צריכת הדגים נוסקת ב-75% לקראת הפסח

בחודש ממוצע הישראלי צורך כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש שבו חל חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם. וצריכת דגי קרפיון קופצת ב-100%

דליה מזורי | 1/4/2012 9:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחודש ממוצע הישראלי צורך כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש שבו חל חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם - כך עולה מנתוני משרד החקלאות. צריכת הדגים הכללית עולה ב-75% וצריכת דגי קרפיון קופצת ב-100%.

השנה צפויות להימכר בתקופת הפסח כ-1,100 טונות קרפיונים, כ-800 טונות אמנונים וכ-300 טונות בורי, בדומה לצריכה בפסח שעבר. כמו כן ישווקו בחג 600 טונות של דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית ו-20 טונות פילה טרי של דגים שונים. בסך הכל הביקוש בפסח צפוי לעמוד על כ-2,800 טונות . מחירי הדגים השנה דומים למחירים אשתקד, והמחיר המומלץ לצרכן )כולל מע"מ ( הוא 28-25 שקל עבור קילוגרם דג אמנון ו-25-22 שקל עבור קילוגרם קרפיון.


בועז לביא
גפילטע פיש. מלך הדגים בפסח בועז לביא

צריכת הדגים לנפש בישראל, העומדת על כ-10 ק "ג בשנה, נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות באזור הים התיכון, שנעה בין 20 ל-40 ק "ג לנפש.

שנת 2011 נצרכו בישראל כ-74 אלף טונות דגים, כ-24 אלף טונות מהם מייצור מקומי וכ-50 אלף טונות מייבוא

)ברובו קפוא (. רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ-8,000 טונות בשנה), ואחריהם בדירוג קרפיון (6,500 טונות), דניס (4,000 טונות), בורי (2,500 טונות), כסיף (1,000 טונות), סרדין כינרת (400 טונו), פורל (500  טונות) ובאס (300 טונות|).

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים