לא פוסחים על המתוק: קינוחים מתוקים לפסח

מצה עם שוקולד? הילדים שלכם ראויים ליותר מזה. שתי בשלניות מובילות עם רעיונות לקינוחים מתוקים שכדאי להכין רגע לפני שפסח נעלם

יערה רובינזון | 9/4/2012 14:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כאילו שלא מספיקה העובדה שילדים רבים עושים צרות עם האוכל, עכשיו גם מגיע פסח ואיתו העובדה המצערת שאי אפשר פשוט למרוח שוקולד על פרוסת לחם ובזה לגמור עניין (למרות שאנחנו הכי נגד).

ובכל זאת, ברגע שעזבנו את הבית ויש לנו כבר ילדים, כדאי שנשאיר את רגשות האשם לבית הפולני שהשארנו מאחור ונתמקד ביתרונותיו של פסח: חופש, אביב, והזדמנות לבלות זמן איכות עם הקטנים.

אם תשאלו את הבשלניות שלנו הם יגידו לכם שזהו זמן מצוין להביא את הילדים קרוב אליכם למטבח ולבשל ובעיקר לאפות (בלי קמח) יחד אתכם.
יערה רובינזון
הילדה מאיה מלקקת שוקולד. יערה רובינזון
עוגת שוקולד של מסעדות

איילת רז, אמא לארבעה ילדים ממושב כמהין שבנגב שמעבירה סדנאות לאוכל ומפגש בכמהין בשם מדברים אוכל, חושבת שפסח הוא דווקא זמן מצוין לגמול את הילדים קצת מחמץ, אבל זה לא אומר שהם לא יכולים ליהנות גם על הדרך.

מה הילדים שלך אוהבים לאכול?

"עם שני הילדים הגדולים שלי השקעתי, קניתי ספר לבישול לילדים והפכתי אותם מבלי שהבנתי למאוד מפונקים באוכל. עם שני הקטנים, כבר הכנתי אוכל לכולם שמתוכו הם בחרו את מה

שמתאים להם. אני מאמינה שצריך להרגיל ילדים לאכול הכל. לתת להם להתנסות, להושיב אותם יחד עם כולם, לתת את מה שיש באותו רגע על השולחן. שיאכלו את מה שכולם אוכלים".

מה הטיפים שלך להורים מבשלים?

"כשאני מבשלת עבור הילדים, אני תמיד חושבת על הערך התזונתי והמגוון. הטכניקה שלי היא להכניס את הבריאות בדלת האחורית, למשל, להוסיף בצל ושום מרוסקים בתוך קציצות באופן שלא 'יקפוץ' להם מול העיניים. צריך להשתמש בטכניקות שיגרמו להם לאכול אוכל בריא, אבל לצד זה גם לזכור שצורת ההגשה חשובה".


יערה רובינזון
עוגת שוקולד של מסעדות. יערה רובינזון

"עוגת שוקולד של מסעדות" היא דוגמה מצוינת לעוגה שתדאג לשמור את הילדים לידכם לאורך כל הזמן שאתם במטבח, בלי פירור של קמח. רק תיזהרו שהילדים ישאירו גם מקום לעוגה המוכנה, ולא רק ילקקו את הכף.

החומרים:

4 כפיות אבקת קפה נמס
כף מים רותחים
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
300 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
החומרים לקרם
1/2 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה חתוך לקוביות

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים אבקת קפה נמס בכוס וממיסים אותה בכף מים רותחים.

3. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את קוביות החמאה, השוקולד, ואבקת הקפה הנמס. ממיסים ומערבבים לקרם חלק.

4. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קרם תפוח.

5. יוצקים את קרם השוקולד לקרם הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים לתבנית.

6. מרתיחים מים בקומקום. פורשים יריעת אלומיניום גדולה ועוטפים את תחתית התבנית כדי למנוע כניסת מים לעוגה.

7. מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור ויוצקים לתוכה מים רותחים כך שיגיעו למחצית גובה התחתית העגולה.

8. מכסים את העוגה בנייר אפייה ואופים כך 15 דקות.

9. מסירים את נייר האפייה ואופים 40 דקות נוספות עד שהעוגה מתייצבת היטב וכבר לא רוטטת כשמנענעים אותה בעדינות.

10. מוציאים מהתנור ומשאירים לצינון.

הכנת הקרם:

1. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את השמנת והשוקולד ומחממים עד שהשוקולד נמס.

2. מוציאים ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.

3. מצפים את העוגה ומאחסנים עד להגשה במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.

רחלי זוסמן
ריבוע שוקולד ומצות. רחלי זוסמן
ריבועי שוקולד ומצות

רחלי זוסימן היא אמא לשניים ובלוגרית כבר 11 שנה. את בלוג האוכל שלה "פשוט מבשלת" היא כותבת כבר שמונה שנים. על פסח ובישול לילדים היא מעידה ש"הילדים שלי לא משתגעים על לחם, ובפסח אני מכינה לחמניות לפסח שהם מתים עליהם, כך שממש אין לנו געגועים לחמץ".

מה הילדים שלך אוהבים לאכול?

"אני לא מאמינה שיש דבר כזה "אוכל של ילדים". התברכתי בשני ילדים שאוהבים לטעום ולנסות דברים חדשים, אוהבים אוכל אמיתי. שניהם משוגעים על דגים (במיוחד סלמון) ועל עוף בתנור. דווקא למתוקים הם פחות נמשכים".

מה הטיפים שלך להורים מבשלים?

"זכרו שאצל ילדים העיניים "אוכלות". כדאי להקפיד לשלב ירקות בארוחה שתהיה צבעונית, לחשוף את הילדים לכל הטעמים מגיל צעיר, ומנגד, לא להכריח ולא לרדוף אחרי הילדים עם האוכל".

אז מה את מציעה לנו לקינוח?

"עזבו אתכם מכל עוגות השוקולד המפונפנות ללא קמח. במקום להכין כדורי שוקולד לפסח, הוספתי לעיסה מצות שבורות במקום קמח מצה. אחר כך שיטחתי את העיסה בתוך תבנית והקפאתי. התקבלו ריבועי שוקולד קרנצ'יים מאוד מאוד טעימים, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!".

החומרים:

1/2 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
100 גרם חמאה
1 כף ברנדי או ליקר אחר
200 גרם מצות (בערך 6-7 מצות)

ההכנה:

1. מפוררים את המצות לפירורים במעבד מזון או באמצעות מערוך.

2. שמים בסיר את הקקאו, הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

3. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את פירורי המצה ומערבבים.

4. מצננים מעט, ומשטחים בתבנית מלבנית קטנה.

5. מקפיאים למשך שעה לפחות. חותכים לריבועים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המתכון המנצח שלי

צילום: קיי-אר-טי

הורים ובלוגרי אוכל מובילים עם טיפים שיגרמו לילדים שלכם להתחיל לאכול, ומתכון אחד שתמיד מנצח

לכל הכתבות של המתכון המנצח שלי

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

עוד ב''המתכון המנצח שלי''

פייסבוק

מדורים