המועצה לצרכנות פנתה לתמ"ת כנגד סוכני הנסיעות
המועצה דורשת מהתמ"ת להפעיל סמכותו על סוכני נסיעות המסרבים לבטל "עסקאות מרחוק" בנסיעות לטורקיה. "הפרה בוטה של החוק"
בעקבות תלונות צרכנים רבות למועצה לצרכנות הקובלים כי למרות זכותם על פי החוק לבטל עסקאות "מכר מרחוק" של נסיעות לטורקיה מסרבים סוכנים לבטל את העסקה, דורשת המועצה לצרכנות את התערבותו המיידית של משרד התעשייה והמסחר באכיפת חוק הגנת הצרכן על סוכני הנסיעות. המועצה לצרכנות טוענת כי נראה שיש סוכני נסיעות שהחליטו לפעול בשיטת "מצליח" תוך הימור ציני כי רוב הנפגעים לא יטרחו להגיש נגדם תביעות משפטיות.
המועצה לצרכנות מדגישה כי הימנעות סוכנים מלהיענות לדרישת צרכים לבטל עסקאות מכר מרחוק בהם עמדו בכל דרישות החוק וסייגיו (המפורטים בסעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן – מכר מרחוק) מהווה עבירה בוטה על החוק. הודעת סוכני נסיעות, כעולה מתלונות צרכנים, לפיה אין לצרכן זכות ביטול כאמור, וכי הודעת המועצה לצרכנות בעניין זה אינה נכונה – מהווה הטעיה, ואם נעשתה כלפי ציבור גדול הרי שאף מדובר בנסיבות מחמירות כמשמען בחוק.
המועצה לצרכנות עוד מבהירה כי במקרים של "עסקה מרחוק" – עסקה שנעשתה באמצעות טלפון, פקס אינטרנט וטלפון ללא נוכחות פיזית של הצדדים בעת כריתת העסקה, רשאים צרכנים העומדים בתנאים הבאים לבטל את העסקה בכתב, בעלות של 5% או 100 שקלים, הנמוך מביניהם ללא צורך בכל עילה שהיא. התנאים הנדרשים:
· העסקה נעשתה בעקבות שיווק מרחוק (מודעה, פרסום באינטרנט וכד').
· העסקה נכרתה לפחות 7 ימי עבודה בטרם מועד היציאה המתוכנן.
· הביטול ייעשה לא יאוחר מ- 14 ימי עסקים ממועד כריתת העסקה.
· הביטול ייעשה עד יומיים (שאינם ימי מנוחה) לפני היציאה.
המועצה לצרכנות מוסרת כי צרכנים הזכאים לבטל עסקת מכר מרחוק כאמור וסורבו, רשאים לעמוד על זכויותיהם בפניה למשרד התמ"ת המוסמך להגיש כתבי אישום נגד העוברים על החוק וכן, להשבת כספם באמצעות תביעה משפטית.
עדכון אחרון : 14/8/2005 12:49