לחמניות או לא להיות: המתכון המנצח של חן

במטבח של הבלוגרית חן שוקרון הקטנים אוכלים בדיוק מה שהגדולים אוכלים ואין אפליות. הנה המתכון המנצח שלה ללחמניות ביתיות טעימות, שגם הגדולים וגם הקטנים לא יכולים לעמוד בפניהן

יערה רובינזון | 7/2/2012 15:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חן שוקרון, אמא לשלושה ילדים (9, 7, ו - 3) ממרכז הארץ. בעלת הבלוג "מתוקים שלי" ובעלת טור עם שם זהה באתר האוכל של "מאקו".

טיפ להורים מבשלים: "אני משתדלת להכין אוכל מגוון ולא רק שניצל וצ'יפס, (למרות שגם הם כמובן אהודים מאוד על הילדים). למעשה, אני מבשלת למשפחה ולא במיוחד עבור הילדים, מתוך מחשבה שגם אם בשלב הזה של חייהם הם לא אוהבים את כל הדברים, אלו טעמים שיתפתחו אצלם עם השנים. את הריחות והטעמים מהבית הם ייקחו איתם לכל חייהם".

הילדים אוהבים לאכול... : "אין אצלנו מנת קונצנזוס, כזו שכולם אוהבים ומחכים לה. כל ילד נולד עם ההעדפות והנטייה האישית שלו וקשה מאוד לרצות את כולם במנה מסוימת אחת. למרות זאת, את המתכון הבא גם הגדולים וגם הקטנים אוהבים.

שבי קדם
חן שוקרון. שבי קדם
מתכון מנצח: לחמניות ביתיות מעולות

מהלחמניות האלו אני מכינה כמות גדולה אחת לשבוע ומקפיאה, כך יש לחמניות טריות כל השבוע. בדרך כלל גם הילדים מצטרפים אליי וכל ילד יוצר לעצמו לחמנייה בצורה שהוא רוצה. ניתן להכין את הלחמניות האלו גם מקמח מלא טחון דק (להשיג ברשתות למזון אורגני ובחנויות הטבע) והתוצאה כמעט זהה לשל קמח לבן רגיל.

קל ופשוט להכין את הלחמניות בעזרת מיקסר עומד שמקל על עבודת הלישה. אבל במידה ואין מיקסר כזה אפשר בהחלט ללוש באופן ידני.

החומרים:

1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1/3 כוס (65 גר') סוכר
2 כפות (17 גר') שמרים יבשים
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
כ - 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים

לציפוי –

ביצה טרופה עם 1 כף מים
שומשום/פרג/קצח

ההכנה:

1. לקערת המיקסר מנפים בעזרת מסננת דקה את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסוכר ושוב מערבבים עד להטמעה. מוסיפים את השמרים ומערבבים כך שיתפזרו באופן אחיד בקמח. מחברים את וו הלישה ומוסיפים את השמן. לשים במהירות נמוכה. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים באופן הדרגתי ואיטי את המים. מפסיקים להוסיף במידה והקמח כולו נטמע ונוצר בצק אחיד.

לחילופין

– במידה וחסר מים בבצק מוסיפים כמות נוספת, בכל פעם כף אחת בלבד עד להיווצרות בצק. לשים כ – 10 דקות נוספות. בסופו של דבר מתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה ויוצקים מעליו כמות קטנה של שמן. מגלגלים את הבצק בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי.

2. אחרי שהבצק תפח, צובטים מגוש הבצק בכל פעם כדור בגודל של כדור פינג פונג ויוצרים ממנו צורה של לחמנייה (ראו צילום). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ – 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל – 180 מעלות.

מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום/קצח או פרג.
אופים כ – 22-25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב בהיר. מוציאים ומצננים.


צילום: חן שוקרון
צילום: חן שוקרון
איך יוצרים לחמנייה מושלמת?

1. מגלגלים את כדור הבצק לרצועה באורך של כ-40 ס"מ ומניחים בצורה מאוזנת.

2. יוצרים עיגול ממחצית הבצק ע"י הנחת קצת אחד של הגליל מתחת לנקודה המרכזית של הבצק.

3. מעבירים את הקצה הארוך שנותר דרך העיגול ומהצד התחתון לכיוון שמאל.

4. את העיגול שנותר תופסים ומסובבים כך שצד ימין הופך לשמאל, וההיפך.

5. משחילים את קצה הבצק שנותר לתוך העיגול הקטן מכיוון מטה, כך שרק הקצה יבצבץ החוצה.

צילום: חן שוקרון

צילום: חן שוקרון
התוצאה הסופית. יאמי. צילום: חן שוקרון
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המתכון המנצח שלי

צילום: קיי-אר-טי

הורים ובלוגרי אוכל מובילים עם טיפים שיגרמו לילדים שלכם להתחיל לאכול, ומתכון אחד שתמיד מנצח

לכל הכתבות של המתכון המנצח שלי

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים