ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
ארטישוק חוזרת לחיים, המסעדנות החולונית מתעוררת, תפריט חגיגי בזוזוברה, ועוד חדשות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
17/1/2005 16:00
ארטישוק
עדיין לא התקררה הידיעה על מותה בטרם עת של מסעדת ארטישוק, וכבר היא נפתחת מחדש. ההודעה שיצאה לתקשורת היום מספרת על מכירתה המקום למסעדן יגאל זומר, הבעלים של הסינית האדומה, מזנונים ומסעדה ברשות שדות התעופה באילת ובבריכת גורדון. זומר רכש את כל הבניין שבו פעלו ארטישוק וזמן לאמנות, ולפי הפרסום הוא ימשיך את פעילותה של המסעדה, כמו גם את פעילותו של השף מנחם כ"ץ. לכאורה, מדובר במהלך שיציל את אחת המסעדות המוערכות של השנים האחרונות מסגירה, אך מסביב כבר התחילו להשמע קולות סקפטיים, אודות יכולותיו של זומר לנהל מסעדת עילית, עניין שלא התנסה בו בעבר. למרות זאת, לרגע זה לפחות, אפשר פשוט לנפק אנחת רווחה, ולחכות לבאות.
 
ארטישוק, מונטיפיורי 36, תל אביב
פוד ארט
תפריט חורף בבית פוד ארט. הקונספט לא השתנה: מבחר מנות במחיר אחיד של 38 ש"ח, היכולות לתפקד הן כמנות ראשונות והן כמנה עיקרית. התפריט עצמו מבוסס על חומרי גלם עונתיים, וככזה אפשר לאתר בו אגסים, פטריות יער, פירות ים, ערמונים ומבחר קטניות מבושלות.

בין המנות: מרק קרם חצילים עם גבינת עיזים לצד חציל חרוך באש פתוחה, מוסקה עם גבינת קשקבל לצד צזיקי וסלט עלים, ריזוטו פטריות יער בקרם יין לבן ומרווה, פילה מוסר מושחם במלח ים עם בצל סגול קונפי וחמאת עגבניות, קבב טלה על מצע יוגורט בליווי סלט חם של גרגרי חומוס ועגבניות. בקינוחים (20 ש"ח): מרק פירות יער עם גלידת וניל, צלחת פטיפורים וסורבה תפוח עץ וגלידת וניל-קינמון עם סיידר תפוחים. במקביל, מציעים בפוד ארט ארוחה עסקית במחיר 73 שקל.

בית פוד ארט, שדרות שאול המלך 23 (מתחם המשכן לאמנויות הבמה), תל אביב. טל': 6950957.
קזנקי
אחרי הדיבורים והאייטמים במדורי הרכילות, נפתח השבוע רשמית קזנקי, בר פירות ים. צחי בר אבן, הבעלים ויזם שבילה את רוב זמנו בניו יורק בעסקי המסעדנות, חבר לשף אליעזר לויה (הזכור מבארכה וטאבולה ראסה ז"ל) ויחד הם מנסים להעניק חוויה של פירות ים איכותיים בתמחור הוגן. עיון בתפריט מגלה השפעות ספרדיות, אסיאתיות ולבנטיניות.
 
דוגמאות: מזטים כקבב דגים עם מקל קינמון (25 ש"ח), פנקייק שרימפס וכרישה (15 ש"ח) ובמיה מעושנת במולים שחורים (15 ש"ח), כשניתן ליצור עסקית משלושה מזטים ב-35 שקל. כראוי לשאיפת תמחור הוגן, כל העיקריות בקזנקי עולות 35 ש"ח. בין המנות: חריימה דגים ופירות ים, שרימפס בקוקוס, ראשי קלמרי וקלמרי מטוגנים ברוטב איולי צ'ילי ומולים בפרנו וירקות שורש, מרק דגים ופירות ים, וקלמרי ושרימפס פופקורן, שזה בעברית קלמרי ושרימפס בטמפורה, מטוגנים בשמן עמוק.
 
