פלשה לאירופה: יצאנו לסיבוב על ה-i30 החדשה

עם עיצוב חיצוני מוקפד גם בפרטים הקטנים, אבזור מפנק והתנהגות כביש משופרת, ה-i30 החדשה, הראשונה שיונדאי תכננה במיוחד עבור השוק האירופי, כבר גורמת לפולקסווגן לשקשק. עכשיו רק צריך לראות מה יהיה מחירה בישראל

גיל מלמד | 21/2/2012 20:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פולקסווגן
"החיים והמוות ביד הלשון", פסקו חז"ל כבר לפני מאות שנים, עידן ועידנים לפני מצלמת הווידיאו או תערוכת המכוניות של פרנקפורט.

אלא שמרטין וינטרקורן, יו"ר קבוצת פולקסווגן, כנראה לא למד תושב"ע ולכל הפחות לא נזהר בלשונו כאשר בחן את הדור השני של יונדאי i30 שנחשפה באוקטובר שעבר באותה תערוכה. וינטרקורן, שהיה מוקף בפמלייתו ומשום מה לא הביא בחשבון שביום עיתונות של תערוכת מכוניות סביר שיהיו לידו גם עיתונאים, צולם כשהוא מודד ובוחן את המכונית לפרטי פרטים ותוך כדי פולט בגרמנית: "אם אנחנו (יצרני הרכב הגרמנים - ג.מ) לא מצליחים לעשות את זה, איך זה שהם )יונדאי( יכולים?".

למזלו של וינטרקורן, עד עתה הפגינו אנשי יונדאי אבירות ראויה לציון ולא קנו את הסרטון עבור מסע פרסום אירופי, אם כי גם כך הוא רץ באינטרנט ובוודאי מעורר לא מעט פרצי צחוק.

בשבוע שעבר השיקה יונדאי בדרום ספרד את i30 החדשה לעיתונות הרכב הבינלאומית, וזו היתה ההזדמנות הראשונה עבורי להעריך שווינטרקורן ועמיתיו בתעשיית הרכב האירופית צריכים להתייחס במלוא הרצינות למתחרה הקוריאנית שלהם. את המפנה החשוב ביותר בהקשר זה סימן כבר בשנת 2007 הדור הראשון של i30, המכונית הראשונה בת דור ה-i של יונדאי והראשונה שלה שתוכננה ויוצרה במיוחד עבור השוק האירופי.

i30 המקורית פותחה ברוסלסהאיים, הסמוכה לפרנקפורט, גרמניה, בעיקר עלידי מהנדסים גרמנים. היא יוצרה בצ' כיה עבור השוק האירופי, בבייג'יינג עבור השוק הסיני ובקוריאה עבור שאר העולם. מאז 2007 ועד היום יוצרו יותר ממיליון עותקים של המכונית הזאת, כ-400 אלף מהם נמכרו באירופה ויותר מ-30 אלף בישראל.

i30 המקורית יצרה נקודת מפנה בהתייחסות של השוק הישראלי ליונדאי, בראש ובראשונה בהיותה המכונית הקומפקטית הקוריאנית הראשונה מעולם שנמכרה אצלנו במספרים מכובדים וגם בהיותה אחת ממכוניות ההאצ'בק 5 דלתות הנמכרות ביותר בישראל. וינטרקורן ועמיתיו יכלו אולי להביט מלמעלה ב-i30 המקורית ולנחם את עצמם בכך שהיא הוצעה במחיר נמוך יותר ממתחרותיה כדי לפתות לקוחות, אבל צריך לקוות שבחברה מתוחכמים דיים להבחין בזרעי הפורענות.

