אמהות בסטייל: כל עצות הסטיילינג אחרי לידה
במשך תשעה חודשים יצר הגוף שלך חיים, התרחב, התעגל, התנפח והשתנה. ועכשיו? את אמא אחרי לידה, כולל חזה מוגדל, בטן וכל השאר, וצריכה להתלבש כמו אמא, כמו אישה, או כמו הפאשניסטה הכי עדכנית בסביבה. איך מתלבשים נכון בכלל, ואחרי לידה בפרט?
איזה שחור אלבש? אני זוכרת את עצמי תוהה ומפשפשת בין הפריטים השחורים הבודדים שעלו עליי. "כל אישה זקוקה לשמלה שחורה קטנה,“ הדהדה הקוקו שאנל שבתוכי, הגם שלא היה ניתן לומר עליי שאני קטנה. לרגל האירוע החשוב ולאור העובדה שהייתי בשלבי אלרגיה מתקדמים לכל בגדי ההריון שלי, רכשתי שמלה שחורה חדשה, חלקה וארוכה, כזו שמכנסת את הגוף כמו קונדום(וברור שעל זה נזרק סוודר גדול).
ארזתי את התינוקת הדנדשה שלי בסל-קל ויצאתי לחתונה של חברתי, עייפה אך מרוצה. "איזו דבילית אני!“ שאגתי יחד עם התינוקת הבוכה שלי. "איך אני אניק אותה בשמלה ללא פתח?!.“ את טקס החופה כבר העברתי בשירותי האולם, יושבת בתחתונים וחזיית הנקה, מאכילה תינוקת רעבה ושתינו מצקצקות. כשהיא סיימה, התלבשתי, מאוכזבת ומקווה לפחות שאספיק לשבירת הכוס.
"חשבתי רק על כך שאני רוצה ללבוש שחור, ולא על זה שאני לא יכולה להרשות לעצמי שמלה שחורה סגורה,“ הסברתי לכלה הטרייה אחרי ה“מזל טוב וסימן טוב.“ "אבל את לא לובשת שחור, את לובשת שחור לבן,“ היא ענתה וצחקה, והצביעה על פליטה לבנה גדולה, שנמרחה מהכתף ולאורך השרוול.“...
"השחור כמרזה הוא מיתוס,“ אומרות דנה קמינר-לביא (מהנדסת טקסטיל וסטייליסטית בוגרת שנקר) ויעל גליקו (יועצת תדמית וסטייל) בעלות - dresscode“ מתלבשים לתוצאות.“
"נשים אחרי לידה הרוצות להסתיר משקל עודף צריכות להשתמש בצבעים בחוכמה, למשל, שמלה בשני צבעים עם שחור במותניים. יש חשיבות גם לבד ולגזרה. אם את כבדת משקל - את עלולה להיראות כמו גוש שחור בבגד שחור חלק.“
אז מה נכון ומה לא? מה יוציא ממך את המיטב ומה עלול לגרום לך להיראות כמו ליצן? קמינר-לביא וגליקו מוציאות מהארון את עשרת הדיברות לאמא הטרייה.

"כל אישה צריכה להתלבש בהתאם למבנה גופה,“ אומרת קמינר-לביא. "ישנם כל מיני דימויים למבנה הגוף הנשי, הנפוץ ביותר הוא לפי אותיות באנגלית. המבנה האידיאלי הוא X ובו הפרופורציות מאוזנות, היינו רוחב הכתפיים שווה לרוחב הירכיים. דוגמאות לנשות איקס בעלות גוף הרמוני ומאוזן הן מדונה ושרה ג‘סיקה פרקר.“
"מרבית הנשים אינן איקס,“ מוסיפה גליקו. "המבנים הנוספים הם מבנה ,V ובו רוחב הכתפיים גדול מרוחב האגן. נשות ,A שרוחב האגן אצלן גדול מרוחב הכתפיים (ג‘ניפר לופז, מרלין מונרו), והמבנה הילדותי יותר הוא ,H האופייני
"נכון שהמבנה הנשי הזה משתנה ומתפתח במשך השנים, בעקבות לידות, פעילות בחדר הכושר או שינוי במשקל, אבל באופן עקרוני אנחנו נולדות עם מבנה גוף מסוים. לכן חשוב שנכיר אותו היטב ונתלבש בהתאם, כאשר העיקרון המנחה הוא השאיפה לאיזון.
"למשל, אישה עם מבנה - V היינו כתפיים רחבות ואגן צר - אם היא תלבש חולצה עם מפתח "וי," היא רק תגדיל את האשליה של רוחב הכתפיים. ישנן הרבה דרכים לאזן את הגוף בעזרת גזרות, צבעים, אביזרים ומחשופים".

"לא פעם נשים אחרי לידה סובלות מפיגמנטציה, ובכלל, לכל אחת יש גוון המתאים לה בהסתמך על צבע העור,“ אומרת קמינר-לביא. "למשל, מישהי שפניה אדומות עלולה להבליט את האדמומיות אם היא תלבש אדום. היא תצטרך משהו מנוגד ומרגיע, כמו ירוק. מרבית הישראליות הן בעלות עור בגוון צהוב והצבע המומלץ עבורן הוא הסגול, שמאוד ממתן את הצהוב.
כמובן שבשקלול ההתאמה נכנסים גם צבע העיניים, השיער וכדומה, כך למשל, עגילים ירוקים יקפיצו עיניים ירוקות. לנשים שחומות - צבעי החום והצהוב אינם טובים, שכן הצבעים האלו נטמעים בתוכן. מוטב להן אדום שמאיר אותן. הצבעים המנוגדים הם ירוק ואדום, סגול וצהוב וכחול וכתום, וניתן להשתמש בהם באותן פעמים שרוצים להבליט את הפנים והמחשוף.

"ההלבשה התחתונה היא הבסיס לכל,“ מצהירה גליקו. "צריך להתחיל להתלבש מעל גוף אסוף, או במילים אחרות - חזיית ברזל טובה ומחטב איכותי. כאשר האם מניקה וחזיות ההנקה שלה ללא ברזל, היא יכולה לתקן זאת עם גופיית לייקרה מחטבת שאפשר לנשום בתוכה. מחטבים זו לא מילה גסה. פעם זה היה רק לסבתות, אבל היום אין דוגמנית בלי מחטב מתחת לשמלה, ללוק נקי אחיד ומאסף".

"העין נמשכת דבר ראשון לקווי רוחב, כך שלאישה לאחר לידה מומלץ להימנע מפסי רוחב, בין אם זה הדפס, חגורה או קו סיום הבגד במיקום לא נכון,“ מסבירה גליקו.
נשים אחרי לידה בעלות חזה גדול ובטן צריכות לשאוף ליצור אורך (ההיפך מכיוון משיכת העין) ובכך לטשטש את מה שהן רוצות להסתיר.
ניתן ליצור אורך באמצעות שרשראות ארוכות, חולצות עם כיווצים, וולנים או חולצות מעטפת טיפה רפויות, צעיפים וכדומה. על מנת ’לבטל‘ חזה שופע מדי, מוטב להימנע מחולצות עם הדפסים גדולים או מלמלות המושכות את העין ויוצרות נפח נוסף.
הכלל הוא שבמידה ואת שופעת, עדיף לוק נקי ויותר קלאסי, שירכך את העומס הגופני.“

קמינר-לביא: "יש בגד המושפע מהגוף ובגד המשפיע על הגוף. לנשים אחרי לידה מומלץ להשתמש בבדים ארוגים וחזקים המשפיעים על הגוף ולא ההיפך. כך לדוגמה, אישה הסובלת מצלוליטיס ולובשת מכנס מבד טריקו המקבל את תווי הגוף רק תבליט את עקב אכילס שלה".

"כשבוע לאחר הלידה את נדרשת, לא פעם, להשתתף בברית או בריתה, אז קודם כל בלי פאניקה,“ מרגיעה גליקו. "על פי רוב, אירועי הברית/ה מתרחשים בסמוך ללידה, כאשר האישה עוד הורמונלית ונפוחה, וזה לא פשוט. כיוון שבדרך כלל מדובר באירוע יום, ניתן להתלבש באופן קצת פחות נוצץ, וזו כבר הקלה. כאמור, מומלץ ללבוש מחטב באזור הבטן או גופייה מחטבת בצבע אחיד וליצור מראה ארוך באמצעות אקססוריז.
אם את מעוניינת בשמלה, ניתן ליצור מראה צר על ידי שמלה עם מותניים כהים וכמובן, אם את מניקה, לקחת בחשבון מפתח נוח.
כדאי להימנע מבדי פשתן המתקמטים בקלות ולהעדיף בדים סינתטיים. לא מומלץ להסתובב בנעלי עקב שעלולות לגרום לך אי נוחות, מה גם שייתכן והרגליים נפוחות, וכן רצוי להימנע ממכנסיים לבנים בשל חשש לדימומים.
נשים אחרי לידה לא ממהרות לחזור לבגדי ההריון, ומצד שני, מוקדם מדי להיכנס לבגדים מהעבר. אז אל תהססי לפרגן לעצמך בגד חדש, מה שבטח ייטיב גם עם מצב הרוח.“

"נשים רבות אחרי לידה מחליטות לעבוד מהבית, פותחות עסק עצמאי והופכות חדר אחד בבית למשרד. אני בעד לקום בבוקר ולהתלבש כאילו את יוצאת לעבודה, גם אם את לא יוצאת מפתח הדלת,“ ממליצה קמינר-לביא. "תתקלחי, תתלבשי ואפילו תתאפרי, כי אם תישארי בטרנינג, את עלולה להישאב למטלות הבית, ולא חסרות כאלה.“

אז לכמה בגדים אנחנו באמת זקוקות בארון? גליקו עונה כי "היחס הוא חד-משמעי: תשעים אחוז בייסיק ועשרה אחוז טרנדי. לא משנה מה מבנה הגוף שלך, כל אישה צריכה שיהיה לה מחטב, מכנסיים שחורים/אפורים קלאסיים, ג‘ינס, ז‘קט מחויט (האורך משתנה בהתאם למבנה הגוף,( חולצות טריקו בכמה צבעים, חזייה בצבע גוף, שחור ולבן, גופיית לייקרה, חולצה לבנה מכופתרת, עליונית למראה עסקי, צעיף צבעוני שתמיד מחייה, ואני בעד שמלה כחולה במקום שמלה שחורה. "פריטים ששנתיים לא לבשנו - לא נלבש. יש לנו נטייה לקנות מתוך פנטזיה".
"באופנה יש טעויות שפשוט כדאי להימנע מהן, אפילו בפורים,“ מתריעה קמינר-לביא. להלן הרשימה השחורה:
1. לבוש שלא תואם לגיל כמו: מכנסונים קצרים לאישה עם ורידים.
2. בגד צמוד שלא נוח לך בתוכו.
3.אבזור יתר.
4. מכנסיים נמוכים מדי או עם גומי, המבליטים "צמיג".
5. חזייה שאינה מחזיקה דיה את החזה (אורך חייה של חזייה אחרי כביסות הוא חצי שנה.
6. חולצה לבנה מעל חזייה שחורה.

"בהריון ואחרי לידה חלים שינויים רבים במבנה הגוף, בגודל החזה ובירכיים. המותן נעלמת, יש נפיחויות ברגליים, וכל מה שהיה נכון לפני - בשלב הזה לא עובד,“ מבהירה גליקו. "בשלב זה חשוב יותר מכל להקשיב למבנה הגוף ולמה שמתאים לך, ולא להיצמד לטרנדים. נשים עוברות הרבה תהפוכות ושלבים בחיים, וחשוב להתחבר לאורח החיים שלנו.
אם את אחרי לידה - אל תלכי ותרכשי, למשל, שמלה בגזרת ’אמפייר‘ בעלת קו גבוה (מתחת לחזה) היוצרת מראה הריוני, או סרבל שיגרום לך לסרבול בכל פעם שתצטרכי לגשת לשירותים להחליף פד.
הכירי במקום בגופך שהכי קשה לך להתמודד איתו ומצאי את הפריטים שיטפלו בבעיה, על ידי איזון ויצירת מראה פרופורציונלי. דעי מה התדמית שאת רוצה לשדר, כי בסופו של יום אנחנו כלי השיווק הכי טוב של עצמנו.“
בגדים: חנות תמה.