ראש השנה ברשתות: "השפעות המיתון אינן קשות כפי שחשבנו"

ערב החג ובתום שנה למשבר העולמי, ברשתות השיווק מרוצים: הרגלי הקניות של הצרכנים לא השתנו וסלי הקניות לא הוזלו. בטיב טעם אף מצביעים על עלייה של כ-5% במחיר סל הקניות הממוצע לקראת החג

חני יודל ונורית קדוש | 17/9/2009 6:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הצרכנים מתאוששים מהמשבר הכלכלי, לפחות בכל הקשור לחגים: משיחות שניהל עסקים עם מנהלי רשתות השיווק הגדולות, עולה כי הרגלי הקנייה של הציבור לקראת החג זהים לאלו של השנה שעברה, טרם השפיע המשבר על ארצנו הקטנטונת.

ברשת שופרסל מדווחים על סל קנייה זהה במחירו לזה של השנה שעברה, הנע בין 400 ל-700 שקל למשפחה. עם זאת, בשל ירידה במחירים הסל מכיל יותר מוצרים מהשנים הקודמות.
 
קניות בסופר
קניות בסופר פלאש 90

"הצרכנים לא ויתרו השנה על שום פריט מסל הקניות של השנה שעברה, טרם המשבר", מדווח אלי גידור, סמנכ"ל הסחר של שופרסל, "יש עלייה בקניית מותגים פרטיים, שינוי שהחל כבר לפני שנתיים והתחזק עם פרוץ המשבר הכלכלי, שעודד רכישת מותגים זולים וכלכליים יותר".

לדבריו , "בשבועיים הקודמים לחג, הרשתות הגדולות מתחזקות, גם בגלל תווי הקנייה וגם בגלל המבצעים הגדלים בתקופה זו".

עוד הוא טוען, כי קטגוריות שפתחו את 2009 בקול ענות חלושה, כמו קטגוריית השתייה שגם חוותה ירידה עקב משבר המים, וקטגוריית הטיפוח האישי, חזרו להציג נתונים דומים לאלה של השנה שעברה, בעקבות החג. "לא נערכנו לקנייה מופחתת השנה, כי צפינו התנהגות צרכנית דומה לזו של השנה שעברה לפני החג", מסכם גידור.
"אנחנו במקום טוב"

ברשת טיב טעם מצביעים אף על עלייה של כ-5% במחיר סל הקניות הממוצע לקראת החג, כך שהוא עומד על 400-300 שקל בממוצע.

"הגידול נובע ממועדון הלקוחות שהשקנו השנה, שגורם לחברי מועדון לקנות יותר מוצרים באותה הרשת עקב מבצעים כדאיים", מסביר דן איתמר, מנכ"ל טיב טעם רשתות.

בניגוד לרשתות השיווק הכשרות, ברשת טיב טעם שיא הקנייה מתבטא דווקא בימי החג עצמו, כאשר שאר הרשתות סגורות.

"במשך סוף השבוע וגם ביום ראשון אנו צופים עלייה בסל הקנייה, בעיקר של מוצרים טריים כגון מחלקת הבשר", אומר איתמר.

מבחינת תכולת הסל, מדווח איתמר כי הוא דומה לזה של השנה שעברה, אך בהבדל מהותי אחד:

נוכחותו של המותג הפרטי good quality, שהושק בתחילת השנה ומהווה 5% ממחזור המכירות של הרשת.

"גם לקראת החג, הצרכן מעדיף לעתים את המותג הפרטי, כאשר העניין הכלכלי מהווה בהחלט שיקול", טוען איתמר.

עוד הוא מוסיף, כי החג ביטל את אווירת המשבר, מגמה שהחלה כבר בחודש אוגוסט. "הצרכן לא מוותר לקראת החג על קנייה של מוצרי פרימיום", הוא מספר, "עדיין קונים אנטרקוט ושוק טלה, והמחירים שלהם זהים לאלה של השנה שעברה".

הנתונים אף עולים על הציפיות של הרשת: "אנחנו נמצאים במקום טוב מאוד לעומת הצפי שהיה לנו השנה", מתוודה איתמר, "מתברר שהשפעות המיתון אינן קשות כפי שחשבנו".

"החג מבטל את המשבר"

ברשת רמי לוי שיווק השקמה מדווחים דווקא על סל מחירים זול יותר מהשנה שעברה, שעומד על כ-650 שקל בממוצע.

קונים בסופר
קונים בסופר פלאש 90

"הצרכנים לא מוותרים על המוצרים החשובים להם, אבל כן חל מעבר למוצרים פשוטים ולא ממותגים של המתחרים הזולים יותר באותה קטגוריה", מספר רמי לוי, "השינוי הזה החל עוד בשנה שעברה, עם פרוץ המשבר הכלכלי, ומוכיח עצמו גם לקראת החגים השנה".

ברשת קו אופ ישראל מדווחים על שינוי נוסף שחל בקנייה, שלפיו ימי ההכנות לקראת החג הצטמצמו. "אם בעבר ההכנות לחג החלו כשבועיים לפני כניסת החג, השנה הלחץ בסניפים מורגש רק כ-3 ימים לפני החג",  אומר רמי מנדל, מנכ"ל רשת קו אופ ישראל.

לדבריו, גובה הסל לא השתנה מהותית, ונע בין 400 ל-600 שקל, כאשר המוצרים זהים לאלו של השנה שעברה.

גם מנדל מדווח על עלייה בקניית המותג הפרטי, מה שמצמצם את גובה הסל. "חודש ספטמבר נפתח חלש יחסית, וצבר תאוצה בימים האחרונים, לקראת החג", הוא ממשיך, "כך שבהחלט ניתן לומר שהחג מבטל את המשבר. לשמחתי, הנתונים תואמים לציפיות, שכן שיערנו שהחג יעשה את שלו ויעודד עלייה בקניות".

עם זאת, למרות שברשתות השיווק משדרים עסקים כרגיל, בפועל נראה כי נרשמה ירידה בגובה הקנייה הממוצע בכרטיס האשראי, לקראת חגי תשרי.

ייתכן כי העניין אכן נובע מעלייה ברכישה של המותג הפרטי, הזול יותר, או מירידה במחירים. כך או כך, הקנייה הממוצעת הסתכמה השנה ב-520 שקל, סכום נמוך ביחס לימים של טרום החג בשנים האחרונות, כולל תשס"ד, שבה הסתכמה קנייה ב-527 שקל. בתשס"ה עמדה הקנייה על 605 שקל, בתשס"ו על 695 שקל, בתשס"ז על 681 שקל ובתשס"ח על 633 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים