ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
קל, טעים ולא משמין
כדי להוריד את מאכלי שבועות עם משהו טוב, מביא רון לוין מתכון למרק פירות מדהים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
רון לוין
14/6/2005 11:07
אני לא יכול, לא מסוגל ולא רוצה לשמוע עוד מילה אחת על מוצרי גבינה, עוגות גבינה או מעדני חלב. חג השבועות היה עמוס לעייפה בכל המוצרים האלה, ועכשיו, כשחלק מאיתנו גילה שבגדי הים התכווצו פתאום, אין ברירה אלא לזחול במרירות למכון הכושר ולנסות לצמצם היקפים. ובכל זאת, איך אפשר בלי עוד מנה אחרונה אחת?

לפני שבוע ביקרתי בבית-הקפה "רביבה וסיליה" ברמת-השרון, ומה אומר לכם: הקינוחים של רביבה אפל, בעלת המקום והשפית המיוחדת הזו,
הם מעבר לכל דמיון. ממש ללקק את האצבעות. וככה אכלתי מוס ועוד מוס ועוד פיסת עוגה ועוד פטיפור, ואחרי הכל, בלי בושה, התחנפתי לרביבה וביקשתי ממנה מתכון קיץ שווה ושיהיה, אם אפשר, לא משמין.

רביבה היא אשה מקסימה ומנומסת. היא לא אמרה מילה על כל מה שבלסתי לפני חמש דקות, שלפה את המחברת האישית והעבירה אלי, לטובת כולנו, את מתכון מרק פירות הקיץ שלה עם ג'לי האשכוליות האדומות וסורבה קוקוס. המתכון קל, טעים ולא משמין.
מרק פירות הקיץ של רביבה
המצרכים למרק:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כוסות מיץ מנגו
כוס מיץ פסיפלורה
מעט ליקר תפוזים

המצרכים לג'לי:
2 כוסות מיץ אשכוליות אדומות סחוטות
14 גרם ג'לטין
100 גרם סוכר (חצי כוס)
חצי כוס קוביות קטנטנות של מנגו (בגודל 2 מ"מ רבוע)
חצי כוס תפוחי עץ מקולפים חתוכים קטנטנים (בגודל 2 מ"מ רבוע)

אופן הכנת המרק:
מרתיחים את המים והסוכר ומקררים. מערבבים עם המנגו, הפסיפלורה וליקר התפוזים ומקררים במקרר.

אופן הכנת הג'לי:
מרתיחים מעט מהמיץ עם הסוכר, ממיסים ג' לטין בקצת מים ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים את המנגו ותפוחי העץ, מניחים בתבנית לקוביות קרח (או בטבעות) ומכניסים למקפיא.

אופן ההגשה:
מניחים קובייה של ג'לי קפוא (אפשר גם יותר) בצלחת מרק, ומסביב מוזגים את מרק הפירות. מוסיפים כמה פירות יער לקישוט, ועל הג'לי מניחים עיגול סורבה קוקוס. אפשר לקשט בפיסת ביסקוויט. יוצא מעדן.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...