ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
חגיגה פרובנסאלית מטורפת ב"פסטיס", תפריט אביבי ב"אורקה" ועוד חדשות מהחזית
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
4/4/2005 11:57
תפריט פרובאנסלי בפסטיס: השף כריסטוף דופו שבישל בעבר במסעדות מובילות (דניאל בניו יורק היא רק קצה הקרחון) וכרגע מבשל בביסטרו Bacchanales בפרובאנס, הרכיב יחד עם השף איל לביא תפריט אביבי, ואף יגיע למסעדה לשבוע של בישול משותף, בו יושק התפריט החדש.

הנה הצצה זריזה לארוחת שבוע ההשקה. פתיח: לחם זיתים ולחם רוזמרין עם פסטו פטרוזיליה. בין הראשונות (לבחירה): טרטר דג ים עם מלון, זרעי חרדל ושומר, פריטו מיסטו של דגיגי ים תיכון טריים, המוגש עם מיונז בזיליקום, עלי מנטה וכוסברה; וארטישוק סגול "בריגול" (barigoule) מבושל ביין
לבן, ירקות שורש וטימין, מתובל בחמאת אנשובי ושמן כמהין.

מנת ביניים: בויאבז תרד עם קציפה של גבינת פטה. בין העיקריות (לבחירה): פילה דניס על הפלנצ'ה בפסטו שקדים ירוקים, פירות ים בנוסח ניסואז, עם רוטב של יין לבן וחומץ בן יין, קוביות תפוחי אדמה, זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, עלי דפנה וטימין וקוט דה בף בגריל, ברוטב פלפלים אדומים בזעפרן.

קינוחים (לבחירה): קציפת גבינת עיזים עם קרמל אגוזי מלך בתפוז וקוראינדר; טארט צנוברים וגלידת אניס ירוק; מקפא של לימונים צהובים עם טוויל תבלינים וסירופ קסיס ולבנדר.

התפריט יוגש בתאריכים 13 עד 17 באפריל. מחיר: 150 שקל לסועד.
פסטיס. שד' רוטשילד 73, תל אביב. טל': 03-5250773, 03-6290964
אורקה
באורקה משיקים את תפריט האביב, באדיבות השף ערן שרויטמן. בראשונות: קרוסטיני של ביצי סלמון על קצפת מתובלת בחמישה תבלינים (32 שקל); אספרגוס חלוט ברוטב פרמז'ן (39 שקל); ברוסקטה של דג מעושן וגבינת מסקרפונה (41 שקל); וקלמארי ממולא בבורגול חריף ועטוף בזעתר (41 שקל).

בעיקריות: סיר ברזל של פירות ים בצינזאנו ועלי מנגולד (92 שקל); קוקי סאן ז'אק מצופים בפרחי וורדים עם ניוקי ברוטב פורצ'יני (94 שקל). לקינוחים מצטרפים עוגת שוקולד וולרונה בשלוש שכבות, קרם מסקרפונה בסירופ קפה ובננה ומוס שוקולד ונוגט אגוזים, כולם ב-36 שקל. במקביל, מתעדכנת גם טרילוגיית הברולה, שתוגש בשלושה טעמים חדשים - קינמון, הל ובזיליקום. את המנות החדשות ניתן לאכול גם במסגרת העסקית של המסעדה (שני-שישי: 79 שקל, ו'-ש' וחגים: 94 שקל).

אורקה, נחלת בנימין 57, ת"א. טל': 03-5665505.
מנה באורקה
הקדרה של נגה
ארוחה אביבית בקדרה של נגה. ראשונות לבחירה: מרק היום, סלט ירוק עם גבינת פרמזן וגרעיני חמניות ברוטב ויניגרט, גלילות חצילים במילוי תערובת גבינות צאן ברוטב עגבניות חם. עיקריות לבחירה: קדרת עוף - עוף מעושן צלוי עם חזה אווז ופטריות יער על תפוחי אדמה ובצל; קדרה צמחונית - חלומי, קינואה תרד וירקות בחלב קוקוס, ספריבס חזיר בעישון ביתי עם רוטב ברביקיו עשיר או סטייק סלמון ברוטב שמנת צלפים ושמיר עם אורז וירקות קלויים.

קינוחים לבחירה: טארט שוקולד ברוטב חלבה ואגוזים, פאי תפוחים חם עם אגס מזוגג או פרפה/סורבה הבית.
הארוחה תלווה בכוס יין של יקבי תשבי. מחיר לסועד: 95 שקל. ארוחת האביב מוגשת בימים א'-ה', עד ה-30.4.

הקדרה של נגה, בכניסה למושב בית שערים (כביש חיפה נצרת), 04-9830730.
קדרה לדוגמה
קיוטו סלסה
תפריט צהריים חדש בקיוטו סלסה, במגוון תצורות ומחירים. לפי המסעדה, רוב התפריט נשען על המטבח היפני, אך במקביל ניתן למצוא בו גם מנות מהמטבח הנובו לטיני, וטווח העסקיות נע מ-49 ועד 89 שקל, כולל ארוחות בנטו בוקס ובנטו בוקס ספיישל (קופסת ארוחת צהריים מסורתית יפנית, הכוללת מגוון מאכלים).

הנה דוגמית למה שתוכלו לנשנש ב-49 שקל. פתיח לבחירה: חמוצים יפניים, סלט אטריות או סלט טופו קטן. ראשונה לבחירה: סושי רול (6 יח'), קומבינציית סושי (3 מאקי + 2 ניגירי), ספרינג רול עוף (4 יח'), או טופו פיקנטי/אגדאשי טופו. עיקרית לבחירה: יאקיסובה עם בשר או ירקות, קליפורניה רול (9 יח'), אטריות עם בשר או ירקות ברוטב סויה סיני, ראמן עוף או ירקות, או טורי קאצו - חזה עוף בציפוי פאנקו.

קיוטו סלסה. מונטיפיורי 31, תל אביב. טל': 03-5661234
מסעדת קיוטו סלסה
ארנו
פטיסרי הפרמיום ארנו מתרחב ופותח שלוחה תל אביבית. לשף קונדיטור ערן שוורצברד, שהקים את המיזם ברמת השרון, הצטרף לאחרונה השף קונדיטור קלוד בן שמעון (אקס סנטרל בוטיק). יחדיו, הם ינסו לתת פייט לשכנים ברמת החייל, דוגמת לחם ארז וארקפה. על הפרק: מקרואסונים ובריושים, דרך עוגות מחומרים מגוונים (מוס שוקולד, קרם שניט ושאר תופינים) ועוגיות (פירות, אמרטו תפוז ומרציפן) ושלל מאפים מלוחים.

ארנו, הברזל 2א', רמת החייל. טל': 03-6499336.
ארנו, סניף תל אביבי חדש
פסטיבל נחלת בנימין
תזכורת: ביום ד' הקרוב, ה-6 בחודש, יפתח פסטיבל נחלת בנימין, שיאגד את מיטב מסעדני המתחם להילולה גסטרונומית. בתוכנית: טעימות ממטבחי המשתתפות במחיר 20 שקל למנה, יינות ישראליים של יקבי רקנאטי ובנימינה תמורת 20 שקלים בלבד לכוס, ומילויה בהמשך תמורת 15 שקלים לכוס, ושאר מבצעים אלכוהוליים. רשימת המשתתפות, התפריטים והבונוסים.
פסטיבל במתחם נחלת בנימין
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...