קזנקי, הארבעה 16, תל אביב. טל': 03-5610630. שעות פתיחה: כל יום, 12-על"א.
EAST
באיסט ממשיכים לארח שפים לארוחת טעימות. ב-23-24 בינואר יתארח במטבח ניר צוק, ויגיש שמונה מנות ברוח אסיאתית. בתפריט: סשימי קוקי סן ז'אק עם קוביות אבוקדו ועשבי תיבול, מרק חצילים ושבעה תבלינים יפניים, טרטר סלמון בשלושה סוגי צ'ילי, גיוזה סרטנים בציר פירות ים וסאקי, כבד אווז במעטפת בצק עלים עם תמרים לחים ובזיליקום תאילנדי, ביף בורגיניון אסיאתי על מצע אורז בסמאתי לבוקצ'ואי, גבינות עיזים ממשק צוק עם סלסלות אסיאתיות וזביונה יוזו על סלט תותים טריים. מחיר: 149 ש"ח לסועד. חובה להזמין מקום מראש.
 
EAST. השרון 12 א', תל אביב. טל' 03-6877000.
ניר צוק. צילום: יחסי ציבור
אודאון הרצליה
תפריט לילה באודאון הרצליה, כל יום החל מחצות ועד 12 בצהריים. הצעות: שרימפס טמפורה (29 ש''ח); קרפצ'ו של פילה בקר עם אגסים (29 ש''ח); כנפי עוף חרוכות בגריל ברוטב צ'ילי וקרמל (28 ש''ח); המבורגר אודאון 200 גר' ויתדות תפו''א (29 ש''ח); מנה או חצי מנה של ספייריבס ברביקיו בקפה בתוספת יתדות תפוחי אדמה (74/35 ש''ח).

במקביל, מגישים באודיאון מבחר ארוחות בוקר: Florentine - ביצים עלומות ברוטב הולנדז; ביצים עם כמהין על טוסט בריוש; Eggs Any Style - שקשוקה מהטאבון עם נקניקיות מרגז ופרנץ' טוסט עם קרם פרש. ארוחות הבוקר מלוות בסלט לחם ושתייה (42 ש''ח).

קינוחים: עוגת שוקולד חמה בליווי אספרסו מרטיני; קרם ברולה בליווי Collins Rasberry; סלט פירות עם סומסום וסירופ ג'ינג'ר בליווי קוסמופוליטן ג'ינג'ר (27 ש''ח).

אודאון הרצליה. סדנאות 4, הרצליה פיתוח. טל': 09-9569567. פתוח 24 שעות ביממה.
טיפו
נפתחה: טיפו, המסעדה הראשונה בחולון שמנסה לתת פייט לשמות הגדולים. כראוי לתחושת השליחות שבלוקיישן, הופקד גד הלפרין על עיצוב הפנים והשף מנה שטרום בנה את התפריט, המתגאה בהשפעות איטלקיות ובלקניות. בין מנות הפתיחה (14-25 ש"ח): כדורי קשקבל מטוגנים עם עגבניות שרי חרוכות, פטריות בגריל עם שמן זית וגבינת פרמזן, כבדי עוף על מצע בצל וברוסקטה וסינטה צרובה על מצע רוקט, לצד מנות חובה כפיצות וכריכים (28-38 ש"ח).
 
עיקריות: מבחר פסטות ברטבים שונים (42-52 שקל), קבב פרגיות המוגש עם סלט עגבניות וטחינה, בתוספת ספגטי בשמן זית (52 ש"ח), נתחי סינטה ופטריות ברוטב יין אדום וחומץ בלסמי בתוספת ניוקי מטוגן (62 ש"ח) ופילה דניס ברוטב יוגורט, עגבניות מיובשות ונענע, בתוספת תפוחי אדמה מטוגנים (72 ש"ח). קינוחים: עוגת תפוחים ופטל שחור (36 ש"ח), קדאיף טיפו עם מוס קוקוס ופירות יבשים (36 ש"ח), ופצצת שוקולד (34 ש"ח).
 
