מערכת הבחירות עוברת לעולם המובייל הווירטואלי

אחד הדברים הבולטים במערכת הבחירות הנוכחית היא הכניסה הרבה של המפלגות לרשתות החברתיות ולסמארטפונים. שוחחנו עם מומחה בתחום על המגמות בנושא

אסף גולן | 2/3/2015 20:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בלי ששמנו לב מערכת הבחירות הנוכחית בישראל מתחוללת בעיקרה במרחב הווירטואלי. המפלגות השונות משיקות סרטוני יוטיוב, סרטי אנימציה, פרסומות וכן גם משחקים. לאור זאת שוחחנו עם  חגי נוה, מנכ"ל חברת  42Gaming מקבוצת Zemingo (זמינגו) על האופנות בתחום ועל מצבן של המפלגות השונות בעולם המובייל והתחום הווירטואלי כולו.

 
קטעים נוספים


לדבריו "במהלך הבחירות ניתן לראות כמה סוגים של משחקים שצצים בהקשר אליהן. סוג ראשון הוא משחק חדשותי שתופס רגע בחדשות (מדובר במשחק סאטירי), דוגמא למשחק כזה הוא "שר הבקבוקים", או "דחוף את הביבי". סוג אחר של משחק, גם מעביר מסר של מפלגה. לרוב המשחק מופנה נגד אחד מהיריבים".

מבדיקה שערך מציין חגי נוה כי כיום "רוב המשחקים הקיימים היום מופנים כנגד ראש הממשלה והסובבים אותו". לדבריו סוג נוסף וחדשני הוא סוג משחק שמאפשר לגולשים להשתתף ולהשפיע ולתרום נקודות למועמד המועדף עליהם. "זהו ז'אנר חדשני שעדיין לא נוסה בעולם, ונראה כי הוא צובר תאוצה רבה. משחק מסוג זה  הוא "המירוץ  לכסא" ששופך אור על ההתנהלות של השחקנים: במהלך השבוע האחרון עיקר השחקנים ששיחקו במשחק היו של המחנה הציוני ושל מרצ, וניתן היה לראות אותם בפסגה.

 

קטעים נוספים


שחקני הליכוד לא התעוררו והיו עם 7 מנדטים בלבד. לקראת סוף השבוע החל מהפך במרכז הטבלה ו"כולנו" זינקה כלפי מעלה. מרצ שהחזיקה במקום הראשון ירדה למקום השלישי. גם ש"ס הפתיעה בזינוק מהתחתית אל מרכז הטבלה ועלתה ממנדט אחד ל 9 מנדטים. "יש עתיד" קצת מאכזבת, ציפינו שהקהל הצעיר יקפיץ את יש עתיד לראש הרשימה אך היא מדשדשת במרכז הטבלה".

איך ניתן לנצל את התחום יותר מבלי כמובן להעיק על הקהל?
כדי לנצל את הכלי רב עוצמה הזה יש להקפיד על מספר כללים:
א.     המשחק צריך להיות פשוט, קצר ומהנה.
ב.     רמת הקושי צריכה לעלות באופן הדרגתי ובקצב לא מהיר מידי ולא איטי מידי.
ג.      המשחק צריך להיות משעשע ולהפתיע את השחקן מדי פעם.
ד.      מסרים צריכים להיות מוטמעים בשכבה עמוקה של המשחק ולא רק על ידי תליית כרזות.
ה.     ריבוי מסרים הוא טעות. כל משחק צריך להתמקד במסר אחד בלבד.
ו.       לא לזלזל במצביע. אין צורך להאכיל את המצביע בכפית. יש למנן את המסר ולסמוך על מכניקת המשחק שהמסר יועבר באופן עמוק.

 

קטעים נוספים


בנוגע לתעמולה בתחום המובייל והעולם הווירטואלי מציין חגי נוה כי "התעמולה באמצעות משחקים במובייל היא שונה ומשמעותית הרבה יותר. בתעמולה זו המצביע אינו פאסיבי ורק צורך מידע כמו במדיה אחרת של תמונות וסרטונים. באמצעות משחקים המפלגות גורמות למצביעים לנקוט פעולה אקטיבית. המפלגות מחליטות על חוקי המשחק, מחליטות עם איזו דמות הן רוצות שהמצביע יזדהה על מה יתוגמל ועל מה ייענש. באמצעות משחק חוזר ונשנה, השחקן מטמיע את המסרים באופן שישפיע על בחירותיו ודפוסי החשיבה שלו בעתיד".

לדבריו "דבר נוסף שמייחד את התעמולה במובייל הוא

יכולת הפרסונליזציה של המסרים הפרסומיים של מפלגות. כך למשל במשחק שבו המצביע בוחר דמות מסוימת המזוהה עם מפלגה, יקבל פרסומות המיועדות אליו. לדוגמא אם "יש עתיד" יודעת שעיקר המנדטים שלה עוברים ל"כולנו" אז יוכלו לפרסם את המסרים שלהם רק לשחקנים שמזוהים עם "כולנו" וכו'".

כיצד יראו מערכות בחירות בעתיד בעקבות ההתפתחויות בשוק?
כשם שמערכות הבחירות עוברות יותר ויותר לאינטרנט ולמובייל, כך השימוש במשחקים יילך ויגבר. מפלגות חדשניות יכינו קמפיינים מראש שיכללו תכנון אסטרטגי של משחקים שיתמכו במסרים שירצו להעביר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת