תוצרת אורגנית תסומן בתו מזהה החל מינואר 2013
בעיית הטעיות בתחום המזון האורגני הביאה את ועדת הכלכלה של הכנסת לאשר תקנות המסדירות ייצור ומכירה של תוצרת אורגנית מן החי - ביצים, בשר, עופות ודגים
גוף הבקרה שיפקח על ייצורם.
אישור התקנות והשימוש בתו יבטיחו לצרכנים כי הייצור נעשה בפיקוח בהתאם לתקנים הנדרשים וכי התוצרת נקייה מכימיקלים. התקנות קובעות שורה של הסדרים באשר לייצור תוצרת אורגנית מן החי. כמו כן נקבעו הסדרים להסבת משק למשק אורגני והגבלות על גידול בעלי חיים. עוד נקבע כי מוצרים מיובאים יישאו תו רק אם הכיר בהם גוף בקרה מקביל במדינה שיוצרו בה.

לול אורגני. תו תקן החל מ-2013.
צילום: אלי דסה
