 |
/images/archive/gallery/162/414.jpg סנדוויץ'.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
כך תכינו ממרח חלבה, שוקולד ואפילו פסטרמה ביתית בשביל הכריכים. קרין גורן מבטיחה שהתלמידים החרוצים ילקקו את האצבעות |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן. צילום: מיכל לנרט 1/9/2004 10:28 |
|
|
|
|
 |
כשהייתי תלמידה, ההורים שלי אף פעם לא הבינו למה בחורף אני מזנקת בשמחה לשעת אפס ומבקשת סנדוויץ' עם גבינה צהובה, עטוף בנייר אלומיניום. מה שהם לא ידעו היה, שלאורך הכיתה היו פרושים רדיאטורים חמימים, שעליהם נהגנו להעמיד את הסנדוויצ'ים שלנו. הרדיאטורים חיממו אותם לאטם, לקראת השיעור השני התפשט ברחבי בית הספר ריח מגרה של טוסטים בהתהוות, ובהפסקת 10 כולם כבר בלסו טוסטים טעימים. מלבד הטוסטים, הסתפקנו אז גם בכריכים פשוטים אחרים, עם ממרח שוקולד, או חומוס ופסטרמה. הילדים של היום, לעומתנו, דורשים הרבה יותר יצירתיות, אז בואו נחדש להם עם כמה הצעות מזינות ומשביעות של אוכל לבית הספר, שעל הדרך ישחילו להם גם קצת בריאות. מכיוון שילדים הם עדיין לא התחום שלי
(ואמא, תפסיקי לנדנד), גייסתי את השפית תמר כהן צדק ממסעדת "דיאדה", שתכין לנו תיק אוכל. "דיאדה" היא מסעדה ידידותית לילדים, הנמצאת ב"מרכז דיאדה" להורים ולילדים ב"בית חנה", בשד' בן גוריון 75, תל אביב, שבו מתקיימים קורסים, סדנאות והרצאות בתחומי הריון ולידה, הורות, זוגיות ויחסים, וגם פעילויות מדליקות לקטנים, כמו בייבי יוגה וריקודי בטן לילדים. התפריט והעיצוב במסעדה מתאימים לקטנים וגם לגדולים, ותמר יודעת בדיוק מה ילדים אוהבים ומה הכי טוב בשבילם. אתם תשקיעו, תעטפו היטב ותשלחו את הילדים עם תיק אוכל מזין לבית הספר.
מובן שקיים סיכוי סביר שהם יחליפו את יצירת המופת שלכם בסתם פיתה עם שוקולד, והמדור רוחץ בניקיון כפיו באשר לעניין זה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ממרח חלבה ביתי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כלל אחד חשוב: לא משנה מה, אל תגלו לילדים שהם אוכלים טחינה. את הסילאן אפשר להחליף בדבש, לקבלת ממרח בטעם מעודן יותר ובצבע בהיר. כמות: 400 גרם, זמן הכנה: 5 דקות
המצרכים: 200 גרם טחינה גולמית מאיכות טובה 200 גרם סילאן ההכנה: טורפים יחד טחינה וסילאן לתערובת אחידה, והממרח מוכן. שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ממרח שוקולד ביתי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חמש דקות וגם אתם יכולים. ממרח שוקולד ביתי, על בסיס חמאה עם קצת חמאת בוטנים, ממש כמו שילדים אוהבים.
כמות: 400 גרם, זמן הכנה: 5 דקות
המצרכים: 250 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 3 כפות חמאת בוטנים ההכנה: ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה חמאת בוטנים. שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
כריך עם ממרח שוקולד ביתי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מאפה בטעם פיצה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
רולדה של בצק שמרים רך וטעים, ממולאת תערובת בטעמים של פיצה. מכינים מראש שלוש רולדות, אחת זוללים ואת השתיים האחרות פורסים למנות אישיות, עוטפים כל מנה בניילון נצמד ושומרים במקפיא. מוציאים להפשרה מחוץ למקרר לשעתיים. עוטפים בנייר סנדוויץ', וזה מוכן לשילוח. בחורף, שווה לשים את הסנדוויץ' על הרדיאטור בכיתה, ואז הגבינה נמסה בפנים.
כמות: 3 גלילות זמן הכנה: 20 דקות זמן המתנה: שעה ורבע המצרכים לבצק: קילו קמח חצי שקית שמרית 2 כפות סוכר 2 כוסות חלב חצי כף מלח כף שמן זית המצרכים למלית: קטשופ או רוטב עגבניות ביתי מוכן טבעות זיתים ירוקים מגולענים גבינה קשה מגוררת (למשל מוצרלה, עמק)
ההכנה: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הוא דביק מדי, מוסיפים מעט קמח. מכסים ומניחים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי ס"מ. מורחים בקטשופ או ברוטב עגבניות ומפזרים מעל זיתים וגבינה צהובה. מגלגלים את הבצק לרולדה.
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים ומניחים את הרולדות באופן מרווח על נייר אפייה. מניחים לרולדה לתפוח 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 30 דקות, עד שהרולדות מזהיבות. פורסים את המאפה ואוכלים בעודו חמים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פסטרמה ביתית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
דבש, פפריקה ועוף או הודו. ממש קל להכין פסטרמה, וכך אנחנו בטוחים שיש בה רק דברים טובים. את הפסטרמה המוכנה שומרים בשלמותה עטופה בניילון נצמד במקרר. פורסים דק לפי הצורך ומכינים סנדוויץ' (למשל בפוקצ'ה בתוספת חסה ופרוסות של ירקות). לא כדאי לפרוס מראש, כי הפרוסות עלולות להתייבש.
|  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|