ראשי > כלכלה > צרכנות > כתבה
בארכיון האתר
לא כולל שירות
היום כבר לא צריך להתחתן כדי להזמין קייטרינג. לפעמים גם ישיבת עבודה או אירוע משפחתי מצומצם הם סיבה להזמין שירותי הסעדה - ללא מלצרים. בתי-הקפה והקונדיטוריות מסתערים על השוק עם ארוחות שמגיעות עד הבית או המשרד
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
נועה כץ
16/12/2004 8:26
אם אתם חוגגים אירוע משמעותי ורבמשתתפים, כמו חתונה או בר-מצווה, קרוב לוודאי שתזמינו שירות קייטרינג. עם זאת, לא כולם מרגישים מחויבים לצעוד לחופה כדי להגיש לאורחים אוכל שלא הכינו בעצמם, ויש שמזמינים שירותי קייטרינג "לייט" - ללא בשר וללא מלצרים, גם לאירועים מצומצמים יותר,
כמו יום הולדת או ישיבה במשרד.
 
מדובר בשירות שאינו חדש, אולם לאחרונה הוא יוצא מבין כותליהם של גני האירועים ושירותי ההסעדה המקצועיים, ומתפשט גם בקרב עסקי הקפה והקונדיטוריה. המחיר, יש לציין, ממש לא צנוע ברוב המקרים - אבל על הנוחות והפינוק כמעט שאין ויכוח.
הכנסה צדדית
בכל בית-קפה או קונדיטוריה שמציעים גם שירותי הסעדה, נהוגים סטנדרטים אחרים ותפיסה אחרת של השירות. לרוב השירות כולל כלי הגשה בלבד וקרוב יותר לתחום משלוחי המזון, ולעתים מדובר ב"הפקה של ממש", הכוללת הגשה באמצעות מלצרים, וקרובה יותר לענף הקייטרינג המסורתי: ככל שרמת "התפעול" של האירוע עולה - מזנקים המחירים בהתאם. כך או כך, הרעיון דומה: המזון יוצא מהקונדיטוריות ובתי-הקפה ונכנס לאירועים פרטיים ועסקיים - קטנים עד בינוניים. בעלי המקומות אומרים כי מדובר בהכנסה "על הדרך", התורמת לפרסום ולשיפור תדמית העסק.
 
ברשת רולדין, למשל, שירות הקייטרינג המוצע ללקוחות פרטיים ולעסקים אינו העיסוק העיקרי. "המוטו שלנו הוא לתת שירות בסניפים. הקייטרינג הוא שירות צדדי, שלא הקמנו מערך מיוחד בשבילו", אומר דודו קינן, מבעלי רולדין.
 
ברשת קפולסקי, המציעה בשנתיים האחרונות שירות משלוחים וקייטרינג בחלק מהסניפים (בעיקר לאירועים עסקיים), מסבירים כי הרעיון מאחורי השירות הוא קלות ביצוע, שיוצרת הכנסה פשוטה: "באזורים שבהם ממוקמים הסניפים שלנו נמצאים משרדים רבים, ולכן קל לנו גיאוגרפית לספק להם שירותי משלוחים וקייטרינג. מדובר בחברות גדולות ומכניסות ולכן ההכנסות גדולות וקלות להשגה", אומרים בקפולסקי.
 
יש עסקים בתחום שהפעילו מפעם לפעם שירות קייטרינג, אולם רק כעת הסדירו והגדירו את השירות מטעמם. במתוקה, רשת בתי-הקפה והמאפה התל-אביבית, מוצע שירות הקייטרינג ללקוחות פרטיים ולעסקים מזה זמן רב, אולם רק כעת הוא הוסדר בצורה של תפריטים וכלים מתאימים, כך שניתן לבצע הזמנות מסודרות לאירועים - אפילו באינטרנט. גם ברשת הקונדיטוריטת לחמי משיקים בימים אלה את השירות "לחמי עד המשרד", שבמסגרתו מציעים להזמין משלוחים ממוצרי החברה לישיבות ולאירועים משרדיים. במקרה הזה מדובר בשירות בסיסי יותר, של משלוח מוצרי מאפה ועוגיות.
 
קופסת עוגיות בראוניז או עוגת שמרים, לדוגמה, יעלו 15.9 שקל - קצת פחות מבסניפים. ברשת לחם ארז, לעומת זאת, הקפיאו באחרונה את שירות הקייטרינג לטובת משלוחים רגילים, שמוצעים בחלק מהסניפים. ברשת מסרבים לפרט את הסיבות לביטול השירות ואומרים כי בימים אלה הם שוקלים מחדש את הנושא.
 
מכיוון שמדובר בשירות צדדי ולא אחיד ברמתו ובהיקפו, כצרכנים יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמבצעים את ההזמנה ומזמינים את האורחים. ראשית, המחיר: רמת מחירי המנות לאירועים מקבילה לעתים למחירים בסניפי הרשתות, אך לרוב היא גבוהה יותר.
חשוב להתאים את רמת הציפיות
במתוקה, למשל, מציעים תפריט קל ל-10 אנשים ב-312 שקל . התפריט כולל: פלטת ירקות, מאפים מלוחים, עוגות, בריושים ועוגיות. ברולדין כבר מדובר על ארוחה של ממש, ומנה ממוצעת לאדם, באירוע של 200-100 איש , תעלה כ-20 דולר .
 
בסניפי הרשת ניתן להרכיב תפריט הכולל סלטים, קישים, רביולי, לחמים, אנטיפסטי, מתאבנים, קינוחים ועגלת אספרסו. מנה ממוצעת בקייטרינג של קפולסקי תעלה 70-60 שקל , וגם שם ניתן להרכיב תפריט עשיר המבוסס על דגים, סלטים ומאפי הרשת. חשוב להדגיש כי המחירים לרוב אינם כוללים דמי משלוח, ואם תרצו לקבל את האוכל במשרד או בבית תצטרכו לשלם יותר - בהתאם למיקום הגיאוגרפי של האירוע ולמרחק שלו מהיצרן.
 
במתוקה, למשל, תשלמו 170 שקל על משלוח לחיפה; 20-15 שקל לתל-אביב; ו-45 שקל לראשון לציון. ברשת לחמי עושים משלוחים באזור המרכז בעלות של 10 שקלים, ובקפולסקי המשלוחים בחינם (הזמנה ב-50 שקל לפחות). חשוב לברר גם כמה זמן מראש יש להזמין את השירות. בקונדיטוריות אומרים כי אם מדובר בהזמנה מצומצמת ניתן להזמין כמה שעות מראש, אך אם מדובר באירוע של עשרות אנשים ויותר כדאי להזמין את השירות לפחות כמה ימים לפניו.
 
חשוב להתאים את רמת הציפיות לסוג השירות ולזכור שמדובר בעסקים שקייטרינג לאירועים אינו עיסוקם העיקרי. כמו כן, מומלץ לשוחח עם מי שכבר הזמין שירות מהקונדיטוריה המסוימת על מנת לעמוד על טיב המזון, הכמויות והשירות, שמשתנה מעסק לעסק. במתוקה מקבלים את המזון ארוז בכלי פלסטיק לסידור עצמי.
 
ברולדין ניתן גם לקבל שירותי מלצרות בתוספת של 300 שקל למלצר, ובקפולסקי יעלה התענוג 100 שקל למלצר. כמו כן מומלץ לברר לכמה פרטים תצטרכו לשלם בנפרד או לדאוג בעצמכם - כמו שתייה, כלים ומפות - ולוודא שהעלות הסופית של האירוע אינה חורגת מהתקציב שלכם.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

צרכנות
מגהצים יותר: זינוק של 10% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי  
תווי שי - הנחה שעולה ביוקר  
בעקבות המיתון: השי לחג מתכווץ  
עוד...