עסק משפחתי: מתכון ללזניה בולונז
מתכון ללזניה בשרית אמיתית שאפשר לאכול בארוחת הצהריים עם כל המשפחה. תתפנקו
להכנת עלי הלזניה:
400 גר' קמח לבן
100 גר' קמח דורום
4 ביצים שלמות
1 חלמון
כפית מלח דק
לרגו בולוניזה (מילוי הבשר):
סיר כבד בעל תחתית כפולה
200 מ"ל שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים (400 גרם)
3 מקלות סלרי קצוץ (200 גרם)
2 גזרים קצוצים (200 גרם)
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות מאיכות טובה כ- 400 גרם
4 עלי דפנה
מלח, פלפל לפי הטעם
לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה מלוחה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
100 גרם קמח
1 ליטר חלב פושר

1. עלי לזניה: מערבבים את המרכיבים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים עד לעובי של כ-2 מ"מ.
2. רגו בולוניזה: מחממים שמן ומוסיפים את הירקות. מבשלים עד שהצבע מתחלף והירקות נעשים רכים (כ-20 דקות). מוסיפים את הבשר ומבשלים עד לשינוי צבע הבשר. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי. כשהרוטב אחיד בצבע ובטקסטורה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול. לרוטב צריך להיות ברק עשיר.
3. רוטב הבשמל: ממיסים בסיר חמאה עד קבלת קצף, מוסיפים אגוז מוסקט ומבשלים עוד דקה. מוסיפים קמח, מערבבים היטב עד שהחמאה נספגת ומתקבל "בצק" (רביכה). מוסיפים בהדרגה
4. הכנת המנה: בתבנית פיירקס גדולה יוצרים שכבות: עלי לזניה, שכבה אחידה של רוטב רגו בולוניזה, מעט פרמזן מגורר, שכבה לא עמוסה מידי של רוטב בשמל וכך שוב עד ליצירת שלוש שכבות. בשכבה האחרונה מכסים עם הבשמל לחלוטין את התבנית כמו מכסה. יש למלא את תבנית הפיירקס כמעט לחלוטין. מבשלים בתנור בחום בינוני כ-40-30 דקות עד ששכבת הבשמל העליונה מבעבעת וזהובה.
המתכון באדיבות מסעדת פסטה מיאה מתוך אתר לגדול.