סין גנבה את האינטרנט למשך 18 דקות
אתר גיזמודו מדווח: חברת התקשורת הממשלתית של סין "גנבה" את התעבורה האינטרנטית למשך 18 דקות באפריל האחרון, ובחנה 15% מהמידע שהעביר העולם המערבי ברשת. הרעיון לכשעצמו מפחיד למדי - אבל מפחידה עוד יותר העובדה הבאה: אף אחד לא יודע למה
כעת, דמיינו לעצמכם את ידו העצומה של הממשל הסיני נשלחת וגונבת את המידע הזה, מעתיקה אותו, ומחזירה לכם אותו כאילו לא קרה דבר. כעת דמיינו את אותה היד עושה את אותה הפעולה ל-15% מכלל התעבורה ברשת.
אתר הטכנולוגיה גיזמודו טוען, כי מומחים לפשיעה ברשת מצאו הוכחות לכך שסין "חטפה" את האינטרנט ל-18 דקות באפריל האחרון. הכוונה ב"חטפה" היא לכך שסין בחנה כ-15% מהתנועה ברשתות האזרחיות והצבאיות של ארה"ב, כמו גם ממדינות מערביות אחרות. ויותר מפחיד מכך - אף אחד לא יודע מדוע.
מה שכן ידוע זה איך. ב-8 באפריל, כך על פי הדיווח בגיזמודו, חברת התקשרות הממשלתית של סין, China Telecom, שלחה הודעה בה הצהירה כי ערוצי התקשורת שלה הם המהירים ביותר (באותה נקודת זמן). מכיוון שנושא תעבורת התנועה ברשת מבוסס בעיקרו על אמון בין ספקי תשתיות בעולם, החלו חברות רבות לנתב את התנועה דרך הרשת הסינית.

סין. מה היא מתכננת?
צילום מסך Google Maps, עיבוד מחשב
"אף אחד אחר לא יכול לספוג כזו כמות בלי להתאמץ"
מומחה אבטחת המידע דימיטרי אלפרוביץ - סגן חוקר סיכונים בחברת האבטחה מק'אפי, מספר כי מקרים כאלו קורים פעמים אחדות בשנה, אך הפעם זה היה שונה, כיוון ש-China Telecom בחנה את כל המידע שהגיע אליה, ורק לאחר מכן נתנה לו להמשיך בדרכו אל היעד, ללא עיכוב משמעותי.
מומחים טוענים בתוקף, כי בפעמים בהם מנסה חברת התעבורה לחטוף חלק מהמידע, הרשת סובלת מבעיות תקשורת חמורות. מכיוון שהפעם לא היה כל עיקוב או תקלה, הם טוענים כי המהלך היה מתוכנן מראש.
לגבי שאלת ה"מדוע" - אין לאף אחד תשובה. אלפרוביץ' סבור כי אם רצו בכך, יכלו הסינים לשנות
את המידע לפני שהעבירו אותו הלאה: "זו אחת מחטיפות המידע הגדולות, אם לא הגדולה בהן, שאי פעם נראו. מה קרה למידע בזמן שהיה בסין? אף אחד לא יודע. ניתן רק לתאר את היכולות ואת הקיבולת של המערכות בסין. אני לא חושב שיש עוד מישהו בעולם שיכול לספוג כזו כמות של מידע בלי להתאמץ".
על אף שממשלת ארה"ב טוענת כי אין ממה להתרגש, בגיזמודו מאמינים כי יש סיבה לדאגה. אין היגיון בביצוע מהלך בסדר גודל כזה ללא מטרה ברורה וחשובה. אולי לא מדובר במהלך זדוני, אך בהחלט נראה כי סין בוחנת את יכולותיה בכל הנוגע לשליטה באחת ההמצאות החשובות אי פעם.