 |
/images/archive/gallery/167/904.jpg קוקטייל וניל
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
ששה ברמנים מעולים ממקססים שבעה משקאות לתחילת שנה אופטימית יותר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
מירה איתן 12/9/2004 11:23 |
|
|
|
|
 |
בשנים האחרונות משתנה המגמה בברים שלנו. צעירים משכללים את מקצוע המזיגה והופכים אותו מחלטורה של סטודנטים למקצוע של ממש, כנהוג באירופה. חברת המשקאות "הכרם" ייסדה בינואר השנה פורום המרכז את הברמנים המובילים בארץ. הפורום נפגש פעם בחמישה-שישה שבועות להרצאות,
לטעימות ולהחלפת רעיונות. בפגישות נחשפים הברמנים למוצרים חדשים בשוק, מכינים מתכונים וקוקטיילים ומפרים זה את זה בגישות שונות. לקראת חודש החגים הבא עלינו לטובה פניתי אל כמה מהברמנים וביקשתי מהם מתכונים לקוקטיילים מעניינים עם זיקה לחגים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
תפוח וסטולי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גיא אדלר, 30, עובד כברמן כבר עשר שנים ומנהל את הבר של הבראסרי שברחוב אבן-גבירול בתל-אביב. הוא מציע קוקטייל שנקרא Apple Tart Martini: המצרכים: כף ריבת תפוחי עץ וקינמון 30 מ"ל סטולי וניל (1/2 שוט ) 30 מ"ל שנאפס תפוח 30 מ"ל סאוור מיקס
ההכנה: לשקשק את כל המרכיבים בשייקר ולסנן לכוס מרטיני גדולה על גבי קרח כתוש. לעטר במקל קינמון ולהרים כוסית לכבוד השנה החדשה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
רימון וקמפרי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גל יניב, 28, עובד כברמן זה שבע שנים. הוא ניהל במשך שנתיים וחצי את הבר ב"גורקי" וכיום מנהל את "החמרה", הבר החדש של מסעדת רפאל בתל-אביב. גל זכה במקום הראשון בתחרות הברמנים הארצית וייצג את ישראל בתחרות הברמנים הבינלאומית שתתקיים בלאס וגאס. לחגים מציע גל קוקטייל קליל וטעים, קל להכנה בבית. מומלץ להגישו לפני הארוחה בתור אפריטיף. המצרכים: גרגירים מחצי רימון קר 30 מ"ל קמפרי 45 מ"ל ארטיק אפרסק (או שנאפס אפרסק) 30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי (או לימון) 15 מ"ל סירופ סוכר (ממיסים סוכר במים חמים באותו יחס)
ההכנה: כותשים את גרגירי הרימון בכוס אולדפאשן (כוס וויסקי) על קרח כתוש. משקשקים את שאר המרכיבים בשייקר, או מערבבים טוב בכף ומוזגים לכוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אוזו, גרבר ושמפניה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נועה בגון, 27, עבדה שנה וחצי ב"שסק" התל-אביבי וכיום עובדת ב"מינרווה". מנועה קיבלתי כמה קוקטיילים חביבים לחג, שמהם בחרתי שניים. נועה בחרה תחילה באניס, ומציעה אוזו תפוח:
המצרכים: חצי תפוח 60 מ"ל אוזו מעט מיץ לימון קרח ההכנה: מועכים את התפוח בשייקר, משקשקים עם הקרח, האוזו והלימון. מוזגים לכוס אולדפאשן עם קרח כתוש ומוסיפים סודה. הקוקטייל השני של נועה הוא קוקטייל שמפניה ל"ילדים". משקה מתוק וקולע לטעמם של רבים, עם שמפניה שמדגישה את המעמד החגיגי. המצרכים: כפית מחית גרבר שמפניה ההכנה: מניחים את הגרבר בתחתית כוס שמפניה וממלאים את הכוס בשמפניה (במקום גרבר אפשר להשתמש במחית תפוחים שמכינים לבד). אפשר לערבב את המרכיבים או לא לערבב, ואז לשתות את השמפניה ואחר כך לאכול את מחית התפוחים. חשוב להגיש כשהמחית נחה בתחתית הכוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
וודקה בדבש
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מאילת קיבלתי את הצעתו של גוסטבו ויזבולובסקי, 30, שהגיע לארץ מארגנטינה ב-1999. גוסטבו החל את דרכו כברמן במלון המלך שלמה, המשיך ב"יאכט פאב" וב"פלטיניום קלאב" וכיום הוא עובד ב"בר 1" באילת. בתחרות הברמנים שנערכה ביולי האחרון זכה גוסטבו בתחרות הפליירטנדינג (להטוטנות בר) וייצג אותנו בלאס וגאס בנובמבר. גוסטבו מציע במקום קוקטייל שילוב פשוט שיכלול בתוכו מסורת וזמנים מודרניים.
המצרכים: כפית קטנה של דבש פלח תפוח וודקה פרימיום (גוסטבו בעד אבסולוט לוול) ההכנה: לכוסית שוט שבתחתיתה כפית דבש, מזגו את הוודקה. לקישוט אפשר להוסיף כמה גרגירי רימון. כך תיהנו מאיכותיות הסופר פרימיום ותסיימו באכילת תפוח בדבש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
תפוח באמרטו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
טלי תובל, 23, עובדת כברמנית ב"בודהה בר" שבנמל תל-אביב. טלי מגישה קוקטייל מתוק ומרענן באווירת התפוח והדבש.
המצרכים: 40 מ"ל אבסולוט וניל 30 מ"ל אמרטו (ליקר שקדים) כפית דבש דש (הזלפה קלה) של ליקר תפוזים פרוסת תפוח
ההכנה: מעטרים כוס מרטיני בפרוסת התפוח. מנערים את שאר המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פסיפלורה וגרנדין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אבישי קמפינסקי, 28, עבד כברמן שש שנים, בין השאר ב"מיזוארי" וב"לנסקי", והיום הוא אחד הבעלים של "למינה" ביד חרוצים 7 בתל-אביב. גם אבישי מציע קוקטייל מפירות החג המסורתיים.
ההכנה: חותכים רבע תפוח לקוביות דקות, ומניחים אותן בכוס אולדפאשן ועליהן מניחים קרח כתוש. מוזגים לכוס 30 מ"ל ארטיק תפוח (שנאפס תפוחים על בסיס וודקה), 30 מ"ל פסואה (ליקר פסיפלורה), נגיעה של וודקה ציטרון ולימונדה בשאר הכוס.
מזליפים מעל מעט גרנדין (סירופ רימונים), שמוסיף צבע ומתיקות, ומגישים. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|