ועדת קדמי: מחירי המזון בישראל גבוהים ב-20% ממדינות ה-OECD

דוח הוועדה שפורסם היום חושף את עיקרי המלצותיה לגבי שוק המזון, ביניהן קידום תחרות בשיווק הקמעונאי, הגבלת הגידול בנתח השוק של קמעונאיים דומיננטיים, טיפול בקשרי ספקים-קמעונאים, ועידוד שקיפות מחירים

מיכל תוסיה-כהן | 4/6/2012 12:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דוח מוניטור של ועדת קדמי, חושף היום את עיקרי המלצותיה בנושא הרגולציה והתחרותיות בשוק המזון. בין ההמלצות -  קידום תחרות בשיווק הקמעונאי,  הגבלת הגידול בנתח השוק של קמעונאיים דומיננטיים ברמה המקומית, טיפול בקשרי ספקים-קמעונאים, עידוד מותגים פרטיים, עידוד סוגים חדשים של קמעונאי מזון ושקיפות מחירים.
סידור מדפים ברשת מזון. קשרים בעייתיים בין ספק לקמעונאי
סידור מדפים ברשת מזון. קשרים בעייתיים בין ספק לקמעונאי צילום: יוגב אטיאס עריכה: גלעד לוסטיג

הצוות השווה את רמת ומגמת המחירים בישראל ביחס למדינות נוספות. בין השאר נמצא כי מחירי המזון  יקרים בישראל בהשוואה בין לאומית. ב-2005  המחירים היו נמוכים ב-10%-20%  מאילו שבמדינות ה-OECD, ב-2008 ו-2010 עלו המחירים ב-10%-20% .  הדוח קובע כי קצב התייקרות המחירים בישראל גבוה : מספטמבר 2005 ועד יוני 2011 עלו מחירי המזון בישראל ב-5% לעומת 3.2% במדינת ה- OECD.

הכשלים המרכזיים בענף לפי הדוח הם  ריכוזיות במקטעי האספקה והקמעונאות, קשרי ספק- קמעונאי בעייתיים וחוסר בשקיפות במחירי המוצרים לצרכן . כמו כן בהשוואה למדינות ה-OECD, מניתוח ריכוזיות של 22 קטגוריות מוצרי מזון, בשנת 2010 ישראל הייתה הריכוזית ביותר ב-11 קטגוריות ושנייה ב-5 .

הדוח אף מצביע על כך כי בישראל 2 רשתות שיווק מרכזיות, שנתח השוק שלהן משנת  2009 עומד על 64% -  החמישי בגובהו במדינות ה-OECD. כתוצאה מכך יש תחרות מועטה בין מעט שחקנים בענף ולכן אין לחץ להורדת מחירים. כמו כן, מסים הוטלו  ישירות על הצרכנים וגם כאשר ירדו , המחירים לצרכן לא ירדו בהתאמה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים