תביעה ייצוגית נגד מי עדן ונביעות: המים לא מינרליים
שתי תביעות ובקשה להכיר בהן כייצוגיות הוגשו היום א' לבית המשפט המחוזי בתל אביב. על פי התביעה, לאחר שאירע זיהום במאגרים שמהם שואבות החברות את המים חודשה הפעילות תוך התרה של קיום זיהומים במי המקור
באמצעות עוה"ד גיל רוה ושרון שפינט, טוענת התובעת כי בניגוד לפרסומים של שתי החברות ובניגוד לדרישות החוק, מדובר במים הנשאבים ממאגרים שהזדהמו ואשר עוברים סינון.
עוד טוענת התובעת כי חברות המים המינרליים מטעות את הצרכנים, מפרות את הוראות חוק הגנת הצרכן, את חוק החוזים ומבצעות עוולות לפי פקודת הנזיקין. מי עדן נתבעת בסכום של כ-650 מיליון שקלים ונביעות בסכום של כ-800 מיליון שקלים.
על פי התביעה, לאחר שאירע זיהום במאגרים שמהם שואבות החברות את המים ולאחר שמשרד הבריאות
הורה על הפסקת השאיבה, חודשה הפעילות על בסיס הוראת שעה ששינתה באופן מהותי את הדרישות למים מינרליים, תוך התרה של קיום זיהומים במי המקור.
התובעת טוענת כי הוראת השעה לא פורסמה כדין ולפיכך היא חסרת תוקף משפטי מחייב, כך שהמים שמוכרות החברות אינם מהווים "מים מינרליים" כהגדרתם בחוק.
יתרה מזאת, לטענת התובעת מאחר ומאגרי המים הזדהמו החלו החברות לסנן אותם נגד חיידקים, וזאת בניגוד לפרסומים לפיהם מדובר במים שלא עברו שום טיפול ואשר פורצים מהמעיין באופן טבעי כמים מינרליים.
עובדה זו לא רק שמנוגדת לפרסומי החברות עצמן, אלא שהיא מנוגדת לתקן הישראלי למים מינרליים ומנוגדת להוראות החוק. טרם הוגשו תגובות החברות וטרם ניתנו החלטות בבקשות.