סכנה במעמקים ושמה גז מתאן
מאגר ענק ומסוכן של מתאן נמצא באוקיינוס השקט. גז הבישול מצוי בעומק הים באזור המשתרע ממרכז אמריקה ועד איי הוואי. המתאן כלוא על ידי משקל המים אולם הוא עלול להיפלט לאטמוספירה בעקבות פעילות אנושית. המשמעות: שינוי אקלימי דרמטי
תגלית חסרת תקדים, ומסוכנת מאד כפי שנסביר בהמשך, של גז מתאן (גז הבישול הירוק שאנו משתמשים בו) נמצאה בתחתית האוקיינוס השקט על ידי צוות מדענים מאוניברסיטת המלכה מרי בלונדון. כדי להמחיש את גודל המאגר, מסבירים המדענים כי הוא משתרע מחופי מרכז אמריקה עד איי הוואי.מרבץ הגז נמצא בתחתית האוקיינוס ולא צף החוצה בגלל משקל המים, אולם הוא מעורר חששות רבים בקרב החוקרים. הסיבה לחששות אלו, נובעת מכך שההשפעה של גז מתאן על חימום כדור הארץ, היא פי 25 מהפחמן הדו חמצני. הפרעה של המאגר, למשל על ידי חיפושי נפט או מחצבים אחרים, יכולה לגרום לפליטתו החוצה ולשינוי משמעותי של אקלים כדור הארץ.

שקיעה באוקיינוס השקט כפי שהיא ניראת מתחנת החלל הבינלאומית
תחנת החלל
כאמור מדובר בכמות גז אדירה, שמיוצרת על ידי חיידקים ובעלי חיים מקרוסקופיים שפועלים שם בתנאים של חוסר בחמצן. בעלי החיים האלו מתקיימים על פגרים ופסולת שמגיעה מהאנושות והם מייצרים את הגז במסגרת הפעילות שלהם. כרגע העומק בו מצוי הריכוז הגבוה של הגז במים מתחיל מ300 מטרים ובחלק מהמקומות מ500 מטרים.
בעומק הזה לחץ המים גבוה ומעט מאד דגים פועלים וחיים בו. "כמות המתאן במים בעומקים האלה היא פי 50 ממה שמדדנו במקומות אחרים. התגלית הזו מלמדת אותנו כמה אנחנו לא יודעים על האוקיינוסים ועד כמה מסוכן להתנהל בסביבה הזו בלי שחקרנו קודם את ההשפעות שלנו על הים. הפרעה של הגז הזה ויצירת מצב שהוא יעלה על פני השטח, תשנה מאד את אקלים כדור הארץ ותגרור אפקט חממה מואץ. כיום חוששים מגז המתן שכלוא מתחת לקרח בערבות סיביר ושעלול להשתחרר. אבל כאן יש כמות גדולה הרבה יותר, וכל פעילות אנושית לא מבוקרת עלולה לגרום לה לעלות על פני השטח" ציינה החוקרת דוקטור פליסיטי שלי.
לדברי ד"ר שלי ,"הנחת צנרת נפט בקרקעית או הנחת כבלי תקשורת, אם היא תעשה תוך יצירת תנועה במים העמוקים האלו, עלולה לגרום לתהליך שרשרת מסוכן שבו הגז יצא החוצה. עד היום בכלל לא הכרנו את המרבץ הזה. הגילוי מסביר כמה מעט אנחנו יודעים על האוקיינוסים וההשפעה שלהם על מזג האוויר".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg