צריכת הדגים נוסקת ב-75% לקראת הפסח
בחודש ממוצע הישראלי צורך כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש שבו חל חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם. וצריכת דגי קרפיון קופצת ב-100%
השנה צפויות להימכר בתקופת הפסח כ-1,100 טונות קרפיונים, כ-800 טונות אמנונים וכ-300 טונות בורי, בדומה לצריכה בפסח שעבר. כמו כן ישווקו בחג 600 טונות של דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית ו-20 טונות פילה טרי של דגים שונים. בסך הכל הביקוש בפסח צפוי לעמוד על כ-2,800 טונות . מחירי הדגים השנה דומים למחירים אשתקד, והמחיר המומלץ לצרכן )כולל מע"מ ( הוא 28-25 שקל עבור קילוגרם דג אמנון ו-25-22 שקל עבור קילוגרם קרפיון.

גפילטע פיש. מלך הדגים בפסח
בועז לביא
צריכת הדגים לנפש בישראל, העומדת על כ-10 ק "ג בשנה, נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות באזור הים התיכון, שנעה בין 20 ל-40 ק "ג לנפש.
שנת 2011 נצרכו בישראל כ-74 אלף טונות דגים, כ-24 אלף טונות מהם מייצור מקומי וכ-50 אלף טונות מייבוא
)ברובו קפוא (. רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ-8,000 טונות בשנה), ואחריהם בדירוג קרפיון (6,500 טונות), דניס (4,000 טונות), בורי (2,500 טונות), כסיף (1,000 טונות), סרדין כינרת (400 טונו), פורל (500 טונות) ובאס (300 טונות|).
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
