ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
שווה לעצור בדרך לשוק בדמשק
חגיגה קולינרית עם ארומה מבטיחה תמתין בסוף החודש לתיירות הפנים שתרחיק עד עמק יזרעאל
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
19/1/2005 17:33
טרנד השת"פים הקולינריים מתעצם: אחרי החגיגות המוצלחות של מתחם נחלת בנימין בתל אביב ושאר קופרודוקציות בין שפים מקומיים מגיע  תורו של עמק יזרעאל. ולא, כבר מזמן לא מדובר באתר בו הנ"צ הקולינרי היחידי הוא גרעיני עפולה, או משהו כזה. הסיבה לסופת שיתופי הפעולה בחודשים האחרונים ברורה: המצב הכלכלי לא משהו, וכוח המשיכה של מספר שפים או מסעדות ביחד קורץ יותר לקהל המקומי חובב הגירויים.

במקביל, היה זה רק עניין של זמן עד שבעמק המדובר תיערך הפקה מסעדנית משותפת. למעשה, סקירה מהירה תגלה כי בשנים האחרונות מתרחשת שם התפתחות גסטרונומית אמיתית, הניתנת למדידה גם במספר המסעדות הנפתחות, וגם באיכותן המשתפרת בעקביות. מוסדות כמו דיאנא המיתולוגית של דוחול ספדי מנצרת (ואגב, מומחה
לשת"פים קולינריים בפני עצמו), ושלו ביער כבר הפכו למוכרות 90 קילומטר דרומה, ולצידן צצו מסעדות כאוקטגון ואתיקה, היוצרות לעצמן קהל שגדל בהדרגה.

את שיאה של ההתפתחות הנוכחית אפשר לזהות בשת"פ הנוכחי של מסעדות האזור, שנקרא "שבוע גורמה בעמק ובגליל". הקונספט: במהלך שבוע ט"ו בשבט, בין ה-23-29 בינואר, יגישו שמונה מסעדות תפריט מיוחד לאירוע, הכולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וכוס יין במחיר קבוע של 85 ש"ח. המשתתפות: שלו ביער, דיאנא, אוקטגון, פרדוקס, אתיקה, שן דיי, הקדירה של נגה ומזרע גריל.

וכדי לעשות מעט סדר בבלאגן, הנה הצצה לתפריטים המוצעים ולמסעדות, דרכה ניתן ללמוד על הפריחה האזורית יותר טוב מאשר דרך כל אייטם עיתונאי. גזרו ושמרו, כמו שאומרים.
גזרו כאן
מסעדת פרדוקס מגישה במשך היום אוכל עם השפעות צרפתיות  וספרדיות. לפסטיבל הם הכינו ראשונות כסביצ'ה דג ים בכבישה ביתית, קרפצ'יו פילה בקר ופטה כבד עוף על מצע פיסטוק. בין העיקריות: מדליוני פילה ברוטב ערמונים, גלילת עוף במילוי תרד וגבינת עזים, קבב כבש בנוסח בלקני, ברוטב יוגורט וטחינה ירוקה. בקינוחים: שוקובום - קרם שוקולד ואספרסו, פנקוטה - ברוטב פירות יער, שטרודל אגסים ברוטב הל.

פרדוקס, אלון הגליל, טל': 04-9862417.

אוקטגון, מסעדת קונספט המתמחה בבשר מציעה מגוון מנות ראשונות, ועיקריות כסטייק אנטריקוט או סינטה בגריל, בליווי מדליוני גבינת עיזים מטוגנת, או חצי עופיון ממולא באורז, בשר בקר טחון ושקדים ברוטב פרות יבשים, תחתיות ארטישוק ממולאות בגבינות,עם רוטב שמנת פרמזן. לקינוח יוגשו קינוחים כפרפה תמרים, אגס ברוטב שמנת קרמל ושטרודל תפוח עץ וכדור גלידה.

אוקטגון, מושב נהלל. טל': 04-6415333.

בשן דיי, סינית-תאית מנצרת עילית יגישו תפריט שפע מנות לבחירה. לראשונות יוגשו מרקים (דוגמת וון טון וטום יאם) לעיקרית מנות כנתחי סינטה ברוטב חריף ונענע, אווז בשקדים, ושרימפס ברוטב חלב, ובאחרונות מיטב להיטי הז'אנר, דוגמת בננה מטוגנת, ומוס קרם פסיפלורה.

שן דיי, האורנים 1, נצרת עילית. טל': 04-6081113.

הקדרה של נגה, כשמה כן היא - מתמחה בתבשילי קדרה שונים. לאיוונט יוגשו מגוון ראשונות, ביניהן גלילות חצילים במילוי תערובת גבינות צאן ברוטב עגבניות חם, דואט בייקון וכבד עוף ביין פורט וקסיס. בעיקריות מצויות קדרת העוף - עוף מעושן, צלוי עם חזה אווז ופטריות יער על תפו"א ובצל, קדרה צמחונית - חלומי, קינואה (דגן פרואני), תרד וירקות בחלב קוקוס וספריבס חזיר - בעישון ביתי עם רוטב ברביקיו עשיר. קינוח: טארט שוקולד ברוטב חלבה ואגוזים, פאי תפוחים עם אגס מזוגג ופרפה חלבה.

הקדרה של נגה, מושב בית שערים. טל': 04-9830730.
ושוב כאן
מסעדת מזרע גריל, שעיקרה בשר כמובן, תגיש תפריט המבוסס על העניין עצמו: ראשונות כשיפודי סינטה עגל מיושנת במעטפת בייקון בעיטור סומאק, או מרק גולש הונגרי אמיתי מוגש בלחם כפרי, ועיקריות כאנטריקוט 400 גר' המיושן במקום, בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי מסורתי, המבורגר 250 גר' במעטה גבינה ובייקון, ופילה לבן - 400 גר' בשר חזיר צרוב בגריל ומוגש בליווי רוטב שמנת ופלפל. אחרונות: קרם ברולה, פנקוטה בליווי פירות יער או מוס שוקולד בלגי.

מזרע גריל, קיבוץ מזרע (בתוך המרכז הגדול שבכניסה לקיבוץ). טל': 04-6429214.

מסעדת אתיקה מתמחה במטבח שהמילה היחידה לתארו היא אזורי, או ישראלי. לאירוע יוגשו שם לחם הנאפה במקום + מתבלים, ראשונות כקציצות מנגולד ועשבי בר על סלט ירוקים ברוטב יוגורט עיזים, ושרימפס פלאפל על פיתה דרוזית, ועיקריות שביניהן קונפי שוק אווז ברוטב יין וסילאן על קוסקוס ישראלי, אנטריקוט מיושן לצד מח עצם ברוטב חרדל בר וגרגרי פלפל אדום, וסינייה עגל ברוטב עגבניות מונגלד בסלסלת עגבניות ויוגורט עיזים על ירוקים בגריל. קינוחים: דואט קדאיף, חלבה, טחינה וסילאן ומלבי ברום ופירות יער וסורבה פירות טריים.

אתיקה, בית לחם הגלילית, טל': 04-9931298.

בשלו ביער (אקס השף איתי שלו, השם נשאר) יגישו ראשונות שחלקן באוריינטציה צרפתית: קיש לורן ברוטב מרווה, סלט ירוק עם רוקפור אגוזי מלך ותפוח עץ ברוטב צרפתי, שרימפס במרינדה תאילנדית וחלב קוקוס. בין העיקריות: טונה אדומה ברוטב סיציליאני, אנטריקוט עגל צלוי בגריל על גרטן ברוטב ציר עגל, וקינוחים כפינוק גבינה בים של שוקולד ובקלאווה של מנגו.

שלו ביער, קריית טבעון, טל': 04-9831837.

על דיאנא כבר נאמר הכל. המסעדה המצוינת הזו מגישה לראשונות את הטס המונומנטלי שלה, ולצידו מנות כקובה נייה - בשר מבושל המונח על גבי תערובת של בורגול ובשר אדום נא של טלה; מועלק טלה - חלקים פנימיים המבושלים בדבש רימונים. בין העיקריות: קבב וצלעות טלה צלויים על האש ומוגשים על פיתה חמה מהטאבון, בתוספת בצלי שאלוטים בעיטור סומק, קדרת קבב טלה מבושל ברוטב עגבניות חריף, מוגש עם אורז בסמטי מתובל בזעפרן. צלעות טלה, אפויות בתנור עם עכוב בתיבול בצל ושום, מוגש עם קוסקוס. קינוחים: עוגת סולת מוגשת עם קצפת תות שדה, כנאפה הבית, אפויה במקום ומוגשת בלוויית מי ורדים ומעמול עם תמרים.

דיאנא, פאולוס השישי 52, נצרת. טל': 04-6572919.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...