גם בסוגיית שכר הבכירים - ההיי-טק הישראלי נותן דוגמה למופת
אם בעבר הואשמו חברות ההזנק כי הן מתעללות בעובדים ומזלזלות בחוקי העבודה, כיום כבר ברור כי בטבלת שיאני השכר מקרב החברות הציבוריות לא תמצאו יותר מדי מנכ"לים מעולם ההיי-טק. הסקטור המרשים שהתחיל את שנת 2011 ברגל ימין, ממשיך לייצג את המדינה בכבוד, ללא דרמות תקשורתיות וללא סקנדלים
ניסו להסביר לנו שהשכר הגבוה של המנהלים המרשימים מסובך להבנה מאחר שהוא כולל גם מרכיבים של תגמול המבוססים על מניות או אופציות, בונוסים ומענקים, ולפיכך המצב לא כל כך נורא. השתכנעתם?
סוגיית שיאני השכר בחברות הציבוריות היא מרתקת, ולא מצליחה, ובצדק, לרדת מהכותרות. רבות דובר עליה. אפילו הממשלה ניסתה (אבל לא ממש התאמצה) לטפל בה ללא הצלחה. הציבור דרש למתן את שכר הבכירים או לפחות להתאימו למצב הפיננסי האובייקטיבי של החברה הציבורית, להצלחת המנהל או לכישלונו או לפחות לצמצם הפער בין שכר המנהל ובין העובד האחרון בארגון.
אחת ממובילות המאבק הציבורי היא שלי יחימוביץ' שיוצאת חוצץ ובאופן אישי כנגד אותם מנהלים המופיעים בראש טבלת השכר וכגד מועצות המנהלים של החברות אשר החליטו להעניק שכר שכזה. הגברת יחימוביץ' מנהלת מאבק ראוי
ומתוקשר ומחזיקה בכרטיס פוליטי קליט היאה למי שרוצה להנהיג את מפלגת העבודה בשנים הקרובות.
זוהי אותה יחימוביץ' שגם יצאה לפני כמה שנים לקרב נגד תעשיית ההיי-טק הישראלית. מרכז טענתה היה נעוץ בזמנו בהצהרות נוראיות ולפיהן חברות ההיי-טק מתעללות בעובדיהן, מזלזלות בחוקי העבודה ומתעלמות מחוק הגנת השכר.
טוב שח"כ יחימוביץ' העבירה את מרכז כובד טענותיה כנגד החברות הציבוריות וטוב שהושגה "הפסקת אש" בינה ובין תעשיית ההיי-טק. כמו רבים אחרים, גם חברת הכנסת מבינה היום יותר מתמיד, שבטבלת שיאני השכר מקרב החברות הציבוריות לא תמצאו יותר מדי מנכ"לים מעולם ההיי-טק.
החברות הללו לא הואשמו לאחרונה בניצול משאבי הטבע של המדינה, לא התבקשו להחזיר בונוסים כבדים בגין התנהלות לא ראויה של דירקטוריון וודאי שלא הפעילו לוביסטים המסתובבים במסדרונות הכנסת על מנת לנטרל חוקי מדינה מתוכנם.
ההיי-טק הישראלי ממשיך לעשות עבודה שקטה, ללא דרמות תקשורתיות וללא סקנדלים. הסקטור המרשים, אשר התחיל את שנת 2011 ברגל ימין, ממשיך לייצג את המדינה בכבוד וממשיך לייצר עשרות אלפי משרות חדשות מדי שנה.