הריון בדיאטה

אלכוהול, תותים ואבקות מרק - למה כדאי להימנע מהם בהריון, וכמה בדיוק מותר להשמין?

דקלה קפקא | 21/2/2007 9:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"הדיאטה המומלצת בהריון דומה לזו המוגדרת כתזונה בריאה באופן כללי, ללא קשר להריון. אומנם יש לצרוך יותר קלוריות, אך כמובן אין להגזים", אומר ד"ר דניאל יאיר, מומחה במיילדות, גינקולוגיה, פריון ומנתח, מכבי שירותי בריאות.

דגים וסושי?

"בשנת 2004 התפרסמה בארה"ב המלצה להגביל את צריכת הדגים ופירות ים ל- 340 גרם לשבוע באישה ההרה, וזאת במטרה להימנע מחשיפה לרעלים שונים, ובעיקר לכספית, העלולה לגרום נזק למערכת העצבים של העובר. הדבר עמד בסתירה להמלצה להרבות בהריון בדיאטה עשירה בחומצות שומן מסוג אומגה-3 המצויה בדגים ותורמות להתפתחות המוחית של העובר.

"מאחר ולא ניתן במרבית המקרים לדעת את מקורם של הדגים או פירות הים, המלצתי היא להגביל את כמות הדגים ופירות הים ולהוסיף תוסף של חומצות אומגה-3 המותאמות להריון (לא כל תוסף המכיל אומגה-3 מומלץ בהריון ויש לעיין בתווית לצרכן!)".

אלכוהול וקפה?

"אלכוהול עלול לגרום נזק לעובר כאשר מידת הנזק הנה יחסית לכמות הנצרכת. אין ערך סף שמתחתיו נחשבת צריכת אלכוהול לבטוחה, לכן מומלץ לא לצרוך כלל אלכוהול, בכל צורותיו, במהלך ההריון. מותר לצרוך קפה בהריון, אם כי לא יותר מ- 2-3 כוסות ליום".

בשר וביצים?

"במוצרי בשר, כולל נקניקים, יש להקפיד על מקור אמין של המוצר ומומלץ לאכול מוצרי בשר רק במידה והנם מבושלים היטב. יש להימנע מאכילת בשר נא. באשר לביצים ומאכלים המכילים ביצים, כמו מיונז, יש להקפיד על מקור מורשה של הביצים ובישול נאות, בכדי להימנע מהרעלת מזון, כגון סלמונלה".

איסורים נוספים?

"אבקות מרק ומרקים מוכנים עשירים בחומרי טעם וצבע וחומרי שימור למיניהם ומכילים שיעור גבוהה של סודיום. למרות שאין מניעה להשתמש בהם בהריון, רצוי להפחית את צריכתם ולאכול מרקים טריים. גם תותים -  שמטופלים בחומרי הדברה כימיים, אינם מומלצים לאכילה בהריון. אני ממליץ על תותים הגדלים בעזרת הדברה טבעית ללא שימוש בחומרים כימיים".

אז כמה אפשר להשמין?

"תוספת המשקל הרצויה בזמן הריון תלויה במשקל ההתחלתי של האישה. התוספת הרצויה הנה 12-13 ק"ג. מרבית תוספת המשקל נצברת החל משבוע 20, כאשר אז רצויה עליה של 0.5 ק"ג בשבוע".

ספורט – כמה ומה מומלץ?

"ספורט בריא תמיד, גם בעת ההריון, כל עוד מבוצע בגבול המותר. יש לזכור שבעת מאמץ מוסת הדם לשרירים על חשבון איברים אחרים ובעת הריון עלול הדבר לגרום לאספקת דם מופחתת לרחם. לאור זאת מומלץ להימנע בהריון ממאמצים פיסיים קשים. איני ממליץ להתחיל פיתוח כושר בעת הריון באישה שלא הייתה פעילה טרם ההריון.

"יש להקפיד לא

להגיע למצבי תשישות. לא מומלץ לעבור דופק מטרה של 130-140 פעימות לדקה בכל פעילות שהיא. כל פעילות הכרוכה בעליה חדה בלחץ התוך בטני, כגון הרמת משקולות, כפיפות בטן וקפיצות, אינן מומלצות, בעיקר בשלבי הריון מתקדמים. שחיה, ספינינג מבוקר ורכיבה על אופניים הנן פעילויות מותרות כל עוד הן מבוצעות בגבולות המותרים".

וסאונה בסוף האימון?

"סאונה, שהייה בג'קוזי חם וכד' אינם מומלצים בהריון, עקב יצירת חום עודף העלול לגרום נזק ישיר לעובר והפחתה בזרימת הדם לרחם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים