ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
יש גישה לנכים
כל מיני צמחונים שואלים אותנו - מה עם מתכונים עבורנו ליום העצמאות? תשובות בפנים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
11/5/2005 13:17
ביום העצמאות אין מקום לצמחונים. למה? ככה. זו המסורת, וכפי שאמרו לא מעט סבתות, עם מסורת לא מתעסקים. כך, נגזר על הסולדים מבשר להסתפק בארוחת החג המסורתית בסלט ירוק במקרה הטוב, ובאפונה מקופסת שימורים במקרה הרע.

לרגל האירוע, כמו גם בשל בקשה נחרצת
מצד מכרסמי העלים, ניסינו לחשוב על מנות שיהוו עבורם תחליף הולם וטעים לנתח פורטרהאוס עסיסי. כלומר, לא עוד מתכון לסלט חסה עם קרוטונים, אלא מנות על אמת, שלא יקפחו גם את המיעוט הזה ביום חגו. הנה שלוש אופציות כאלו, ואגב, הן טעימות גם ליד הבשר.
ג'ינג'ה - פורטובלו, פלפל ותרד טרי
של השף אריאל כהן ממסעדת פויקה

החישוב במנה זו הוא לשניים. אתם מוזמנים להכפיל את הכמויות, פי עשר בערך.

המצרכים:
פטריית פורטובלו גדולה
חצי פלפל אדום
חצי פלפל כתום
חופן גדול של תרד טרי
חמאה מזוקקת רכה (אפשר חמאה רגילה)
מלח גס
פלפל גרוס

ההכנה:
מורחים חמאה וקולים את הפלפלים על גריל חם. כשהפלפלים קלויים מוסיפים את הפטרייה חתוכה לארבע, ומטפטפים עליה עוד מעט חמאה. נזהרים שלא לקלות את הפטרייה יותר מדקה בכל צד.

מלהיטים מחבת פויקה בקוטר 20 ס"מ, או כל מחבת כבדה אחרת. מוסיפים חמאה למחבת, ומוסיפים את חופן התרד. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס, את הפלפלים והפטריות, ומגישים בכלי ההכנה.

מומלץ להגיש עם לחם טרי וכוס יין אדום., ומגישים.
גמבות בגבינת עיזים
באדיבות מסעדת דיטה
מתכון המערב גריל ותנור. ההשקעה, בכל אופן, משתלמת.

המצרכים:
5 גמבות אדומות וגדולות
2 חצילים
2 כפות גבינת שמנת עזים/ תערובת של גבינות עזים
5 כפות גבינת פטה
1 ביצה
1 חלמון
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף סוכר
5 כפות חמאה

ההכנה:
מורידים עם סכין חדה את ראשי הגמבות כך שייווצרו "כוסות" למילוי. שורפים את הגמבות על הגריל  עד שהקליפה שחורה, אך לא אפורה. תוך כדי הצלייה הופכים את הגמבות כדי שלא ייווצרו חורים.

מורידים את הגמבות מהאש. שוטפים מיד במים קרים בעדינות. שורפים את החצילים על הגריל עד שהחציל הופך רך מאוד. מקלפים את החציל, קוצצים מעט את בשרו ומעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה  גבינת עזים/ תערובת גבינות עזים, ביצה, חלמון, פלפל שחור, מלח וסוכר. מערבבים היטב, עד שנוצרת תערובת הומוגנית. ממלאים את הפלפלים בתערובת.

בתבנית חסינת אש מסדרים את הגמבות ומניחים כף חמאה על כל אחד מהם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. מגבירים ל-200 מעלות, ממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות. 
קבב חלומי
שיפודי חלומי בלקאמה
של השף אבי ביטון ממסעדת אדורה

לקאמה היא תערובת תבלינים מרוקאית, שמצליחה להפוך את החלומי הקונוונציונלי למשהו אחר לגמרי, תוך שמירה על המרקם.

המצרכים:
8 שיפודים קטנים
חבילה של גבינת חלומי
1/4 כוס שמן זית

המצרכים לתערובת התבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
1/5 כפית אגוז מוסקט
1/5 כפית קינמון
1/5 כפית פלפל לבן
כפית שטוחה זרעי כוסברה שנדפקו קלות
מלח
פלפל

ההכנה:
מערבבים את כל התבלינים עם שמן הזית ומניחים בצד לשעה. משרים את שיפודי העץ במים לכ-10 דקות על מנת שלא ישרפו על הגריל. חותכים את גבינת החלומי לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומערבבים עם תערבות התבלינים. ממתינים עוד כשעה, משפדים ומניחים על האש.

הצעת הגשה: לפזר על השיפודים כוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...