 |
/images/archive/gallery/172/828.jpg מתאבק סומו יפני.
צילום: איי-פי  |
|
רוצים לרזות? שימו פחות בצלחת |
|
מדענים אמריקאים קבעו, כי ככל שמונח מולכם יותר אוכל, כל תאכלו יותר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אלכס דורון 11/10/2004 10:36 |
|
|
|
|
 |
אם אתם סובלים מעודף משקל, כנראה אתם שמים יותר מדי אוכל בצלחת. מחקר שנעשה באוניברסיטת קורנל שבארצות-הברית קובע: ככל שמונח מולכם יותר אוכל, כך תאכלו יותר. במחקר האמריקני השתתפו סטודנטים שקיבלו במשך מספר שבועות שלוש ארוחות ביום. בכל שבוע הגדילו החוקרים את המנות, אבל המתנדבים לא ידעו על כך. מתוצאות הניסוי התברר כי כמות המזון שאכלו הסטודנטים גדלה ב-25 עד 50 אחוז משבוע לשבוע. כולם עלו בכל שבוע מאות גרמים במשקלם, ואכלו למעשה 40 אחוז יותר מהכמות היומית המומלצת. החוקרים ציינו כי כמות הקלוריות שצורך האמריקני הממוצע גדלה עם השנים. המנות המוגשות במסעדות ובמזנונים גדולות כיום ב-20 עד 60 אחוז בהשוואה לאלו שהוגשו לפני 20 שנה. שיעור הסובלים מהשמנת יתר עלה מ-14 אחוז ב-1971 לשיעור של 31 אחוז בשנת 2000. המחקר גילה גם כי כאשר מונחת בפני אנשים צלחת גדולה במיוחד, הם לא מסוגלים לעמוד בפיתוי ואוכלים כמות מוגזמת. מסקנת החוקרים היתה כי מנות מזון הגדלות בהדרגה לאורך זמן הן הסיבה המרכזית לתופעת עודף המשקל בחברה המערבית ולגידול המדאיג בשיעור השמנים באוכלוסייה ב-20 השנים האחרונות. במחקר אחר שנעשה בארה"ב התגלה כי אנשים שהזמינו מנת סלט דל-קלוריות - ואפילו שתי מנות - לפני המנה העיקרית אכלו בסופו של דבר פחות והעמיסו על גופם פחות קלוריות. לעומת זאת, מי שאכל סלט מתובל ברוטב, שלרוב הוא גם עתיר שומן, כמות האוכל ובעיקר המנה העיקרית ש"חיסל" היתה גדולה ב-17 אחוז לעומת מי שאכל סלט דל-קלוריות.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|