בפעם הראשונה מזה יותר ממאה שנה, יבדוק המדריך המפורסם גם מסעדות מחוץ לאירופה
דפדף בסטייל
אור הלר, פריז 24/2/2005 10:02
אחרי שנים של סנוביזם קולינרי, הסכים סוף סוף גם מדריך המסעדות הצרפתי "מישלן" לצאת מאירופה - ולטעום את מה שיש לתפוח הגדול להציע. לראשונה יפרסם המדריך הצרפתי מהדורה שתבקר את המסעדות בארה"ב, וייקרא "מדריך מישלן 2006 לניו-יורק".
המדריך הניו יורקי יהיה אמנם כבר המדריך ה-11 למסעדות שהן מחוץ לצרפת, אבל הראשון שמחוץ ליבשת הבית.
בתקופה האחרונה שלח המדריך היוקרתי קבוצה של מבקרי מסעדות "חשאיים". מבקרים אלה סעדו באנונימיות במסעדות המקומיות, כחלק מתהליך ההערכה הסודי של המקומות שעליהם ייכתב במדריך החדש. אבל בקרוב יתחילו המבקרים לערוך ביקורים גלויים במסעדות ובמלונות, כדי להשלים את הציון שייתנו לכל מוסד.
מדריך מישלן פורסם לראשונה בשנת 1900, והחל בשיטת דירוג הכוכבים ב-1926. המסעדות הטובות ביותר בעיני המדריך מקבלות שלושה כוכבים, ומוגדרות במדריך כבעלות "מטבח יוצא דופן שרק בשבילו שווה לנסוע למקום".