 |
/images/archive/gallery/285/919.jpg לחם כפרי, חציל קלוי בפסטו וכדורי לבנה וגרעינים.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
פה זה לא ניו יורק, ובכל זאת, קרין גורן מסדרת לעצמה סבבה של בראנץ' |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 10/4/2005 11:04 |
|
|
|
|
 |
אני פוקחת את העיניים לקולות של ציוץ ציפורים. ריח של קפה טרי מתפשט בחלל החדר, ויד זוחלת ללטף אותי. אני פולטת צווחה קצרה. איפה אני? בבית אני רגילה להתעורר לקולות צופרים של נהגים חסרי סבלנות המחרישים את הצומת הקרוב לחלוני, אף יד לא מלטפת אותי, שכן האיש שלי עובד בלילות. וקפה? עשו לי טובה, במקרה הטוב אני מגיעה אליו בצהריים. עוד מבט חטוף מסביב ואני מאתרת ג'קוזי במרכז החדר, מה שמאשש
את החשד - אנחנו בצימר. ריח הקפה מסמן את הבראנץ' שפותח לנו את היום.
סלעית רוסק-בשן, בעלת הקייטרינג "תותים" ובשלנית אלופה מהיישוב קורנית (אי שם בצפון, עשר דקות מכרמיאל), מעבירה סדנאות בראנץ' לבעלי צימרים בגליל ובגולן. היום היא תלמד גם אותנו לפתוח שולחן עם לחם כפרי תוצרת בית, גבינות מתובלות, ירקות קלויים, קישים מושקעים וגם בראוניז ועוגיות ריבה ופירורים. בוקר טוב.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
חציל קלוי בפסטו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 8-6 מנות זמן הכנה: 45 דקות
המצרכים: 5 חצילים מלח ופלפל שחור גרוס טרי חצי כוס חומץ 2 כפות רוטב פסטו מוכן שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומניחים על תבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה). אופים בתנור עד שהחצילים מתרככים ושוליהם נחרכים.
מעבירים לכלי שטוח ויוצקים מעל חומץ, בעודם חמים. לפני ההגשה מערבבים יחד פסטו ושמן זית, מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומקשטים ברוטב.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
כדורי לבנה וגרעינים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 650 גרם זמן הכנה: 10 דקות
המצרכים: חצי קילו כדורי לבנה (אפשר לקנות מוכן או לגלגל לבד בידיים רטובות) 100 גרם גרעיני חמנייה, קלופים קלויים ומלוחים 2 כפות שומשום קלוי על מחבת לוהטת 2 כפות גרעיני פשתן (להשיג בחנויות הטבע) 2 כפות פרג שלם
אופן ההכנה: מערבבים יחד את גרעיני החמנייה, השומשום, גרעיני הפשתן והפרג לכלל תערובת. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת לציפוי (עובדים בעדינות כדי לשמור על צורת הכדורים). שומרים בכלי אטום במקרר בשכבה אחת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אצבעות חצילים ביין ובסויה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 8-6 מנות זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים: 5 חצילים שמן לטיגון עמוק 2 כוסות יין לבן חצי כוס רוטב סויה חצי כוס חומץ בן יין לבן חצי כוס סוכר 2 שיני שום כתושות ג'ינג'ר טרי מגורר, לפי הטעם מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה: מקלפים את החצילים ופורסים לאצבעות (כמו צ'יפס). מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את החצילים עד להזהבה (אפשר בכמה נאגלות אם הסיר לא גדול - העיקר שלא יהיה להם צפוף). מוציאים לנייר סופג ומצננים. בסיר נפרד מבשלים יחד יין לבן, סויה, חומץ, סוכר, שום וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב החם על החצילים. מגישים חם או קר. שומרים במקרר עד ההגשה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לחם כפרי - מתכון בסיסי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
זהו המתכון הבסיסי ללחם כפרי. שחקו עם תוספות שונות לקבלת לחם טעים ומעניין הרבה יותר, למשל כוס אגוזי מלך, כוס עשבי תיבול קצוצים, חצי כוס ממרח עגבניות מיובשות, או ממרח פסטו.
כמות: 3 כיכרות זמן הכנה: שעתיים וחצי
המצרכים: 2 כפות שמרים יבשים (או 1 שקית שמרית) חצי קילו קמח חצי קילו קמח מלא 1 כף סוכר, או דבש 1 כף מלח כ-3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה: מערבבים את השמרים לתוך שני סוגי הקמח. מוסיפים סוכר ומלח ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את המים בהדרגה, ולשים חמש דקות עד לקבלת בצק חלק, מבריק ולא דביק. תוספות מוסיפים בדקה האחרונה של הלישה. אפשר ללוש בידיים - התהליך אורך עשר דקות.
מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים למשך שעה עד להכפלת הנפח. לשים קצרות להוצאת האוויר ומעצבים לכיכר, בתבנית אינגליש קייק, או ביד חופשית על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפיחה שנייה להכפלת הנפח, כ-40 דקות.
מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים עשר דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים 40-30 דקות נוספות, עד שתפיחה על חלקו התחתון של הלחם משמיעה קול חלול. מצננים מעט ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
קיש תרד ורוקפור. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קיש תרד ורוקפור
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ זמן הכנה: שעה
המצרכים לבצק: 3 כוסות קמח 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות רבע כוס חומץ חצי כפית מלח
המצרכים למלית: 3 כפות שמן 3 בצלים קצוצים חצי קילו עלי תרד חלוטים (אפשר קפואים) 4 ביצים 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן 250 גרם גבינה קשה מגוררת (למשל עמק, או פרמזן) 2 שיני שום כתושות חצי כוס קמח מלח ופלפל, לפי הטעם 100 גרם גבינת רוקפור חתוכה לקוביות
אופן ההכנה: אופן הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק בלחיצות קצרות (פולסים) עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים. מרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים תחתית ודופנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. דוקרים במזלג (למניעת התנפחות) ושומרים במקפיא עד הכנת המלית.
אופן הכנת המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מצננים מעט ומעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת החומרים פרט לרוקפור. יוצקים את המלית על תחתית הבצק, מסדרים מעל את קוביות הרוקפור ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב, כ-35 דקות . מצננים מעט, פורסים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קיש פלפלים ותימין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: קיש בקוטר 26 ס"מ זמן הכנה: שעה
המצרכים לבצק: 3 כוסות קמח 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 200 מ"ל שמנת חמוצה חצי כפית מלח
המצרכים למלית: 6-5 גמבות 4 ביצים 2 שיני שום כתושות 1 כף קמח 200 מ"ל יוגורט מלח ופלפל, לפי הטעם עלים מ-5-4 ענפי תימין טריים
אופן ההכנה: אופן הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק בלחיצות קצרות (פולסים) עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים. מרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים תחתית ודופנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. דוקרים במזלג (למניעת התנפחות) ושומרים במקפיא עד להכנת המלית.
אופן הכנת המלית: קולים את הגמבות בתנור מחומם ל-200 מעלות, עד שהן משחירות. הופכים מדי פעם לקלייה אחידה. מעבירים לקערה ועוטפים בניילון נצמד, ומניחים לעשר דקות להקלת הקילוף. מקלפים את הגמבות, נפטרים מהגרעינים ופורסים לרצועות. מערבבים יחד את יתרת חומרי המלית. יוצקים על תחתית הבצק ומסדרים מעל את הפלפלים הקלויים. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב, כ-35 דקות. מצננים מעט, פורסים מגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
בראוניז קקאו. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
בראוניז קקאו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: תבנית בגודל 33x27 ס"מ זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים: 200 גרם חמאה, או מרגרינה 2 כוסות סוכר 1 כפית אבקת נס קפה 5 כפות קקאו 4 ביצים 1 ורבע כוסות קמח חצי שקית אבקת אפייה 1 כוס שוקולד צ'יפס אגוזי מלך, לקישוט
המצרכים: מחממים תנור ל-190 מעלות. ממיסים חמאה במיקרוגל, או בסיר מעל להבה נמוכה. מוסיפים סוכר, נס קפה וקקאו, ומערבבים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקשטים באגוזים ואופים 15 דקות, עד שהבראוניז יציבים בשוליים ועדיין רכים במרכז. מצננים וחותכים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגיות ריבה ופירורים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: תבנית בגודל 33x27 ס"מ זמן הכנה: שעה ועשר דקות
המצרכים: חצי קילו קמח 200 גרם חמאה רכה 2 ביצים 3/4 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כוס ריבה
אופן ההכנה: לשים יחד קמח, חמאה, ביצים ושני סוגי סוכר רק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים שני שליש מהבצק בתבנית. מקפיאים את יתרת הבצק ל-20 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים על הבצק בתבנית ריבה. מגררים מעל את הבצק הקפוא. אופים עד להזהבה, 35-30 דקות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|