 |
ליד גת עתיקה ושמורה היטב, בין רכסים ו-ואדיות, הפך אייל רוטם שני בתים ליקב עתיק-מודרני המזכיר קלו אמיתי של בורגונדי. נכון, זה לא בדיוק קלו, אך הדמיון מפליא. בתים בסגנון שבין ערבי לבין צרפתי-כפרי בגוון חרדל דהוי, קירות עבים ומרפסת רחבת ידיים המשקיפה אל נוף מרהיב. רק לאחר שראיתי את המבנים הבנתי את השם המיוחד של היקב, משחק מילים בין צרפתית לעברית. פירוש המילה "קלו" הוא גדר אבן, העוטפת כרמים ו/או יקב, והוא ניתן ליקבים של אזור בורגונדי. דה גת - בגלל הגת שבחצר. קלו דה גת נבנה במקום שבו היתה פעילות ענפה של גידול גפנים וייצור יין בתקופה העתיקה. כמו לפני אלפי שנים, גם היום הכרמים חובקים את היקב, כמעט נוגעים בקירותיו, ממש כמו
בבורגונדי. 130 דונם של כרם, כולם סביב היקב, על אדמת קיבוץ הראל שבעמק איילון. שני דברים מאפיינים את היקב הזה: השימוש בשמרים טבעיים בייצור היינות האדומים (כל ענב עטוף במיליוני תאי שמרים טבעיים, המשמשים לתסיסה טבעית) והסינון המינימלי של יינות היקב. רוטם למד את המלאכה מאריאל בן-זקן, בנו של אלי בן-זקן מיקב קסטל. בנוסף, בכל שנה הוא נוסע לאוסטרליה, ליקב Giaconda, שקיבל בשנת 2003 את פרס היינן הטוב ביותר של אוסטרליה. קיבוץ הראל הוא שותף שקט ביקב. הוא אינו לוקח חלק בייצור היין או בשיווקו. השיווק נעשה בידי זאב ארזי. לפי אייל, יש סיכוי שכל היין משנות הבציר 2002 ו-2003 יימכר לחו"ל. שוק היין הישראלי מפסיד יין מיוחד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2002 שרדונה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: 90. 120 שקל יין בגוון ירקרק-מוזהב המפגין ניחוחות נהדרים של פירות הדר ירוקים, דבש ושמרי לחם טרי. עם הזמן היין מתפתח בכוס לטעמים של אפרסקים ותבלינים אקזוטיים. בעל גוף מוצק, חמיצות יפה, איזון טוב בין האלכוהול הגבוה והפרי. עץ האלון כמעט לא מורגש. סיומת ארוכה וטעימה. יין מיוחד בהחלט. להגיש ב-12 מעלות צלזיוס. טוב עם מאכלי ים, עם בשר לבן ברוטבים כבדים ועם גבינות מוצקות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2001 קלו דה גת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: 90. 120 שקל ענבי הקברנה והמרלו גדלים ממש ליד היקב. היין הוא בלנד - 70 אחוז קברנה והיתר מרלו. תהליך ייצור מינימליסטי, עם תסיסה טבעית בתוך מכלים מבודדים (קברנה לחוד ומרלו לחוד). התיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 18 חודשים. היין בגוון ארגמן כהה כמעט שחור, ניחוחות של תבלינים מלווים בפרי יער אדום, גוף מלא וטעמי תאנים ושזיפים בשלים. תכולת אלכוהול גבוהה מאזנת את הטנינים הרכים של העץ. יופי של יין. היין טוב עכשיו, ויהיה עוד יותר טוב בעוד שנתיים. מומלץ עם מאכלי בשר אדום. להגיש ב-18 מעלות צלזיוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2002 קלו דה גת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ציון: 91. 120 שקל דומה ליין של השנה הקודמת. עדיין לפני הבקבוק, אך תכונותיו הטובות כבר בולטות לחך. יין בצבע ארגמן עמוק כהה, גוף מלא, מאוזן היטב, פרי יער, שזיפים ופלפל שחור. האלכוהול הגבוה נותן הרגשה של מתיקות נעימה. יופי של יין, אך דורש זמן לפני חליצת הפקק. יגיע לחנויות רק בעוד שישה חודשים. תחזית מצוינת לעוד שנים טובות, לפחות עד 2008.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
2003 שרדונה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
טעימה מוקדמת. ללא ציון, ללא מחיר היין, שעדיין נמצא במכלים לפני המילוי והייצוב, מבטיח גדולות. אין לי ספקות ששנת הבציר 2003 תהיה שנה מצוינת לשרדונה של קלו דה גת. היין מוזהב בהיר, ניחוחות חזקים של חמאה, פרי הדר ירוק, גוף מלא וחמיצות חלקה. מתקיף את הטועם בניחוחותיו. בהחלט יין עם עתיד. |  |  |  |  | |
|