טיפו. בניין המדיטק, חולון. טל': 03-6528528. שעות פתיחה: ימים  א-שבת 09:00 -02:00.
איש הענבים
אירועי ינואר באיש הענבים: ביום ד', ה-19 בחודש, יתקיים ערב יינות מצפון איטליה (ואלפוליצ'לה והאזור). עידן סט וחיים גן ירצו על אזור צפון מרכז ומזרח איטליה וייטעמו היינות האופייניים לאזור, כריפסו, אמרונה ורצ'וטו (מחיר: 180 ש"ח, לחברי מועדון: 150 ש"ח,מתוכם 50 ש"ח זיכוי ברכישת יינות). בשישבת של ה-22-21 בחודש יתקיים סופ"ש יינות איטלקיים, בו יבואנים יציגו יינות שונים (מחיר: 75 שקל, לחברי מועדון: 60, מתוכם 20 שקל זיכוי ברכישת יינות). בסוף השבוע שלאחר מכן 0 אותו דבר רק עם יינות צרפתיים.

איש הענבים, סמטת מזל שור 9, יפו. טל': 03-5180533.
איש הענבים. צילום: יחסי ציבור
פאשה
מנות חורף חדשות בפאשה, על טהרת המטבח האורפאלי. בתפריט: מרק קובה (32 ש''ח); תבשיל במיה ובשר בתוספת אורז (44 ש''ח); צלעות טלה בגריל פחמים (74 ש''ח); מדליוני פילה בקר (74 ש''ח).

Pasha, רחוב הארבעה 8, תל אביב. טלפון: 5617778.
קיוטו סלסה
עסקיות חורף בקיוטו סלסה. בין הדילים: מנה ראשונה ומנה עיקרית (45 שקל), דוגמת 6 יחידות סושי רול צמחוני ו-3 מאקי סלמון אבוקדו, ועיקרית כיאקיסובה עוף או ירקות/ יאקי אודון עם ירקות/ סושי רול עם דג 6 יח'/ מרק ראמן עם ירקות או עוף. בנוסף, מתקיימים דילים כארוחת אטריות וסושי (55 ש"ח), בנטו בוקס (89 ש"ח) כמו גם תפריט העסקיות הקודם, שכולל מנת פתיח, מנה ראשונה ומנה עיקרית בשלוש רמות מחיר: 69 ש"ח, 79 ש"ח ו-89 ש"ח, בהתאם לעיקרית.
 
קיוטו סלסה. מונטיפיורי 31, תל אביב. טלפון: 5661234.
זוזוברה. צילום: יחסי ציבור
זוזוברה
זוזוברה, התמנון האסיאתי מהרצליה, חוגג חמש שנות פעילות. לכבוד האירוע הרכיב השף אבי קונפורטי תפריט של חמישה טעמים, שיוגש במסעדה בשבועיים הקרובים. התפריט מונה את הבומביי שושו, קוקטייל יום ההולדת מפירות אקזוטיים ומיקס סוצ'ו (תזקיק סאקה) ומהמנות הבאות: סלט בריאות (טופו ועשבי תיבול בווינגרט גרעיני סומסום אסיאתי - 30 ש"ח), בייבי אגרול ויאטנמי, עם עשבי תיבול טריים ורוטב ליים קל (25 ש"ח), צ'יקן רוק-נתחי פרגית, שום, קשיו וכוסברה בגלייז קנה סוכר וצ'ילי (45 ש"ח), קובה סובה עם בקר וחמישה סוגי בצלים בחומץ צ'ילי שחור (45 ש"ח), וברווז בתבלינים אינדונזים, עם בייבי בוקצ'ואי ואורז בצלים (50 ש"ח). התפריט יוגש מה-25 בינואר ועד ה-8 בפברואר.

זוזוברה. בר אטריות אסיאתי, שנקר 7, בניין גב ים, הרצליה פיתוח. טל': 09-9577077.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...