פרי גליל: ביהמ"ש דחה הכרעה על מינוי כונס נכסים

בית המשפט המחוזי בחיפה לא קיבל בקשתם של דיסקונט ולאומי למנות כונס נכסים למפעל והעניק ארכה עד ל-5 במרץ שתאפשר להסדיר את רכישת המפעל כך שלא ייפגעו זכויות העובדים. יו"ר ועד העובדים אמר במהלך הדיון: "הפכנו לאנשים חסרי ערך"

כתבי nrg מעריב | 24/2/2009 17:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בתום דיון דרמטי שנמשך שלוש שעות והתקיים על רקע ההפגנות הסוערות שקיימו הבוקר מאות עובדי מפעל פרי גליל ותושבי חצור הגלילית, דחה לפנות ערב (ג') בית המשפט המחוזי בחיפה למשך כשבוע את בקשת הבנקים למנות כונס נכסים למפעל. את הבקשה הגישו בנק דיסקונט ובנק לאומי בעקבות חובות של בעלי המפעל. השופט אלכס קיסרי החליט לאפשר לכל הגורמים המעורבים להציע עד לתחילת השבוע הבא הצעות נוספות לרכישת המפעל ולהליך של הסדר נושים.
הפגנה של עובדי ויטה פרי גליל
הפגנה של עובדי ויטה פרי גליל צילום: יח''צ


בית המשפט קבע לחברה הקפאת הליכים עד הראשון במרץ, ובמקביל הורה לחברות שהציעו הצעות לרכישת המפעל לשפר את הצעותיהן. השופט קבע לצדדים פגישה נוספת בבית המשפט, בחמישי במרץ, אבל הבהיר כי אם יושג הסדר לפני כן דלתות בית המשפט פתוחים בפני הצדדים.

מפעל פרי גליל אינו סובל מהפסדים, אולם בעליו, המחזיקים בשני מפעלים נוספים, צברו חוב של 120 מיליון שקל עקב הלוואות שלקחו מהבנקים. משמעות החלטת בית המשפט היום היא שלמעשה ניתנה ארכה במהלכה ניתן יהיה להסדיר את רכישת המפעל באופן שיספק לעובדים את זכויותיהם ובשלב השני יאפשר שיקום של המפעל.

הפרקליטה שייצגה את העובדים, עורכת הדין גלילה אורנשטיין, טענה במהלך הדיון כי מהלך של הסדר נושים יאפשר לכל הצדדים: העובדים, הבנקים והספקים, לקבל את חלקם וזאת, בניגוד למהלך של כינוס נכסים שסופו להחזיר את החובות אך ורק לבנקים. אורנשטיין הוסיפה וטענה כי הבנקים ניסו לחבל במהלך של הסדר נושים.
מה חשוב יותר: העובדים או הגזר הגמדי?

בנוסף, נשמעו חוות דעת גם מפיהם של עורכי דינם של חברות שונות שהציעו לרכוש את המפעל. במהלך הדיון פרצה מהומה, כאשר המנהל המיוחד שמונה מטעם בנק לאומי לנהל את המפעל, עו"ד עופר אטיאס, אמר שהוא אינו רוצה להמשיך ולראות בטלוויזיה את הגזר הגמדי תקוע על פס הייצור. בתגובה, טענו העובדים בזעם כי גורלו של הגזר הגמדי חשוב לאטיאס יותר מגורלם.

עו"ד אטיאס סיפר לבית המשפט כי קיימות שתי הצעות רכישה: האחת של מפעל פרי ניר והשנייה של זנלכל. הוא הוסיף כי שתי הצעות נוספות יימסרו מיד עם מינוי כונס הנכסים. לדבריו, פרי ניר מציעה לרכוש את כל תשלובת ויטה פרי גליל, ואילו זנלכל מציעה לרכוש רק את פרי גליל בלבד. ההחלטה בעניין כפופה לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים

במשרד התמ"ת, רונית קן.

השופט נתן ליו"ר ועד העובדים, מוטי חזיזה, את רשות הדיבור וזה שאל באופן רטורי מדוע הוא צריך לבקש מבית המשפט דבר מינימלי. "למה הבנקים לא הציעו לנו את הזכויות שלנו", שאל חזיזה. "לעובד במדינת ישראל נגמרו הזכויות לעבוד, הפכנו לאנשים חסרי ערך".

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר לאחר הדיון כי החלטת בית המשפט היא כמו מסכת חמצן לעובדים, והדגיש שכעת נדרשת התערבות ממשלתית כדי שניתן יהיה להציל את המפעל.

הדיון היום התנהל לאחר שלפני מספר שבועות דרשו הבנקים את כספם, ובית המשפט החליט שלא להורות על הליך של כינוס נכסים ופירוק, ובמקום זאת מינה שני מנהלים מיוחדים למפעל. חמש הצעות לרכישת המפעל הוצעו, אך הבנקים סירבו לכולן.

בהכנת הידיעה השתתפו: מיכל גרינברג, יונתן הללי ואלי לוי

עדכון אחרון : 24/2/2009 19:13
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים