ראשי > סטייליסימו > עשר
בארכיון האתר
10 דברים מעניינים על דבש
הידעתם, למשל, שכמעט שלושים אחוז מהישראלים מודים שהם אוכלים דבש עם כפית, סתם כך?
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
טלי נחושתן
8/9/2004 19:01
1. מה זה דבש? דבש נוצר בכוורת דבורי-הדבש מצוף שהדבורים אוספות מהפרחים, מוסיפות לו אנזימים, מאדות אותו ואוגרות אותו בתאי חלות הדונג בכוורת. לאחר האחסון בחלות עובר הדבש הנוצר תהליך של "הבשלה" שבסיומו נחתמים התאים בדונג. כלומר, הדבש הוא מוצר טבעי לחלוטין.

2. כמות הקלוריות בדבש היא 75% מכמות הקלוריות בסוכר. על בסיס משקל יבש, הדבש שווה עד מתוק פי אחד וחצי מסוכר.

3. לדבש שימושים רפואיים ובריאותיים רבים, ביניהם חבישה ביולוגית של חתכים, פציעות וכוויות, טיפול במחלות במערכת העיכול (כיבים, דלקות-קיבה ושלשול), מניעה וטיפול במחלות דרכי הנשימה, דלקות גרון והצטננויות, מעורר תאבון אצל ילדים, טיפול בעצירות ועוד.

4. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות באוניברסיטת ויסקונסין בארה"ב, בהם הושוו מזונות ומשקאות מסחריים לתזונת ספורטאים עם דבש, הראו כי הדבש שווה בערכו, או אף עולה, על המוצרים המסחריים לאספקת אנרגיה לפני ובזמן אימוני אתלטיקה וסיבולת ולהתאוששות מהירה לאחר מאמץ.

5. מסקר שערך מכון "שילוב" עבור "יד מרדכי" עלה כי 97% מהאוכלוסייה הצהירו שהם יאכלו דבש בראש השנה.

6. 6% יאכלו השנה דבש בכמות גבוהה יותר לעומת השנה שעברה.

7. השימוש בדבש בקרב 76% מהאוכלוסייה הנו לטבילת תפוח בדבש בראש השנה.

8. 45% מבשלים ואופים עם דבש כל השנה.

9. 28% ציינו כי הם אוכלים דבש עם כפית.

10 15% מהנשים מערבבות דבש עם גבינה או יוגורט.
 
טלי נחושתן היא מנהלת השיווק של יד מרדכי
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

עשר
עשר: הקצביות ששפים אוהבים  
עשר: המסעדות השולטות בישראל  
עשר: מכות סטייל  
עוד...