 |
/images/archive/gallery/293/251.jpg מסעדת הברווז השמן באנגליה.
צילום: איי-פי  |
|
|
מחדל: המסעדה הטובה ביותר בעולם התגלתה באנגליה. ולא תגידו סתם אנגליה. פאקינג ברקשייר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
שלומי שטיין, לונדון 21/4/2005 10:03 |
|
|
|
|
 |
במשך שנים נחשבה הממלכה הבריטית למקום עם האוכל הגרוע ביותר בעולם. התיירים ששבו מלונדון נהגו לספר שאוכל נורמלי אפשר למצוא רק במסעדות ההודיות והסיניות, והמליצו בחום להתרחק מכל דבר שמריח כמו אוכל אנגלי. בשנים האחרונות החלה המגמה להתהפך, ואנגליה תפסה אט אט מעמד בכיר בעולם האוכל, ואתמול הגיעה למקום הראשון.
מסעדת הברווז השמן (The Fat Duck) שבעיירה בריי (שעה מלונדון) נבחרה למסעדה הטובה ביותר בעולם על ידי המגזין רסטוראנטס וחברת היין פנפולדס. יותר מ-500 שפים, מבקרי מסעדות ובעלי מסעדות מכל העולם דירגו עבור המגזין את 50 המסעדות הטובות בעולם, והציבו במקום הראשון, לראשונה זה שנים, מסעדה בריטית.
הסטון בלומנטל, השף של הברווז השמן, מעולם לא למד בישול בצורה מסודרת. הוא לימד את עצמו לבשל ושכלל לדרגת אמנות את הבישול בסגנון המטבח המולוקולרי - שבו בוחן הטבח את מרכיבי המזון לעומקם, ויוצר באמצעות מידע מתחום הכימיה
ומתחום הפיזיקה מאכלים יוצאי דופן.
בלומנטל כבר זכה לכינוי "דוקטור אוכל", וחדר העבודה שלו מזכיר יותר מעבדה מאשר מטבח מסורתי, ובו מכשירי ואקום, מבחנות, ודליי חנקן נוזלי. בזכות כל אלה אפשר לטעום בברווז השמן מעדנים כמו גלידה בטעם ביצים ובייקון, סורבה של סרדינים על טוסט, דייסת חלזונות ועוד מאכלים מטורפים רבים.
מלבד הברווז השמן כוללת הרשימה היוקרתית עוד 13 מסעדות הנמצאות בתחומי הממלכה הבריטית, וביניהן המסעדה של גורדון ראמזי (במקום החמישי) ומסעדת הקיסוס (IVY) שבמקום ה-44, שתיהן בלונדון.
למקום השני והמכובד מאוד הגיעה מסעדת אל בולי (El Bulli) של השף המטורף פראן אדריאה, השוכנת מצפון לברצלונה. אדריאה נחשב לאבי המטבח המולוקולרי, והמסעדה שלו פתוחה רק שישה חודשים בשנה. בשאר הזמן הוא במעבדה שלו שוקד על פיתוחים חדשים בתחום האוכל, כמו קצף בטעמים של ירקות שורש, וקוויאר של תפוחים ומלונים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פראן אדריאה, מקום שני. צילום: רויטרס
|
|
 |
 |
 |
 |
|
ישראל נשארה בחוץ
|
 |
|
 |
 |
 |
|
French Laundry של השף האמריקני תומס קלר, שזכתה פעמיים בעבר בתואר במסעדה הטובה בעולם, הגיעה הפעם למקום השלישי. המסעדה השוכנת בעמק נאפה שבקליפורניה נבחרה לטובה ביותר באמריקה. המסעדה שפתח לאחרונה קלר בניו-יורק, פרסה (Perse), דורגה במקום השביעי, והדגישה את מעמדו של קלר כאחד השפים המשפיעים והחשובים בעולם, והיחיד שהצליח להכניס לרשימה שתי מסעדות.
גם מסעדות ישראליות בולטות, כמו קפה ג'ורג', שושי ובכור או בית הפול לא נכנסו לרשימה, ואת תואר המסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון ובאפריקה גרפה מסעדת Le Quartier Francais שבדרום אפריקה. המסעדה הטובה ביותר באסיה היא פליקס בהונג-קונג, בעיצובו של פיליפ סטארק. המסעדה הטובה ביותר באוסטרליה היא טטסויא'ס (Tetsuya's) שבסידני. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|