מדור חדש: איך היא עושה את זה?
נשים שפתחו פרק חדש בקריירה לאחר הולדת הילדים - איך הן עשו את זה? והפעם: עינת מזור, אם לשלושה מרעננה, בעלת סטודיו קולינרי - "שף ללא אלרגיות"
מקצוע נוכחי: בעליו של סטודיו קולינרי - "שף ללא אלרגיות".
גיל: 41
מצב משפחתי: נשואה ליניב, ואמא לעידן, 12, יונתן, 10, ורועי, 6.
מקום מגורים: רעננה.
מקום עבודה: סטודיו קולינרי - "שף ללא אלרגיות".
מה עשית בקריירה הקודמת: "מנהלת קווי מותג בחברת 'ישראכרט', ובהמשך מנהלת השיווק ב'ארנסט אנד יאנג' - חברה בינלאומית לראיית חשבון, המתמחה בטיפול בחברות היי-טק. בניהול קווי המותג עסקתי בשיווק כרטיסי מועדון, הפקת אירועים, ניהול קמפיינים פרסומיים, עבודה מול רשתות גדולות וניהול של צוות עובדים גדול".
מתי הבנת שנדרש שינוי? "בעקבות גילוי מחלת הצליאק אצל עידן, בתי הבכורה, כשהייתה בת חמש. באותה תקופה לא היה שפע של חומרי גלם וגם לא ידע בנושא התזונה של חולי צליאק, ונדרש שינוי דרמטי באורח החיים של המשפחה. התמודדתי עם שאלות כמו איך אוכלים? ומתי אוכלים? הנושא הקולינרי הפך להיות מתוכנן ומחושב, אלמנט הספונטניות נעלם, כל יציאה מהבית הצריכה התארגנות מיוחדת בגלל הצרכים התזונתיים של בתי".
הדרך לקריירה החדשה: "השינוי החל בתוך המשפחה שלי. המטבח שבו כל אחד יכול לאכול מה שהוא רוצה, נעשה מאורגן ומסודר. אבל השינוי המהותי החל עם לידתו של בני יונתן, שאובחן כאלרגי לכל מה שעידן אינה אלרגית אליו, כמו חלב, ביצים, אגוזים, דגים וסויה. כך שהכל נעשה מאתגר הרבה יותר.
"במשך עשר שנים ועד לפני שנה וחצי גרנו בארצות הברית, לשם נסענו בעקבות עבודתו של בעלי. הרבינו לארח משפחות ישראליות ואמריקאיות שהחמיאו לאיכות הבישול הבריא שבישלתי. עם הזמן פנו אליי אנשים כדי שאפיק להם ארוחות משפחתיות, שהלכו וצמחו לאירועים גדולים המתבססים על בישול ואפייה של אוכל בריא ללא אלרגנים. "הקמתי קייטרינג המתמחה בבישול אורגני לבעלי רגישויות ואלרגיות למיניהן, צברתי ניסיון בייעוץ למסעדות בתחום הבריא בארצות הברית ובקנדה ולמדתי בבית הספר האמריקאי ,institute culinary and art The natural gourmet שהוא המוביל בנושא בישול ואפייה בריאים".

עינת מזור. השינוי החל בתוך המשפחה.
רענן כהן
הכל קרה בגלל הילדים? "לאחר הגילוי של האלרגיות של שני ילדיי, לא יכולתי להמשיך לשהות מחוץ לבית במשך שעות ארוכות. הייתי חייבת להתפנות כל כולי לסיפוק הצרכים התזונתיים שלהם. ומאחר שלא היה ניתן להשיג את המצרכים, נאלצתי להיות יצירתית ולהמציא מתכונים תוך כדי ניסוי וטעייה. גיליתי על עצמי דברים שלא ידעתי שיש בי ולא שיערתי שאוהב לעשותם. התפטרתי
מהעבודה וייסדתי את הקייטרינג לאפייה ובישול. בנוסף כתבתי ספר Mastering Your Gluten and ,Dairy Free Kitchen שזיכה אותי בפרס EDITOR’S CHOICE.
"לפני שנה וחצי שבנו לישראל, והקמתי את הסטודיו הקולינרי. אני מרצה ועורכת סדנאות על אפייה ובישול אלטרנטיביים בבית הספר 'בישולים' ובסניפי 'לגעת באוכל' ו'ספייסס'".
האם אמהות וקריירה הן מושגים סותרים: "ממש לא. בזכות הקריירה השנייה זכיתי לממש את אהבתי לעולם הקולינריה. אני עוזרת לאנשים ונותנת מענה מקסימלי לצורכי המשפחה שלי".
מה את לובשת לעבודה? "בימים שאני עובדת מהבית ומנסה מתכונים חדשים, אני לובשת את הסינר האהוב עליי. בסטודיו הקולינרי וגם בהרצאות ובסדנאות הבישול אני לובשת ז'קט שף לבן".
סדר יום: "אני פותחת את היום ב-05:30 בג'וגינג, שאחריו אני מכינה ארוחת בוקר מזינה לילדים, ובעלי מסיע אותם לבית הספר. יום העבודה שלי מורכב מהכנת מתכונים, כתיבת ספר חדש שייצא בקרוב בארץ, ייעוץ למשפחות, מסעדות, בתי מלון וסדנאות בישול והקייטרינג".
איך זה מסתדר עם הבית והילדים? "הילדים נהנים מהקריירה שלי, הם המעריצים מספר אחת שלי. אני משתדלת להיות בבית בשובם מבית הספר. יונתן מצויד תמיד במזרק למקרה חירום. בבית הספר האמריקאי העברתי לצוות השתלמות כיצד להשתמש במזרק במקרה של התקף אלרגיה".
תגובת בן הזוג לשינוי: "אי אפשר לעשות שינויים כאלה ללא בן זוג תומך. יניב היה איתי החל משלב ההחלטה על התפנית, ליווה וגיבה אותי בתקופת הלימודים ובמעבר מעבודתי כשכירה לבעלת קריירה עצמאית".
תגובות מהסביבה: "התגובות היו אוהבות ותומכות לכל אורך הדרך. אבל תגובת הסביבה לא הייתה משנה את החלטתי הנחושה לבצע את השינוי הזה בחיי".
האם את זוכה להערכה מקצועית כמו בעבר? "כן, ואפילו יותר. אני רואה בקריירה השנייה התפתחות מקצועית. גם כעת אני פועלת במישור הניהולי והשיווקי, אבל מה שעשיתי אז לא היה בנפשי. בקריירה הנוכחית אני עושה משהו שיוצא מתוכי, תורם למשפחתי ולזולת".
האם ומתי את מתגעגעת לקריירה הקודמת?
"אני לא מתגעגעת. "הקריירה הקודמת שייכת לעבר. החיים הובילו אותי לקריירה החדשה ואני מנהלת את העסק שלי בתנאים שעונים בצורה אופטימלית על הצרכים המשפחתיים והקרייריסטיים שלי".
קשיים עיקריים: "אין קשיים, למעט הקושי להשיג בארץ חומרי גלם ייחודיים לתזונה בריאה".
סיפוק בעבודה: "סיפוק עצום מהידיעה שבכל בוקר אני עושה לטובת הבריאות של המשפחה שלי ושל כולנו".
תוכניות להמשך: "לגדול ולפתח את העסק ולהגיע הכי רחוק שאפשר. לפרסם ספרים נוספים, ללמד עוד ועוד אנשים לאמץ אורח חיים בריא ולשלב בישול ואפייה בכל בית בישראל".
שכר חודשי: "העסק מפרנס אותנו בכבוד".