זה הזמן לעבור לתה: צמח הקפה בסכנת הכחדה
מחקר חדש שנערך באמריקה הלטינית צופה כי עד שנת 2050 תיווצר צניחה דרמטית של 90 אחוז בכמות גידולי הקפה, בגלל הפגיעה במאביק הגדול של הצמח - דבורת הדבש
מחקרים שבדקו את השפעת התחממות כדור הארץ על צמח הקפה, מצאו עד כה כי אפקט החממה והעלייה בטמפרטורות צפויים לפגוע בכ-50 אחוז מגידולי פולי הקפה.
לא ניתן יהיה לפתח חרק אחר ממשפחת הדבורניים כדי להמשיך להאביק את הצמחים. דבורה.
צילום: שאטרסטוק
כעת מתברר כי המחקרים הללו היו אופטימיים למדי ויש סיכוי שילדינו ונכדינו לא יכירו את המשקה הממכר. חוקרים שיצרו מודל אקולוגי חדש של אמריקה הלטינית, היצרנית הגדולה ביותר של קפה בעולם, ערכו לאחרונה מחקר מקיף כדי להיערך טוב יותר לקראת הבאות. הממצאים היו מטרידים מאד וסימנו מבחינה רבה את קץ הזהב השחור בעולם. החברה גילתה כי אזורי גידול הקפה יצטמצמו ב-88 אחוז ולמגדלים יגרמו הפסדי ענק. בתוך כך, המדינות שיפגעו ביותר הן הונדורס, ניקרגואה ו-ונצואלה.

יש סיכוי שילדינו ונכדינו לא יכירו את המשקה הממכר. קפה.
צילום: שרה בלוך
כמו כן, הסתבר במחקר כי התחממות כדור הארץ תפגע גם במאביק הגדול ביותר של צמחי הקפה: דבורת דבש. בנוסף, 38 סוגים נוספים של דבורים אמורים להיפגע כתוצאה מאפקט החממה, כך שלא ניתן יהיה לפתח חרק אחר ממשפחת הדבורניים כדי להמשיך להאביק את הצמחים.
על פי מחקר שהתפרסם על ידי האקדמיה הלאומית למדעים בארצות הברית, במקסיקו לבדה תרד כמות הדבורים בכ-51 אחוז. החוקרים בהקשר הזה מציינים כי על המגדלים לפעול היום באופן נחרץ כדי למנוע פגיעה נוספת בדבורי הדבש. זאת על ידי הקטנה דרמטית של חומרי ההדברה השונים וכן האכלת הדבורים על ידי שמירה על מגוון גדול של צמחי בר בכל הארצות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg