ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
בקשו מהרוקח
לקראת החג מומלץ להוציא מהמטבח ריבות ביתיות, מפלפל חריף ועד סלרי, ולהביא כשי חגיגי
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מעריב
9/9/2004 11:01
חרובים, חבושים, מלפפונים, קישואים ואפילו פלפלים חריפים. פעם היו רק ריבות התותים והמשמשים של סבתא, אבל מאז סוגי הריבות הולכים וממלאים מדפים שלמים של מתיקות. אם אתם רוצים רעיון למתנה מושלמת לחג, נסו להכין ריבה בבית. כל מה שאתם צריכים, מלבד המצרכים, זה קצת סבלנות, הרבה אהבה וכמובן צנצנות עם מכסה ממתכת.
 
אילן גילאון, חבר-כנסת לשעבר ובעל המסעדה בית העם באשדוד, הוא עושה ריבות מדהימות ידוע. "אני משקיע הרבה שעות והרבה אהבה בריבות שלי", הוא מציין. "לכל משא-ומתן הייתי מביא ריבה, כי היא משהו שמראה נתינה ואהבה ופותח כל לב".
 
גילאון מפציר בכם
לא להיות משעממים בבואכם לרקוח ריבה. "אפשר להכין ריבות נהדרות מירקות ומפירות, למעט אולי חסה ואבוקדו. הכלאה של ריבת תאנים ופלפל חריף, לדוגמה, היא מדהימה. גם ריבה מדלעת ואפילו סלרי תהיה משהו-משהו. נסו לשלב ביניהם ולהיות יצירתיים".
 
"תורת הריבה על רגל אחת היא קילו על קילו - קילו פרי או ירק על קילו סוכר", אומר גילאון. "יש להשגיח על הסיר ולא לשרוף את הפרי, להשתמש בסיר עם שטח פנים רחב ולא בסיר אלומיניום, כי הוא ייתן לריבה טעם. דבר אחרון שחשוב לזכור - ריבה זה לא שניצל. לא מטגנים את הפרי עם שמן, חמאה או מרגרינה וגם לא מוסיפים קמח".
 
כמה זמן יכולה הריבה להחזיק ללא חומר משמר?
"אם תקפידו על עיקור הצנצנות", אומר גילאון, "לפחות עשרים שנה".
ריבת דבש חרובים
אז לכבוד ראש-השנה, הנה מתכון של גילאון לריבת דבש חרובים: יש לכם שניים-שלושה קילו חרובים? שוטפים ושוברים אותם לשלוש עד ארבע חתיכות ושמים בסיר. מכסים אותם במים (פי שניים מגובה החרובים) ומבשלים על אש גדולה. נותנים למים להתאדות עד לגובה החרובים, לוקחים מסננת גדולה ושומרים רק את הנוזל החום שהתקבל בסיר. את הנוזל החום מצמצמים לחצי על-ידי הרתחה נוספת ומודדים את הכמות שנשארה לנו בסיר. היחס אמור להיות ליטר נוזל לקילו סוכר.
 
מוסיפים את הסוכר בהתאם לכמות ומערבבים היטב. מצמצמים את הכמות שוב לחצי על-ידי הרתחה ומקבלים דבש חרובים מעולה. לאחר שהצנצנות עוקרו במיקרוגל, ממלאים אותן בדבש החרובים. נותנים לדבש להתקרר במשך כמה דקות ואז סוגרים את המכסה. הופכים את הצנצנת על הראש ומקררים לעוד חצי שעה. אחר-כך אפשר להפוך אותה בחזרה וליהנות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...