 |
/images/archive/gallery/156/766.jpg קפיריניה אבטיח.
צילום: קוקו  |
|
|
דברים טובים שאפשר לעשות עם אבטיחים, מהמשקה ועד הקינוח. שף אסף קאופמן נותן את המתכון, וצחי כנען, דיאטן קליני, מעניק את הגרסה הקלה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
שף אסף וצחי כנען, גורמה 24/8/2004 17:08 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קפיריניה אבטיח
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנה אחת, 325 קלוריות, מנה דיאטטית 250 - קלוריות חסכנו: 75 קלוריות (= פרוסת לחם קל מרוחה בגבינה) חומרים: 1 מנה קשסה רום ברזילאי (60 מ"ל) 1 כף מיץ ליים (או: לימון) 2 כפיות סוכר (או: ממתיק בנוזל ללא קלוריות) 3/4 כוס ספרייט (או: דיאט ספרייט) 1 כוס קוביות (1X1 ס"מ) אבטיח מוקפאות עלי מנטה לעיטור ההכנה:
מערבבים בכוס ערבוב את הקשסה, מיץ הליים והסוכר. מוסיפים את הספרייט (זהירות עם הגזים). ממלאים כוס נמוכה ורחבה בקוביות האבטיח הקפואות ומוזגים את הנוזל עד שפת הכוס. מעטרים במנטה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סלט עוף ברוטב אבטיח. צילום: קוקו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט עוף ואטריות זכוכית ברוטב אבטיח חמוץ-מתוק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
2 מנות, 375 קלוריות למנה, מנה דיאטטית 265 - קלוריות חסכנו: 110 קלוריות, 1/3 מהקלוריות של המנה (= 1 גביע יוגורט עם כף גרנולה) חומרים: 150 גר' חזה עוף חתוך לרצועות 1X5 ס"מ, מוקפץ בשמן זית (או: חולטים את העוף במי מלח רותחים למשך 4-3 דקות) 3-2 מלפפונים מנוקים מזרעיהם, חתוכים לרצועות דקות 1 כוס אטריות אורז דקות או אטריות שעועית מבושלות עד לריכוך (כ-8 דקות), מצוננות 3/4 כוס תערובת עלי כוסברה, בזיליקום ובצל ירוק, קצוצים לרוטב: 1 כפית שמן שומשום 1 שן שום קצוצה שורש ג'ינג'ר באורך 1 ס"מ מגורד 3/4 כוס אבטיח טחון 3 כפות חומץ אורז 1/2 כפית קורנפלור 1 כף סוכר (או: ממתיק נוזלי ללא קלוריות) קורט מלח ההכנה: מערבבים את הקורנפלור עם מיץ האבטיח. מרתיחים את יתר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את תערובת האבטיח והקורנפלור ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומעטרים במעט שומשום.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פילה דניס בסלסלת אבטיח. צילום: קוקו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
פילה דניס עם סלסת אבטיח פיקנטית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנה אחת, 630 קלוריות למנה, מנה דיאטטית - 450 קלוריות. חסכנו: 180 קלוריות (= 2 תפוחי אדמה גדולים או 1 כוס אורז מבושל). חומרים: 1 דג דניס עם העור ללא אידרות (או: דג פחות שמן, לוקוס, למשל) 1 כף שמן זית מלח ופלפל לרוטב סלסה: 1 כוס קוביות (בגודל 1X1 ס"מ) אבטיח 2 כפות בצל סגול קצוץ 1/2 פלפל חריף, קצוץ דק מאוד 1/4 כוס כוסברה קצוצה 1/4 כוס מיץ תפוזים (או: מיץ תפוזים דיאט) 1/2 כפית מלח 1/2 ליים סחוט ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומצננים במקרר עד שהדג מוכן. ממליחים ומפלפלים את הדג. במחבת טפלון מחממים שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את הפילטים של הדג כך שצד העור על המחבת וצורבים 3 דקות, הופכים את הדג וצורבים דקה נוספת. (בגרסה הדיאטטית: עוטפים את הדג בנייר צלופן ואופים אותו בתנור בחום גבוה). מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את הסלסה מעל.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
טימבל סלמון מעושן, אבטיח וגבינה מלוחה. צילום: קוקו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
טימבל סלמון מעושן, אבטיח וגבינה מלוחה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
2 מנות, 275 קלוריות למנה, מנה דיאטטית - 210 קלוריות חסכנו: 65 קלוריות (= 10 שקדים או 1 בננה) חומרים: 100 גר' סלמון מעושן פרוס 3/4 כוס גבינה מלוחה מעוכה (או: גבינת "חמד" ששרתה למשך לילה במי מלח) 6 פרוסות אבטיח בעובי 1 ס"מ וברוחב 6 ס"מ 1 כוס מיץ גזר (או: 1/2 כוס מיץ גזר ו1/2- כוס מיץ סלרי עלים) עלי בזיליקום או טרגון אביזרים מיוחדים: 2 ספלי קפה הפוך ניילון נצמד ההכנה:
מרפדים את ספלי הקפה בניילון הנצמד ומשאירים שוליים באורך 10 ס"מ. מרפדים את הספלים בסלמון מעושן כך שיישארו שוליים מחוץ לספל. מניחים פרוסת אבטיח ולוחצים אותה מעט לקבלת הקימור של הכוס. מניחים מעליו שכבה של גבינה. שוב מניחים לסירוגין פרוסת אבטיח ושכבת גבינה (בכל מנה 3 - פרוסות אבטיח ו-3 שכבות גבינה). מפנים את שולי הסלמון לכיוון המילוי. "סוגרים" את המנה בעזרת שולי הניילון הנצמד ומצננים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה פותחים את הניילון, מניחים צלחת הגשה על גבי הכוס והופכים. מסירים את הניילון הנצמד, בוזקים מסביב מיץ גזר ומעטרים בבזיליקום או טרגון. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|