"נגמרו הימים שהספקים רמסו את טיב טעם"

למעריב עסקים נודע כי בעקבות הכנסת "הארגז" כשותפה ברשת ותוכנית ההתייעלות, דורשת טיב טעם מהספקים להשוות את תנאי הסחר למתחרות. המשמעות: הנחה של עד ‭8%‬ בעלויות הרכישה. הרשת כבר הגיעה להסדר עם חלק מהבנקים להפחתת הריבית ב-‭1%‬ עד ‭1.5%‬

נורית קדוש | 3/1/2010 7:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השיפור במצבה הפיננסי בעקבות צירופה של חברת הארגז כשותפה ברשת, מציב את טיב טעם בעמדת כוח המאפשרת לה ליישם תוכנית התייעלות, שבמסגרתה תיאבק לשיפור תנאי הסחר שהיא מקבלת מהספקים.

למעריב עסקים נודע כי כחודשיים לאחר צירופה של הארגז כשותפה, הצליחה טיב טעם - בראשות השותף החדש חגי שלום והמייסד קובי טרייביטש - לקבל את הסכמת חלק מהבנקים להפחתה של ‭1%‬-‭1.5%‬ בריביות הנגבות ממנה.
ההערכות הן כי הורדת הריביות, הפחתת הוצאות המימון, שיפור תנאי הסחר וצמצום שמתוכנן במטה החברה, צפויים להניב לטיב טעם חיסכון של כ-15 מיליון שקל בשנה.
דרישות חריגות

עוד נודע למעריב עסקים כי בימים האחרונים התקיימו פגישות בין בעלי הרשת לבעלי חברות המזון והמוצרים הנלווים - כמו אסם, שטראוס, קוקה קולה, יוניליוור ועוד - לצורך העברת המסר ושינוי תנאי הסחר מן היסוד.

ההערכות הן כי הרשת ספגה בשנים האחרונות ‭4%‬-‭8%‬ ממחירי המוצרים כדי לעמוד בתחרות עם הרשתות המקבילות. כעת דורשים בטיב טעם מהספקים להשוות את התנאים לאלה של הרשתות המתחרות.

בנוסף, הספקים נדרשים להשיב לטיב טעם בהקדם את הכסף המגיע לה על בסיס יעדי המכירות שעמדה בהם - כסף שנשלל ממנה והוחזק כערבות בידי הספקים. 
על עוצמת כוונתם של בעלי טיב טעם לשנות את המצב שאליו נקלעה הרשת ניתן ללמוד מדרישתם לנהל את הדיונים האלה באופן אישי מול בעלי החברות והמנכ"לים שלהן - ולא בדרג מנהלי הסחר של הצדדים, כפי שהיה עד היום. 

מקורב לרשת מסר בסוף השבוע למעריב עסקים: "נגמרו הימים שהספקים רמסו את טיב טעם. למעט חלב, טיב טעם לא תלויה באף ספק - ומי שלא יתיישר לפי הדרישות שלה, לא יהיה על המדף". 

בשנים האחרונות סבלה טיב טעם מיחס נוקשה מצד הספקים, למרות שעמדה במועד בכל התחייבויותיה הכספיות כלפיהם. יחס זה בא לידי ביטוי

בדרישות חריגות לערבויות בנקאיות, בעריכת הזמנות קטנות כדי להימנע מיצירת מלאי ברשת, ואף בצמצום פעילויות שיווק כגון מבצעי הנחות. 

בעקבות הקשיים הכלכליים של עמית ברגר, שהיה שותף בחברה עד לפני כחצי שנה, לא יכלו בעליה של טיב טעם להתנגד לדרישות אלה של הספקים. אך נוכח השינוי שחל במצבה הפיננסי של החברה בחודש האחרון, המצב צפוי להשתנות. 

בשבוע שבו נחתמה העיסקה עם חברת הארגז, עמד השווי של טיב טעם על 75 מיליון שקל, והמסחר במניה הסתכם ב-4-11 עיסקאות ביום בלבד בסכומים של 16-40 אלף שקל ביום. ביום חמישי

החולף, חודשיים לאחר צירופה של הארגז, נסחרה מניית טיב טעם במהלך היום לפי שווי של 220 מיליון שקל וסגרה את יום המסחר בבורסה בשער של 181 מיליון שקל - פי ‭2.5‬ משווייה ביום העיסקה. 

במהלך החודשיים האלה התבצעו במניה מאות עיסקאות ביום, בשווי כספי של מאות אלפי שקלים ועד יותר מ-6 מיליון שקל ביום. בתוך כך, במהלך החודש נרשמה הבעת אמון בבעלי הרשת בדמות רכישת מניות בסכומים גבוהים על ידי טרייביטש ושלום.

אם לא די בכך, הרי שהבוקר נכנסת טיב טעם למדד יתר ‭,120‬ וההערכות הן כי המניה צפויה להמשיך לזנק.

יילחמו דרך המותג הפרטי

השיפור העצום שחל במצבה הפיננסי של הרשת בחודשים האחרונים מציב את בעליה בעמדת כוח, המאפשרת להם להציג דרישות לקבלת תנאים מקבילים לאלה שמקבלות הרשתות המתחרות. לשלב זה מגיעה טיב טעם כשבידיה מותג פרטי, אשר התרחב בשנה החולפת לקטגוריות רבות.

בניגוד לרבים מהמוצרים תחת המותג הפרטי של רשתות מתחרות, המיוצרים במפעלים בישראל, המותג של טיב טעם מיובא מחו"ל וניחן בנראות התואמת את הרוח הכללית של הרשת - המציעה דגים, בשר, גבינות ויינות פרימיום, המיובאים מחו"ל וניתן להשיגם רק בסניפי טיב טעם.

כעת צפוי המותג הפרטי לשמש כלי בידי הרשת להעברת מסר לספקים, כי לחלק ניכר ממוצריהם קיים בטיב טעם תחליף תחת המותג הפרטי המיובא. בנוסף, השיפור של ‭1%‬-‭1.5%‬ בתנאי המערכת הבנקאית שהשיגה טיב טעם צפוי לאפשר לה לבצע עיסקאות קנייה במזומן מספקים - צעד שיש בו חיסכון גדול ואף אפשרות להוזיל את המוצרים ברשת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים