רבוע כחול מקצצת בהנחות לגמלאים ומתעמתת עם המחלבות
מכווצת את ההנחה לגמלאים בסניפי מגה בול מ-7% ל-4% ומגבילה את סכום קנייתם כדי לשפר רווחיות; הרשת נכנסה לעימות גם עם המחלבות: מסרבת לספוג חלק מההנחות שהעניקו באחרונה
המהלכים נעשים במסגרת מאמצי החברה לשפר את רווחיותיה, שנשחקה לאחרונה עקב לחץ הלקוחות והתגברות התחרות בענף. בהודעה שהחברה העבירה לגמלאים דרך הסניפים נמסר כי הכללים החדשים ייכנסו לתוקף ב-1 באפריל . לקוח שקיבל את ההודעה אמר למעריב עסקים: "אינני מבין מדוע דווקא הגמלאים צריכים להיפגע מהחלטת הרשת לשפר את רווחיותה".
ממגה נמסר בתגובה: "הרשת השיקה את מועדון סניור קארד, שמאחד את ההטבות שניתנו לגמלאים של מגה עם ההטבות המוענקות לחברי מועדון YOU, כך שהם נהנים מהנחה של 4% ברשת מגה בעיר, ונוסף על כך, אם הגמלאי יחזיק כרטיס אשראי YOU הוא ייהנה מהטבות נוספות".
במקביל מגבירה רבוע כחול את הלחץ על ספקיה. המחלבות, אשר בעקבות המחאה החברתית הוזילו חלק מהמוצרים, הגיעו לכדי עימות עם הרשת, המסרבת לשאת בחלק מההנחה. למעריב עסקים נודע כי רבוע כחול הוציאה למחלבות חיובים של כשני מיליון שקל בגין חלקה בהנחות שניתנו לצרכנים. במחלבות טוענים בתוקף שאין בסיס לדרישותיה וכי היצרן אינו קובע מחיר מכירה לצרכן, אלא רק ממליץ עליו.
בלב המחלוקת עומד פרסום המחיר המומלץ לצרכן מצד המחלבות. בכך הן "מנעו" מהקמעונאים למכור את אותם מוצרים במחיר גבוה יותר, שהיה יכול לשמר את רמת הרווחיות הקודמת, וצמצמו את המרווח של הקמעונאים בכ-1%.
בנובמבר החליטה תנובה להוריד את מחיריהם של עשרות
מוצרים ב-15% והודיעה על מחירים מומלצים חדשים לצרכן עבורם. אריק שור, מנכ"ל תנובה, אמר אז כי "אנו קוראים לרשתות השיווק לאמץ את ההמלצות ולתרום את חלקן להוזלה".
כך לדוגמה, מחירה של גבינת עמק 200 גרם לקמעונאי היה עד אותו יום 12.65 שקל, והמחיר המומלץ לצרכן היה 17.15 שקל, המותיר בידי הקמעונאי 4.5 שקלים. לאחר ההוזלה עמד המחיר לקמעונאי על 10.99 שקל והמחיר לצרכן על 14.58 שקל, המותיר לקמעונאי 3.59 שקלים בלבד.
במחירי המעדנים העניקה תנובה הנחה של 7% לצרכן, ואילו ההנחה לקמעונאי הגיעה ל-5.7% בלבד, והוא ספג את ההפרש. בגבינות הרכות ניתן למצוא ירידה של 15% על מחיר גביע גבינה 250 גרם לצרכן, ואילו הרשת זכתה להנחה של 13.3% בלבד.
שטראוס הודיעה על הוזלה קבועה של 8% במחיר מעדן מילקי ואילו ההוזלה במחיר לקמעונאי הסתכמה ב-6%. גם בחלק מהגבינות הלבנות היא יצרה פער של כ-2% בין ההנחה לצרכן לבין זו שהקמעונאי קיבל. גם טרה הורידה את מחיר גבינה לבנה 500 גרם ב-12% לצרכן ורק ב-11% לקמעונאים.
המודעות הצרכנית שגברה בימי המחאה היא שיצרה את הבעיה. המחלבות ביקשו להציג את ההוזלה שלהן לצרכנים ופרסמו חלק מהמחירים המוזלים על גבי אריזות המוצרים, מהלך שלא איפשר לקמעונאי לגבות מחיר גבוה יותר.
במחלבות מתריעים כי אם רבוע כחול לא תשלם את חובה יפסיקו לספק לה סחורה. גורמים בענף המזון מעריכים כי דרישת רבוע כחול תתרחב ותגיע למוצרים שהוזלו בתוקפת המחאה, ובהם מזון לתינוקות וחיתולים.
ממגה נמסר: "אנו לא מתייחסים לנושאים מסחריים מעל דפי העיתון".
בואו להמשיך לדבר על זה ב-
