 |
ז'ואל רובושון החל בכיבוש אמריקה: המגה שף הצרפתי נראה בשבוע שעבר בניו יורק, בסדרת פגישות שהכניסו את הברנז'ה הקולינרית המקומית לסחרחרת הימורים פרועה. למרות שלא ניתן על כך אישור רשמי, הספקולציה הרווחת היא שסיבת ביקורו של רובושון ביבשת הינה לצורך פתיחת סניף של מסעדתו הנחשבת ל'אטלייה (L’Atelier) במלון ארבע העונות בעיר. כפי הנראה, הקונספט למסעדה הניו יורקית יישאב ממסעדת האם הפריזאית, שנפתחה במאי האחרון וכבר הוכרזה כשלאגר מקומי. מדובר למעשה בביסטרו לבעלי ויזה זהב, עם תפריט האוחז בהשפעות ברורות של ספרד ואיטליה: הרבה פירות ים וירקות על הפלנצ'ה, ספגטי קרבונרה, סטייק טרטר, גספצ'ו ומגוון מנות טאפאס.
לפי המגזין "גורמה", דובר המלון אישר את דבר ביקורו של רובושון, כמו גם את העובדה ש"השף אמנם חתם על משהו", ללא מסירת פרטים מסגירים נוספים. עם זאת, מתחת לשולחן מקורות מהמלון מדברים על פתיחתה של המסעדה לקראת אמצע השנה.
בשלב זה כדאי לציין כי פתיחת מסעדה של שף צרפתי מדרגתו של רובושון בניו יורק היא אקט נדיר. בשנים האחרונות, הסלבריטי שפים הצרפתים מעדיפים לפנות ליעדים אחרים באירופה, כמו גם למזרח הרחוק, ולא לפתוח מיזמים בארצות הברית. יתכן שהסיבה היא כלכלית, או שמא בחשש מוצדק מהאקלים הגסטרונומי הקיצוני בניו יורק, בו תאריך התפוגה של מסעדה הוא ברוב המקרים מספר חודשים. בכל מקרה, יהיה מעניין לראות שף בעל פסאדה צרפתית שמרנית, מתחרה בזירה של השפים הפרובוקטיביים המקומיים. לרובושון, שכבר מזמן לא מזיע במטבח מתוך בחירה, ומעדיף לתפקד כשף קונספט, זו תהיה הזדמנות לפייט נועז, שתוצאותיו יכולות להשפיע על החלטות של שפים צרפתים נוספים. נחיה ונראה.
|
 |
 |
 |
 |
|
|