לבן מרזה
שורת הניצחונות של נבחרת ישראל בטניס עוררה מחדש בקרב האוהדים את החלום על דיאטת כדור, מחבט ורשת. אבל למרות שריפת הקלוריות הנאה, האם זה ריאלי לרזות מטניס?

"כשראיתי את ההישגים של הראל, דודי וארליך-רם, זה ישר גרם לי לרצות לחזור ולשחק", מתוודה ניר, אוהד טניס בן 30 מת"א. "כבר הספקתי לדבר על זה עם כמה חברים, וכל אחד נזכר כמה הוא אוהב את הספורט הזה. בסוף השבוע אני חוזר למגרש".
אבל זה לא רק החוויה שתגרום לניר להמיר את המזגן והטלוויזיה בכדורים צהבהבים ושמש קופחת. "יש עוד אינטרסים די נראים לעין, כמו הטבעת הזו שסובבת את הבטן שלי", הוא מפרט. "חשבתי כבר הרבה זמן לעשות כושר, ועכשיו האופציה של טניס נראית לי לא רק בריאה, אלא גם מגניבה. זו פעילות גופנית שטובה כדי לשרוף קלוריות".
הדיאטן הקליני פז שוסטר לא רוצה לצנן את ההתלהבות. "בשעה אחת של משחק טניס ברמה עממית, שריפת הקלוריות הממוצעת נעה בין 450-650 ק"קל לגבר במשקל 80 קילו, ובין 350-500 ק"קל לאשה במשקל 60 קילו", הוא מפרט.
"אם מבצעים את הפעילות בין 3 ל-4 פעמים בשבוע, הרי שההוצאה הקלוריות ליום אחד - כלומר, ההוצאה גם עבור הימים שבהם לא ביצענו פעילות – היא תוביל להוצאה קלורית של כ-300 ק"קל ביום לגבר וכ-220 ק"קל ביום לאשה.
"כדי להוריד ק"ג שומן בגוף, צריך להגיע לגירעון קלורי של כ-7700 ק"קל. בהתאם לחישובים, לגבר ייקח כ-25-30 יום ולאשה כ-35-40 יום על
החישובים שהוצגו עד כאן מניחים שמשחק הטניס יהיה התרומה היחידה שתואילו לתת למען הגוף שלכם, ובלשון מקצועית: מניפולציית הרזיה בלעדית. "אבל זה לא מספיק בשביל לרזות", קובע שוסטר. "תחשבו מה קורה אחרי חודש של אימונים. הרמה שלכם תעלה, הפעילות הגופנית תתייעל, וכדי לשרוף את אותה כמות אנרגיה, תיאלצו להעלות את הנפח של האימון.
בשורה התחתונה, הוא קובע, כשחושבים על הרזיה חייבים לשלב גם תפריט תזונה מותאם. וזה כבר לא קשור לטניס: אין דיאטה שמבוססת על ספורט בלבד, תמיד צריך לחשוב גם על מה שנכנס.
כשהורים לילדים נתקלים באפשרות לקחת את הילד לחוג טניס, הם לעתים קרובות מוטרדים מחשש אחד: שהילד ייצא אסימטרי. "הטניס הוא אכן ספורט אסימטרי, כלומר מפתח רק צד אחד של הגוף)", מדגיש ד"ר איתי זיו, סגן מנהל בית הספר 'שיאים'. "אבל האסימטריה הזו נוצרת רק אחרי עיסוק של שנים רבות בספורט ובצורה אינטנסיבית. ילד שהולך לחוג טניס פעמיים בשבוע, גם במשך 10 שנים, לא יפתח הבדלים בין הצד החזק לחלש בגופו".
ד"ר זיו מדגיש שחלק מהפציעות בטניס, כמו סיבוב של הקרסול או קריעה של שריר, אינן שונות מכל סוגי הספורט האחרים. אבל לדבריו, "רוב הפציעות בטניס הן של שחיקה ומופיעות בדרך כלל רק אחרי שהטניסאי שיחק שנים רבות ועבר שעות רבות של אימונים אינטנסיביים".