גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


גשר בלי תחתית

חלם זה כאן. שני מכרזים כושלים, תשלומים מנופחים, חוזים לא ברורים, מבצע יחסי ציבור, איחור של יותר מארבע שנים וחריגה של מאות מיליונים, סיפור שהתחיל, אבל עדיין לא נגמר

ניב חכלילי | 29/1/2008 2:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
היום, לקראת השלג הצפוי לכסות את עיר הבירה, כמה מספרים על גשר ירושלמי אחד יקר, שבעתיד הקרוב אולי יושלם, אבל את המחיר אנחנו נשלם עוד שנים.
 
בשלהי שנת 2000 החליטה עיריית ירושלים, ביחד עם מנהלי פרויקט הרכבת הקלה בירושלים, על הקמת גשר שיהיה, "מונומנט בינלאומי, שער הכניסה המערבית לירושלים". הפרויקט יצא לדרך באישור המממנים הממשלתיים והעירוניים. הנהלת החברה העירונית מוריה לפיתוח ירושלים הייתה האחראית על הפרויקט.

לתכנון המיזם התמנה האדריכל ד"ר סנטיאגו קלטרווה, מהמובילים בעולם בעיצוב גשרי פלדה תלויים. תקציב הפרויקט כולו, לתכנון כולל של גשר פלדה תלוי וביצועו נאמדה על ידי המתכנן המועדף בסך של כ-51,500,000 שקל. תקציב זה אושר פה אחד.

לאחר שנכללו בו גם הערכות של חריגה מהתקציב המקורי, הגיע עלות ההקמה ל-71,400,000 שקל, מתוכם, כ-7,500,000 שקל, עבור שכר הטרחה של האדריכל הנודע.
ששון תירם
טקס הנפת החלק הראשון של גשר המיתרים ששון תירם
חריגה קטנה של מאה ושבעים מיליון

מכרז הביצוע הראשון שפורסם באביב 2003 לא יצא לפועל. הוא נפל מכיוון שחברת מוריה נחפזה להוציא את המכרז לפני שטרחה להשיג לאתר בניית הגשר מתן תוקף לתכנית בניין

עיר, לפני שניתן אישור לביצוע הפקעות וללא קבלת היתר בנייה. על פי הערכת מבקרת עיריית ירושלים, הנזק הכלכלי מאי-קיום המכרז הראשון עלה למגזר הציבורי בהפסד של כ-4,000,000 שקל.

שני מכרזים נוספים נדרשו כדי למצוא את הקבלן המבצע שיממש את הפרויקט. בתוך חמש שנים בלבד גדל התקציב הכולל למיזם הגשר ופיתוח הכניסה לעיר ביותר מפי שלושה - מ-71,400,000 שקל ב-2001, ל-246,200,000 שקל בסוף 2006.

על פי חישוב מבקרת העירייה, חלק מהסכום, של עד 26,000,000 שקל, כלל אינו מגובה תקציבית על ידי הגופים המממנים את הפרויקט. כמו כן, גם שכר הטרחה הכולל לאדריכל גדל לכ-10,300,000 שקל - סכום הגדול ב-38% משיעור הסכום שנקבע בחוזה התכנון המקורי.

חברת מוריה, החברה העירונית לפיתוח, החתימה את האדריכל על חוזה של מיליונים בהסכם שנרשם בכתב יד, והחוזה לא הוכנס למערכת הממוחשבת של החברה. הכספים הועברו אליו בארבעה תשלומים, באמצעות חשבונות חד-פעמיים.

ששון תירם
בהנפת החלק הראשון של גשר המיתרים ששון תירם
כמה עולות 250,000 נורות?

על פי דוח הממונה על השכר במשרד האוצר לשנת 2005, הסתכמה עלות העסקתו החודשית הכוללת של מנכ"ל מוריה באותה השנה ב-49,083 שקל לחודש. עלות העסקתו של סמנכ"ל חברת מוריה הסתכמה בסכום כולל של 49,503 שקל לחודש.

בניית גשר קלטרווה, הידוע גם בשם גשר המיתרים, עדיין לא הסתיימה, והעלויות הסופיות עדיין לא ידועות. מבחינת לוחות הזמנים שנקבעו בשנת 2001, בעת בחירת אדריכל הגשר נמצא המיזם בפיגור כללי של יותר מארבע שנים.

במאי 2007, במבצע יחסי ציבור משובח, הפכה עיריית ירושלים את הגשר הלא-גמור למיצג תאורה ונתלו עליו 250,000 נורות שדימו את הגשר כפי שהוא אמור להיראות עם סיום העבודות.

את מחיר הביצוע, החומרים והספק החשמל לצורך המיצג, שהיה שווה ערך להספק חשמל של שישה בניינים רבי-קומות, לא שילם ראש עיריית ירושלים מכיסו. סביר להניח שעיריית ירושלים תצרף אותו לחשבונית הסופית של המונומנט החדש שלה, בכניסה לעיר. בינינו, אחרי חריגה של כמה מאות מיליונים, מה זה כבר משנה?

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מספר היום

המהלכים הפוליטיים והכלכלים שקודמו בשבוע החולף בכנסת

לכל הכתבות של מספר היום
  • עוד ב''מספר היום''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים