המתכון המנצח שלי: מתכון לפנקייקס דלעת של מיכל וקסמן
מיכל וקסמן, מחברת הספרים "טעמים ראשונים" ו"ארוחת ילדים", עם מתכון למנת פנקייקס עם דלעת שהילדים לא יוכלו לסרב לה. "אף פעם אל תכריחו את הילדים לאכול ותמיד אפשרו להם חופש בחירה" היא אומרת

- מתי התחלת עם הבלוג ולמה?
"עם הילד הראשון שלי צמח והבשיל גם הספר הראשון שלי: "טעמים ראשונים", שנועד להעביר את כל הידע שצברתי בענייני אוכל ותינוקות לאמהות קולגות. בעקבות הצלחתו נוצר ספר ההמשך: "ארוחת ילדים", שגם הוא התקבל בברכה והביא להיווסדו של הבלוג: "תוצרת בית", שאינו עוסק רק או דווקא בילדים אבל מתבשל באותו המטבח הביתי.
הבלוג שהתחיל כתמיכה לספרים, אפשר לי לתקשר עם קהל הקוראים שלי באופן רצוף, תכוף ובלתי אמצעי וקיבל חיים משל עצמו שמזינים את החיים שלי במטבח וגם מחוצה לו".
טיפים להורים מבשלים:
1. התארגנות מראש ברמת מזווה, מקרר ופריזר, תחסוך הרבה זמן ומאמץ ביום יום.
2. תמיד אפשרו לילדים לאכול, אל תכריחו והשאירו מקום לבחירות והרצונות של הילדים.
3. הכל במתינות: בלי קיצוניות באפשרויות וגם באיסורים כך שתיצרו איזון בין רצוי למצוי ואל תשכחו שגם באוכל, דוגמה אישית שווה אלף מילים".
ילדים אוהבים לאכול... "
אין הרבה ילדים וגם מבוגרים שיוכלו לסרב לערימת פנקייקס חמים וריחניים עם שלולית של מייפל מתוק וענברי מעל. אם אפשר לשלב במרכיביו גם מנת ירק, מה טוב.
מה המתכון המנצח שלכם? שתפו אותנו

"במתכון הבא לבצקיות הרכות והקטיפתיות שכולנו אוהבים, נוסף צבע צהוב-כתום עמוק ובישום עדין של קינמון. עם הילדים שלי זה עבד כמו המקור. שווה לנסות, ככה אולי תצליחו גם אתם להחדיר לתפריט המשפחתי מנת ירק עם רייטינג גבוה".
החומרים:
2 ק"ג דלעת (נטו, בלי קליפות וגרעינים)
11/2 כוסות חלב 3% שומן
1/2 כוס שמנת מתוקה (או עוד 1/2 כוס חלב)
4 ביצים
1 כף גדושה סוכר
קורט מלח
קורט קינמון
1 כוס + 2 כפות גדושות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת + חמאה נוספת לזיקוק ולטיגון הפנקייקס
ההכנה:
1. מקלפים את הדלעת ומנקים מגרעינים. חותכים לחתיכות בגודל שווה. מניחים את הדלעת החתוכה בסיר אידוי, מעל מים רותחים ומאדים כ-15 דקות או עד שהדלעת רכה מאוד. מניחים לדלעת להתקרר מעט.
2. מעבירים את חתיכות הדלעת המאודה למג'ימיקס או לבלנדר. מוסיפים חלב וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את יתר החומרים (למעט החמאה לזיקוק) ומערבבים בעזרת מטרף עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי, ללא גושים.
3. מזקקים את החמאה שנועדה לטיגון הפנקייקס: ממיסים אותה במחבת קטנה או במג'ימיקס. כשהחמאה נמסה היא נפרדת לשומן צהוב שצף למעלה ולמוצקי חלב לבנים ששוקעים לתחתית. השומן הצהוב שצף הוא החמאה המזוקקת איתה מטגנים את הפנקייקס.
4. מחממים מחבת טפלון גדולה על
5. מגישים חם עם מייפל טבעי או אבקת סוכר. קשה להחליט אם הפנקייקס יותר יפים או יותר טעימים.
מה המתכון המנצח שלכם? שתפו אותנו