המתכון המנצח שלי: הורים נותנים מתכון

הילדים של יובל שחורי מהבלוג "פשוט מבשל פשוט" נחשפו מגיל צעיר ל"אוכל של גדולים" ועכשיו הם כבר לא מפחדים לטעום מסוגי מאכלים חדשים. הנה טיפ ממנו וגם מתכון שתמיד עובד

יערה רובינזון | 28/12/2011 7:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יובל שחורי, בן 38, מיוקנעם עילית. נשוי למלי ואבא לאייל (11) ואסף (7), עובד בתחום המכירות בחברת היי-טק ואביו הגאה של הבלוג "פשוט מבשל פשוט".
יובל שחורי.
יובל שחורי. בעז לביא

- מתי התחלת עם הבלוג ולמה?

"פתחתי את הבלוג בדיוק לפני שלוש שנים במהלך דיאטה (הורדתי כ-25 ק"ג). רוב המתכונים בבלוג מוכיחים שאפשר לבשל אוכל מאוד טעים בלי להפוך אותו לפצצת שומן וקלוריות, תוך כדי הקפדה על שילוב נכון של פחמימות, חלבונים וירקות. מאז שאני זוכר את עצמי אני אוהב לבשל. הבלוג הוא שילוב בין האהבה שלי לכתיבה ולבישול.

מה הטיפ שלכם לארוחת ילדים? שתפו אותנו בפייסבוק

טיפ להורים מבשלים: "כדי לחנך את הילדים לאכול בריא ומגוון צריך להכין ולאכול אוכל בריא ומגוון. הילדים לומדים מאיתנו ומחקים אותנו.

- ילדים אוהבים לאכול...

"מבחינת אוכל, ילדים הם מבוגרים קטנים - לא צריך להרגיל את החיך שלהם רק ל-"אוכל של ילדים" כמו שניצלים (בעיקר מוכנים), קציצות, צ'יפס, פירה - צריך וכדאי לחשוף אותם למאכלים "של גדולים" - בשר בכל מיני דרכי הכנה, סושי, סשימי, פירות ים, יפני, סיני, חריף, הודי, ערבי- אמיתי (ולא חומוס-צ'יפס-סלט).

בטיול בהולנד ישבנו במסעדה והזמנתי אסקרגו (חלזונות) - הילדים טרפו ועד היום הם מתגעגעים לטעם. אם הייתי מגדל אותם על "אוכל של ילדים", אין סיכוי שהם היו אפילו מוכנים לנסות את ה"הרפתקה" הזו. יש הרבה מבוגרים שלא מוכנים, ולרוב זה בגלל שהם התרגלו רק לסוגים ספציפיים של אוכל".

המתכון המנצח שלי: ראגו בולונז אמיתי בבישול ארוך

החומרים:

ראגו בולונז של יובל שחורי.
ראגו בולונז של יובל שחורי. יובל שחורי

4 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
שתי כפות שמן
500 גר' בשר בקר טחון
5 שיני שום כתושות
חצי בקבוק יין (לבן או אדום, עדיף לבן)
ארבע עגבניות מגוררות על פומפייה דקה או 400 גר' עגבניות קצוצות מקופסה
200 גר' (2 קופסאות) רסק עגבניות
4 כוסות ציר מרק או 4 כוסות מים רותחים + משחת ציר / אבקת מרק איכותית
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח גס
פלפל גרוס טרי

ההכנה:

1. מטגנים חצי מכמות הבצל בשמן על אש נמוכה, עד שהבצל משחים. מוסיפים את הגזרים והסלרי ומטגנים על אשר גבוהה כמה דקות, עד שהם מתרככים.

2. מוסיפים את השום ואת בשר הבקר. מטגנים תוך כדי ערבוב הבשר על מנת לפורר אותו עד שהוא מאבד את צבעו. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לכמות של כחצי כוס רוטב.

3. מוסיפים את שאר הבצל, את העגבניות, רסק העגבניות והציר, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גם חצי מכמות הפטרוזיליה. מערבבים ומתקנים טעמים.

4. מבשלים על אש נמוכה מאוד, מכוסה, שעה עד שעתיים וחצי. מדי כחצי שעה מערבבים ומוודאים שיש נוזלים.

5. מורידים מהאש, מוסיפים את שארית הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

מה הטיפ שלכם לארוחת ילדים? שתפו אותנו בפייסבוק

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המתכון המנצח שלי

צילום: קיי-אר-טי

הורים ובלוגרי אוכל מובילים עם טיפים שיגרמו לילדים שלכם להתחיל לאכול, ומתכון אחד שתמיד מנצח

לכל הכתבות של המתכון המנצח שלי

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים