מוסיף המון: הכנת ממרח סלמון לתינוקות

דגים הם מקור טוב לויטמינים ומינרליים ובעיקר לאומגה 3 החיוני לגדילה והתפתחות, לכן כדאי מאוד להכין אותם לתינוקות. הנה רעיון לממרח סלמון מאודה פשוט ומזין שגם אתם תזללו בהנאה

יעל טל-רזינובסקי | 20/6/2012 14:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במירוץ החיים הבלתי פוסק, חשוב לעצור מדי פעם ולחשוב על תזונת ילדינו. ככל שנשריש הרגלי תזונה נכונים מגיל צעיר,  יהיה לנו קל יותר לשמר הרגלים אלו עם גדילתם. גיוון בתזונת הפעוטות כבר בשלב הטעימות והמעבר למוצקים חיוני הן להתפתחותם והן להרגלת החיך לטעמים שונים.

דגים מהווים חלק חשוב מההמלצות לתזונה נכונה ובריאה עבור פעוטות וילדים. הם עשירים בחלבון איכותי ומהווים מקור טוב לויטמינים ומינרלים רבים. בנוסף רבים מהדגים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3, חומצה שמעבר ליתרונותיה הבריאותיים, חשובה מאוד לגדילה והתפתחות.

זכרו: רצוי לבשל או לאדות דגים טריים למשך זמן קצר כדי לשמור על רוב המרכיבים התזונתיים החשובים שנהרסים בבישול ממושך.

המתכון הבא מתאים לפעוטות מגיל חצי שנה ובתוספת של לימון ומלח הופך לממרח טעים המתאים למריחה על פרוסת לחם או לצד ירקות טריים.

>>>­אפשר גם אחרת - מנות ילדים אהובות עם טוויסט בריא
יחצ
סלמון מאודה. יחצ
ממרח סלמון מאודה ואבוקדו

החומרים:

50 גרם סלמון טרי
1/2 אבוקדו
2-3 טיפות לימון

ההכנה:

1. מניחים את הסלמון בסיר אידוי ומאדים 15 דקות (הסלמון משנה את צבעו).

2. לאחר כ-15 דקות מכבים את האש ומשאירים את סיר האידוי מעל האדים ל-5 דקות נוספות.

מוציאים את הסלמון מסיר האידוי ומקררים מעט.

3. מכניסים לקערה

את הסלמון עם האבוקדו ומוסיפים 2-3 טיפות לימון.

4. טוחנים בטוחן ידני עד שמתקבלת משחה חלקה.

5. אם המתכון איננו מיועד לפעוטות, אפשר להוסיף מיונז, מלח ועוד לימון ומתקבל ממרח נפלא בטעמו.
הממרח נשמר יומיים במקרר.

באדיבות שרית עטיה (דיאטנית קלינית) ויעל טל (טבחית ויועצת קולינארית) מפרויקט "הורים מבשלים", סדנאות בישול להורים החל משלב המעבר לטעימות ועד אוכל המתאים לכל המשפחה.

>>> אדום עולה: מדוע חשוב לאכול עגבניות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים