בג"ץ דן בעתירות "האי היווני"
שופטי בג"ץ דנו בעתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה לסגור את תיק "האי היווני"
  ינון קדרי
29/6/2004  17:33
בג"ץ דן אתמול בעתירות נגד החלטתו של היועץ המשפטי, מני מזוז, לסגור את תיק האי היווני.
 
במהלך הדיון אמר נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק: "האם אין סכנה שכל אחד ירצה להגיש סיכום ראיות משלו  ואנו נטבע בים של חומרים? עד כמה שאני זוכר היתה גם חוות דעת קודמת של
פרקליטת המדינה, אז איפה הגבול?".
 
השופט מישאל חשין אמר לנציגי הפרקליטות: "גם לטעון שהמלצת ארבל היא לא כל התמונה וגם לא להסכים לצרף את יתר התמונה זה כמו להחזיק את המקל משני קצותיו כשאורכו 10 מטר".

התנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה, הגישה שני תצהירים של עובדים שהועסקו בפרויקט אי היווני, אשר טוענים כי גלעד שרון לא היה מעורב בעבודות ההכנה.
 
האדריכל אהוד רפפורט כותב בתצהיר: "במשך כל הקשר שלי עם אנשי הפרויקט, ובכללם גורמי ניהול וייעוץ, לא פגשתי ולו פעם אחת את גלעד שרון".  התצהיר השני ניתן על ידי הארכיאולוג מאיר בן דוב, שסיפר כי נפגש ביוון עם הארכיאולוגית האחראית על האי והיא הבהירה לו שמדובר באתר ארכיאולוגי שלא ניתן לבנות עליו. 

 

"התחפשו לשוטרים"
רפפורט הוא מומחה בבניית הדמיה ממוחשבת של פרויקטים, שהיה מעורב בפרויקט נוסף של  אפל בספרד.  הוא ציין בתצהירו שלא פגש את גלעד שרון "למרות שהתקיימו למיטב זכרוני יותר מ-15 פגישות... יתר על כן, שמו של גלעד לא הועלה בפני בשום הזדמנות, לא בהקשר לענייני יעוץ ושיווק ולא בכלל".
 
בן דוב, ארכיאולוג במקצועו, אומר שהועסק בפרויקט "על פי התעריף לתשלום המקובל", ועד היום לא קיבל את מלוא שכרו. לעומת זאת, לדבריו, גלעד שרון "זכה לכך שישולמו לו מאות אלפי דולרים עבור 'חלקו' בפרויקט".

לפי התצהיר, בן דוב פנה לשמואל שמשוני, בעל משרד אדריכלים שהיה מעורב בפרויקט, וסיפר לו על כך שאי אפשר לבנות באי. האדריכל ענה לו ש"יוון זה לא ישראל", וש"ביוון הדרג הפוליטי מבין את חשיבות הפיתוח והתיירות".

גורמים משפטיים התייחסו לתצהירים בביטול והגדירו אותם "תגליות בלתי מפתיעות": "מסתבר שאנשי התנועה לאיכות השלטון התחפשו לשוטרים וכעבור ארבע שנים של חקירה משטרתית  בליווי צמוד של הפרקליטות הם 'חושפים' ראיות חדשות כביכול.
 
"ראשי התנועה לאיכות השלטון לא לקחו דבר אחד בחשבון והוא שהחלטות מתקבלות אך ורק על סמך ראיות הנאספות בחקירה ולא על סמך תצהירים חדשים שצצים רק לכבוד בג"ץ כזה או אחר", אמרו הגורמים.
 
התנועה לאיכות השלטון הגיבה: "לא הייתה כוונה חלילה להמעיט בחשיבות עבודת המשטרה הברוכה. נהפוך הוא, התצהירים ממחישים כי גם מידע שנחשף על ידי המשטרה, ובן דוב מציין במפורש בתצהירו כי מסר עדות במשטרה, לא זוכה להתייחסות בהחלטת היועץ".




שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


ראשי > חדשות > מיוחד > פרוייקט

  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך
הארכיאולוג מאיר בן דוב: "אני הועסקתי על פי התעריף לתשלום המקובל, ועד היום לא קיבלתי את מלוא השכר. גלעד שרון זכה לכך שישולמו לו מאות אלפי דולרים עבור 'חלקו' בפרויקט"
המדינה עונה
המסמך המלא: תשובת המדינה לעתירות נגד החלטת היועץ
כתבות פרוייקט
מה הם חושבים לעצמם
נשנושי מסעדנות
הגרמנים מתבקשים לקיים יותר יחסי-מין
לא פגשתי אף פעם את גלעד
היקף מכירות מוצרי אלקטרוניקה עלה ב-33% מתחילת השנה
פתיחה שלילית בתא
מה הם חושבים לעצמם
הגרמנים מתבקשים לקיים יותר יחסי-מין
סטייליסימו ff
לאיזה גברבר שייכת הבטן הזו?
עדיין מכחישים?
כיף
הארי פוטר נ קולט אביטל
סל מוצרי מזון בסיסיים בישראל – מהיקרים בעולם
אין פיגוע, אין סרט
חשבון נפש חברתי
לאונן בשפת הקודש
חסה טובה נגד סרטן
בנק ישראל: הריבית בארהב תעלה ב-1.5% השנה
מקדונלדס מגבירה את רמת החריפות