ראשי > סטייליסימו > בריאות וכושר > כתבה
בארכיון האתר
בשר אדום גורם לסוכרת
מחקר גילה קשר בין צריכה גבוהה של בייקון ונקניקיות לבין התפתחות סוכרת אצל נשים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
רויטרס
12/9/2004 15:16
נשים בגיל העמידה ונשים מבוגרות שהתזונה שלהן כוללת כמויות גדולות של בשר אדום, נמצאות בסיכון גבוה לפתח סוכרת. כך מדווח ירחון הבריאות Diabetes Care.

ד"ר סימין ליו, מבית החולים לנשים "בריגהאם" בבוסטון, עמדה בראש צוות חוקרים שבדק את הקשר שבין צריכת בשר אדום והתפתחות הסוכרת אצל נשים. במחקר השתתפו 37,309 נשים, אשר נבדקו במהלך 9 שנים. הנשים שנבדקו היו בנות 45 לפחות, ועד תחילת המחקר אף אחת מהן לא סבלה מבעיות לב, סרטן, שבץ מוחי או סוכרת.

הנשים מילאו שאלונים הנוגעים לתזונתן על מנת לספק לחוקרים מידע על כמות הבשר האדום שהן צורכות. במהלך המחקר פיתחו 1558 נשים סוכרת.

ניתוח תוצאות המחקר הראה כי סיכוייהן של הנשים שצרכו את כמות הבשר האדום הגדולה ביותר לפתח סוכרת, היו גבוהים ב-28 אחוזים מסיכוייהן של הנשים שאכלו את כמות הבשר האדום הקטנה ביותר.

עוד לפי המחקר, הבשרים שגרמו לתחלואה הרבה ביותר בקרב הנבדקות היו בייקון ונקניקיות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

בריאות וכושר
סלח לי, דוקטור, יש לך אש?  
האופרה העירה חולה מתרדמת  
אז כמה אתם באמת מוציאים על סיגריות?  
עוד...