עכשיו זה מדעי: תרגישו חופשי להרים מזון שנפל

"חוק 5 השניות" הידוע, הקובע כי ניתן להרים מזון שנפל על הקרקע בתוך 5 שניות מרגע הנפילה, כבר אינו רק אמרה מפוקפקת: פרופסור נחשב מאנגליה מצא כי חיידקים שהיו על הרצפה לא מספיקים לעבור אל המזון שלנו בשניות בודדות

אסף גולן | 15/3/2017 14:54
תגיות: אוכל,זיהום,חיידקים,מדע,אנגליה
גם אתם מאלה שנוהגים להרים במהירות מהרצפה אוכל שנפל לכם? מתברר שאתם לגמרי לא לבד: מחקר חדש מצא ש-79 אחוז מכלל בני האדם יעדיפו להחזיר לעצמם את האוכל שנפל אל הקרקע, ולוותר על חוסר-האסתטיקה-לכאורה הכרוכה בכך.
 
צילום: שאטרסטוק
פרוסה עם ריבה שנפלה על החול - פחות מומלץ להרים, אבל את הגלידה הזו דווקא אפשר צילום: שאטרסטוק

מעניין לציין שמחקר קודם בתחום הראה שרק 50 אחוז מהגברים ירימו מזון שנפל, ואילו לא פחות מ-70 אחוז מהנשים ירימו כזה מזון (מי אמר שהנשים יותר אסתטיות?!). הבסיס לפעולה הזו היא "חוק חמש השניות" העממי, הטוען כי אוכל שנפל בטעות לרצפה והורם בחזרה בתוך חמש שניות – לא יזדהם מהחיידקים שעל הקרקע.

כעת, מתברר כי לא מדובר במוסכמה מוטלת בספק בלבד, אלא בעובדה מדעית: אפשר לאכול מזון שנפל על הרצפה אם הוא הורם בתוך חמש שניות. ההוכחה לכך הוצגה היום ביריד המדע השנתי הנקרא "המפץ הגדול", המתקיים בברמינגהם, אנגליה, בניהולו של פרופסור אנתוני הילטון מאוניברסיטת אסטון.

החוקר האנגלי בחן את המהירות שבה חיידקים עוברים ממשטח מזוהם למזון, ומצא כי בתוך חמש שניות הסיכויים למעבר כזה הם אפסיים – אם כי אפשריים תאורטית. הבסיס למסקנה הזו הוא צורת המגע בין חומרים, ויכולתם של חיידקים ושאר יצורים להתנייד ממשטח אחד למשנהו. על פי החישוב הזה, בתוך חמש שניות כמעט לא מתקיים מעבר מהסוג הזה.
 
שאטרסטוק
תספיקו להרים את כל זה בחמש שניות? שאטרסטוק

"אני כמובן לא ממליץ להרים פרוסת ריבה שנפלה על חול גם אם לא עברו חמש שניות – ברור שחול הוא לא טעים", אמר הפרופסור. "אבל יש הבדל בין הידבקות של לכלוך, לבין מצב שבו האוכל נפל סתם על רצפה לא נקייה. במצב הזה ניתן לקבוע בוודאות כי הסיכויים למעבר לכלוך נמוכים מאד".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים