מחקר חדש: הרגלי התזונה של אדם נקבעים עד גיל שנתיים
מחקר מקיף בארה“ב מלמד כי הרגלי תזונה של אדם נקבעים עוד לפני שהילד למד לפתוח בעצמו את המקרר. רגע לפני שיהיה מאוחר מדי, למדו את הילד לאכול נכון

זה הזמן לבסס הרגלים בריאים. שאטרסטוק
המחקר המקיף נערך בקרב 3,200 ילדים ותינוקות בארה“ב. לדברי החוקרים, הרגלי התזונה שישתרשו למשך חיי האדם נקבעים בשלב הילדות המוקדמת, הרבה לפני שהילד למד לפתוח בכוחות עצמו את המקרר: היינו עד גיל שנתיים הילד יגבש את הרגלי התזונה הבסיסיים שילוו אותו בחייו.
נתון נוסף קובע כי 10 אחוזים מהילדים בגילאי 5-2 בארה“ב מוגדרים שמנים. כבר בגילאי שנה-שנתיים הילדים מתחילים לפתח דפוסי תזונה לא בריאים המעודדים השמנה בגיל הילדות. עוד נמצא במחקר, כי ילדים בגילאי שנתיים-שלוש צורכים יותר מדי קלוריות שמקורן משומנים ומסוכרים, ונמנעים מצריכה מספקת של ירקות ודגנים מלאים (בעזרת הוריהם כמובן.(
ממצאי המחקר מספקים עוד תובנות בנוגע להתפתחותם של הרגלי התזונה בקרב ילדים עד גיל הגן: בגילאי שנה-שנתיים תזונת הילדים מתאפיינת בצריכה דלה של פירות וירקות, והיא עשירה בממתקים ושומנים רוויים. דפוס זה, שמתבסס עד גיל שנתיים, נמשך בקרב ילדים בגילאי הגן, שמחקים הרגלי אכילה לא בריאים של ילדים גדולים ושל מבוגרים.
בגיל ארבע, פירות וירקות מהווים כחמישה אחוזים מכמות הקלוריות שהילד צורך. 15 אחוז מהקלוריות מקורן בממתקים. רוב ילדי הגן צורכים חלב המכיל 3 אחוז שומן, שמהווה מקור לכ-30 אחוז מהשומן הרווי שהם אוכלים.
בגיל שנה, שליש מהקלוריות שהתינוק צורך מקורן בארוחות הביניים. החטיפים שהוא אוכל בכל יום מהווים כ-30 אחוז מהקלוריות שצורך ילד בגיל הגן.
החטיפים האהובים במיוחד על הילדים הם עוגיות, ממתקים וקרקרים. "קל יותר לבסס הרגלי תזונה נכונים ובריאים בגיל צעיר מאשר לנסות ולתקן הרגלי אכילה לא נכונים בהמשך החיים,“ מסכם ד“ר חוזה סבדרה, המנהל הרפואי של נסטלה ארה“ב.