העונה החמה של חברות הגלידה
החורף עדיין כאן, אבל היצרניות כבר מוכנות לקיץ; פלדמן ממתגת את עצמה מחדש ומרחיבה את מותג שוקולד השחר, נסטלה הולכת על אנגרי בירדס ועל שלגון מתקלף, ואילו שטראוס מתמקדת במקס האריה
מסקר שערך מכון ברנדמן עבור הגלידות של פלדמן עולה כי בחודשי הקיץ 87% מהצרכנים קונים גלידות או שלגונים לבית ו-70% מהם רוכשים גלידה משפחתית. ממוצע אכילת גלידה או שלגון בבית הוא 2.84 פעמים בשבוע. על-פי נתוני סטורנקסט, שוק הגלידה מגלגל כ-742 מיליון שקל, אך ההערכות בענף הן כי השוק מגלגל בפועל כ-1.4 מיליארד שקל, שכן סטורנקסט אינה מודדת מכירות בפיצוציות, בחופי הים ובאתרי בילוי ונופש.
לצד החידוש המרכזי של הרחבת מותג שוקולד השחר משיקה פלדמן סדרת גלידות עם ניחוח משפחתי, כגון "וניל עם נגיעות לימון מהפרדס של דוד אמנון" ו"וניל עוגיות שסבתא מלכה אופה בלילות". סורבה איילנד נולד בשיתוף פעולה עם חברת אדיר סחר, והוא יכלול גלידת סורבה בטעמי מנגו, גויאבה ותות. פלדמן, השחקנית הקטנה בענף, פעילה בישראל מאז 1945.
נסטלה שבבעלות אסם בחרה לחזק את כוחה עם מותג אנגרי בירדס - שלגון שרבט בטעם פירות הכולל בובה בכל אריזה ופיתוח חדשני שייצרה נסטלה
העולמית בדמות שלגון בצורת בננה עם קליפה אכילה. לטענת החברה, מדובר בשלגון המתקלף היחיד בעולם, המככב ברשימת 100 המוצרים החדשניים לשנת 2011 של מגזין אינובה. כמו כן מציעה נסטלה את הקרחון הרשמי של הסרט "עידן הקרח 4".
בעולם המבוגרים משיקה החברה שלגון "נוק אאוט וניל קפוצ'ינו" המבוסס על טרנד הקפה העולמי, ולחובבי הנוסטלגיה היא מציעה טילון אקסטרים ענק. נוסף על כך ישווקו שלגונים בטעמי משקאות Nestea אפרסק ומנגו-אננס.
לדברי זאב קלימי, מנכ"ל גלידות נסטלה, ב-2011 המשיכה מגמת העלייה בנתח השוק של החברה - מ-31.5% ב-2010 ל-34%: " הגידולים נבעו מהחדשנות של שלגון הדרדסים, של סדרת סקיני קאו ועוד. נתח השוק שלנו בתחום האימפולס, המהווה כמחצית מקטגוריית הגלידות, עלה מ-41% ב-2010 ל-46% ב-2011".
שטראוס, שעברה לידיה של יוניליוור, תעמיק את פעילותה בתחום הילדים ותשיק מותג מטרייה לכלל מוצריה תחת כוכב ערוץ הילדים מקס האריה. בין החלוצים בסדרה: שלגון גלשן וקרחון בטעם סודי שהילדים יגלו רק עם הטעימה. במותג מגנום יושק מגנום דאבל שוקולד עם נוגט בציפוי שוקולד כפול. יתרה מזאת, החברה ייצרה חטיף גלידה חדש בשיתוף מותג קליק, שאמור ליצור חוויית אכילה ייחודית של נשנוש משקית.

הגלידות החדשות. מתכוננים לקיץ
יח''צ