לפי נתוני יונדאי, 82% מתוך 400 אלף הלקוחות האירופאים של i30 הם "לקוחות כבושים", כלומר כאלה שעזבו מותגים אחרים - רובם יצרנים אירופיים ידועים - וערקו לזרועות יונדאי. במקביל טיפסה i30 המקורית אל המיקום השישי בטבלת המכירות של מכוניות קומפקטיות באירופה וסייעה ליונדאי לטפס בסקרי שביעות הרצון של לקוחות.
יחצ
יונדאי I30. שקטה ומשדרת תחושת איכות. יחצ
אבולוציה חשובה

אלא שכל הנתונים האלה מתייחסים ל-i30 המוכרת לנו, כלומר זהו רק קדימון למה שהדור השני שלה עשוי לחולל באירופה ואולי גם בישראל. על בסיס הפלטפורמה המוכרת של המכונית, עם בסיס גלגלים שאורכו סביר, 265 ס"מ, ומתלה אחורי מסוג רב-חיבורי, פיתחו אנשי רוסלסהיים מרכב חדש לגמרי - ארוך יותר בשני ס"מ )בעיקר לטובת תקנות הריסוק החדשות( ונמוך בסנטימטר לשיפור התנהגות הכביש.

i30 החדשה אינה מהפכנית ביחס לקודמתה, אבל היא מציגה אבולוציה משמעותית וחשובה, והשינוי הוויזואלי הניכר לעין מתבטא בקווי זרימה עגלגלים ונאים מאוד. מי שעד כה נראתה כמו "רוצה להיות גולף", ובעצם היתה מכונית פשוטה ופונקציונלית, הפכה כעת לעצם נחשק יותר ונעים לעין. ה"אריזה" של תא הנוסעים שופרה, בין השאר באמצעות שינוי זווית השמשה הקדמית וקידום תא הנוסעים - וכעת הוא מרווח יותר עבור כל הנוסעים ומציע נפח גדול יותר של תא המטען.

אנשי יונדאי הקפידו יותר מכל על הפרטים הקטנים בכל תחום. בעיצוב החיצוני, למשל, הדבר ניכר בחיבורי גוף צמודים יותר, בידיות דלתות נעימות למגע ובמשקל מכובד של הדלתות עצמן, בתאורת
יום מסוג LED שמעוצבת באופן נעים ואפילו בחישוקי גלגלים נאים. המכוניות שבהן נהגנו בהשקה אובזרו ברמת האבזור הגבוהה ביותר. אין להשליך מהן על מה שיגיע בסופו של דבר ארצה, אבל אין ספק שהן מרשימות מאוד בתצורה הזאת.

גם אם מתעלמים ממושבי העור מלפנים המתכווננים חשמלית או ממסך המגע המרכזי שגודלו 7 אינץ', אי אפשר לא לשים לב לתצוגת ה-TFT הצבעונית בין מד המהירות למד הסל"ד, לכפתור התנעה שמחליף מפתח התנעה, למצלמת רוורס שנשלפת מתוך סמל יונדאי בירכתי המכונית )בתחילה זה נראה לי בטעות כמו ידית הפתיחה המקובלת במכוניות קבוצת פולקסווגן ( או מהאבזור הבטיחותי ששודרג וכולל כעת 7 כריות אוויר.

בעיקר אי אפשר להתעלם מן השיפור (הנוסף) באיכות ההרכבה ובטיב החומרים: הפלסטיקה ברובה נעימה

מאוד למראה ולמגע, המשטחים נראים אחידים מאוד ואמנם העיצוב לא פורץ גבולות חדשים, אבל בהחלט נראה טוב. לזכותה של i30 יש לציין גם את הארגונומיה העדיפה על זו של אחותה למחצה, i35. אמנם היא כוללת לא מעט כפתורים ומתגים (בגרסת האבזור היקרה, כאמור), אבל הם ממוקמים בדרך כלל במקומות נוחים לשימוש. תנוחת הנהיגה לא מושלמת, אבל טובה למדי.

ראויים לשיפור המושבים הקצרים מדי, שלא מספקים תמיכה מספקת לברכיים, וגם בלם היד החשמלי המיותר לטעמי שמופעל בצליל נוכח מדי. בסך הכל מתקבלת סביבת נהיגה שקולה כמעט לזו של פולקסווגן ועדיפה על זאת של פורד פוקוס - מובילת הקטגוריה אשר סובלת מעיצוב גרוע של סביבת נהג.

האבולוציה החשובה והמוצלחת ביותר בדור זה של המכונית נוגעת לפעולת המתלים ולשיכוך המהמורות והרעשים. בזכות שיפור חשוב של כושר השיכוך והוספת חומרי דיפון נגד רעשים, i30 החדשה משדרת לא רק שקט נעים מאוד, אלא בעיקר תחושת איכות שמזניקה אותה לתחרות ראש בראש עם מובילות הקטגוריה.

שני שיפורים חשובים נוספים, ועוד אחד שלא ממש יעזור לנו, נמצאים תחת מכסה המנוע. הראשון הוא הזרקת דלק ישירה. אנשי יונדאי הוסיפו לצד המנוע המוזרק הרגיל והמוכר שלהם שנפחו 1,591 סמ"ק גרסת GDI שמספקת הספק ומומנט משופרים, וככל הנראה גם תצרוכת דלק משופרת. באירופה מוצעים במקביל המנוע הקודם, על 120 סוסיו, וגם המנוע החדש, עם 135 כ"ס, ולשניהם משודך גם החידוש החשוב השני - תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 6 יחסי העברה.

יבואני יונדאי לישראל שומרים על הקלפים קרוב לחזה וטוענים שהיצרן מפגין כלפיהם קשיחות בכל הנוגע לתמחור, על כן מוקדם מבחינתם לדבר על מחירים ועל רמות אבזור, במיוחד מפני שהמכונית צפויה אצלנו רק במחצית השנה. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהגמישות הפוטנציאלית של היבואן, שיכול, אם רק יבחר בכך, להביא שני מנועי 1.6 ליטר אוטומטיים שונים ולמצב אותם בשתי רמות מחיר שונות.

השיפור הנוסף, שלא ממש מסייע לנו כל עוד המדינה נלחמת במנועי דיזל, הוא השילוב בין התיבה האוטומטית למנוע דיזל חדש שנפחו 1.6 ליטר , שילוב שיכול היה להיות אידאלי למי שמרבים בנסיעות - מנהגי מוניות ועד לנהגי ליסינג חרוצים במיוחד. אף שלא מן הנמנע שנראה את הקומבינציה הזאת בישראל במוקדם או במאוחר, היא לא תהיה הפופולרית מבין הגרסאות אצלנו.

יונדאי I30
יונדאי I30 יחצ

ההיגוי הוא החוליה החלשה

נקודת התורפה המשמעותית ביותר של i30 החדשה היא ההיגוי הקוריאני המלאכותי שלה, ולא מסייעת לה הקומבינה שמאפשרת 3 מצבים שונים לעוצמת הגברת ההיגוי החשמלית - נוחות, רגיל וספורט. נדמה כאילו ראש הצוות הלא גרמני היחיד בין צוותי הפיתוח של המכונית הזאת הופקד על ההיגוי, ולאחר שלא הצליח להכריע בין 3 רמות הגברה, שאף אחת מהן לא מעבירה די משוב לידי הנהג, החליט להותיר את הברירה בידי המשתמש.

בפועל מצב ה"נוחות" רך מדי וחסר משוב, מצב ה"ספורט" סתם קשה והמצב הנורמלי רק מדגיש שכל ההתעסקות הזאת מיותרת מפני שההיגוי הוא החוליה החלשה ולא מאפשר ליהנות מנהיגה במכונית. חבל, מפני שמהנדסי רוסלסהאיים שיפרו מאוד את שיכוך ההחזרה של המתלים ויצרו מכונית נוחה עם פוטנציאל להתנהגות כביש טובה מאוד, ככל הנראה הטובה ביותר מכל מכוניות יונדאי הנוכחיות.

המכונית הפגינה שליטה טובה בגלגול הגוף עם יכולת התעשתות טובה מאוד לאחר פגיעה במהמורות על כבישים ספרדיים משובחים. למרות שיפור היכולות והתכולה, i30 מוצעת באירופה במחיר נמוך מזה של מתחרותיה המובילות, ועם חבילה נדיבה של 5 שנות אחריות מקיפה. זה, כמעט כמובן, לא צפוי להיות המצב בישראל, מפני שבעידן הליסינג שבו אנו שרויים המכונית צפויה לעלות אצלנו כמו כל מתחרותיה.

gil.melamed@maariv.co.il

בואו להמשיך לדבר על זה ב-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים