חובבי סושי? דו"ח חדש מזהיר מהסכנות באכילת דג נא
דו"ח של מומחים בריטים מעיד על עלייה במערב בחולים הסובלים מטפילים במעיים עקב אכילת המאכל היפני שצובר פופולריות באירופה
בשורה רעה לאוהבי הסושי: הצמיחה בפופולריות של המאכל היפני במערב עלולה לגרום לעלייה במקרים קטלניים של זיהום טפילי – כך מזהירים רופאים בריטיים בדו"ח שפורסם אתמול (ה') ב"מגזין הרפואי הבריטי".
מסוכן? סושי
ראובן קסטרו
בדו"ח תואר מקרה שאירע לאחרונה ובו אזרח פורטוגל בן 32 סבל מכאבי תופת במשך שבוע עקב אכילת רצועות דג נא במסעדה יפנית. כשהרופאים בחנו את המעיים שלו, הם גילו שם מספר זחלים. לאחר הוצאת הטפילים, מצבו של הגבר השתפר מיידית.
לפי הדו"ח, דגים נאים או לא מבושלים מספיק עשויים להכיל תולעים זעירות שנשארות במעיים, בעיה רפואית שיכולה לגרום לכאבי בטן חמורים, הקאות וחום.

הטפילים שנמצאו במעיים
צילום: BMJ CASE REPORTS
עם זאת, במקרים חמורים במיוחד הטפילים עלולים לעורר תגובה אנפילקטית, לשבש את פעילות הלב ולגרום לכשל נשימתי – שעשוי לגרום אף למוות.
עד לאחרונה מקרים כאלה היו נפוצים בעיקר ביפן ונדירים יחסית במערב משום שבישול של הדגים הורג את הטפילים, אך התפוצה הגוברת של הסושי הובילה למקרים ברחבי אירופה של אנשים שהובהלו לבתי חולים אחרי שאכלו את המאכל היפני הפופולרי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg