מבצע סבתא: הכינו בעצמכם תרופות טבעיות

דורות על דורות התחנכו על תרופות הפלא של סבתא. חומץ, מי מלח, מיץ שום או לימון יכולים לחולל נסים רפואיים וגם עולים פחות ממוצרים רבים בבתי המרקחת. זה הזמן לחזור למסורת

אלה הר-נוי | 16/8/2009 18:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במקום להוציא הון על תרופות "מדף", תוספי תזונה ומוצרי טבע, כדאי לבדוק אם כמו סבתא, תוכלו להכין אותם בעצמכם. תרופות סבתא יכולות להיות לא פחות יעילות, לעתים הרבה יותר זולות ותתפלאו כמה קל להכין אותן לבד. רכזת תחום הנטורופתיה ב"כללית רפואה משלימה", ד"ר אסתר מנחם, ביולוגית ונטורופתית, מספקת דוגמאות:

מניעת דלקות שלפוחית השתן ודלקות גרון חוזרות:
חומץ תפוחים טבעי יעיל מאוד במניעה של דלקות בדרכי השתן ודלקות גרון חוזרות. מדובר במוצר זול יחסית וזמין. יש למהול שתי כפיות חומץ בכוס מים ולשתות פעמיים ביום - לפני ארוחות. (המהילה חשובה כדי למנוע צריבה בגרון ובוושט). המרקחת הזאת יכולה לחסוך ברכישת מוצרים טבעיים מוכנים כמו: כמוסות חומץ תפוחים, פרופוליס ואכינצאה.
 
קחו בקבוק מהמזווה. הרבה יותר זול.
קחו בקבוק מהמזווה. הרבה יותר זול. צילום: SXC

כמובן, שמניעה כזו יכולה למנוע את הצורך בשימוש חוזר באנטיביוטיקה, מה שעלול לגרום לצמיחת פטריות וגינאליות. בנוסף, קבלו בונוס - חומץ תפוחים יכול גם לתרום להרזיה.

נוזלים באוזניים ואף סתום:
הנוזלים באוזניים הם כר להתפתחות חיידקים ומקור לחוסר נוחות וכאבים. ניתן להיפטר מהנוזלים באמצעות תמצית מרוכזת של מי מלח. יש לערבב כפית מלח ברבע כוס מי ברז ולערבב היטב. לטפטף כחמש טיפות מהתמיסה באמצעות טפי לאוזן כששוכבים על הצד ולהישאר בתנוחה כמה דקות. תמיסת המלח נוטה "למשוך" את הנוזלים החוצה. זה יכול יחסוך לכם שימוש בטיפות אוזניים.

מי מלח פחות מרוכזים יכולים לשמש לפתיחת אף סתום. יש לערבב כפית מלח בכוס מים ולטפטף 5-10 טיפות לכל נחיר. זה יכול לחסוך את ההוצאה על תכשירי "מים פיזיולוגיים" ועל טיפות אף, שלעתים עלולות להכיל גם חומרים מזיקים.

דלקות אוזניים כרוניות:
במקום טיפות אוזניים אנטי דלקתיות שמכילות לעתים סטרואידים - כדאי לנסות להשתמש במי חמצן 3 אחוז, רפואיים בלבד.

יש לטפטף כשתי טיפות לאוזן, בשכיבה על הצד ולהישאר בתנוחה כמה דקות. מי החמצן מחטאים את המקום. דרך נוספת היא להשתמש בשמן זית מחומם קלות (על כפית למשל) - עם כמה טיפות מיץ שום צלול שנסחט לתוכו (ללא חתיכות) ולטפטף לאוזן.

יש לוודא שהשמן אינו חם מדי. גם מיץ בצל מסונן שהופק באמצעות מגרדת, יכול לשמש לאותה מטרה. לחמם מעט ולטפטף פעמיים או שלוש פעמים ביום לפי הצורך. כמובן, שזה לא מהווה תחליף לאנטיביוטיקה כאשר זו נדרשת או לכל טיפול אחר שנרשם על ידי רופא.

מניעת יתר לחץ דם והפחתת רמות כולסטרול בדם:
השום ידוע בתכונותיו הנפלאות, בין היתר למניעת יתר לחץ דם, הפחתת כולסטרול ומניעת קרישיות בדם. מסיבה זו רבים נוטלים באופן קבוע כמוסות שום יקרות. אבל ניתן פשוט לפנות למקור ולהשתמש בשום טבעי חתוך - טבול בשמן זית, (כדי שלא יתחמצן), ומתובל בעגבניות. שיני שום בודדות כל ערב יכולות לעשות עבודה נהדרת. כדי להתמודד עם בעיית הריח - ניתן ללעוס עלי פטרוזיליה.

צרבת הנובעת מחזרת חומצת קיבה:
אנשים רבים נוטלים תרופות המפסיקות את ייצור חומצת הקיבה - כדי למנוע צרבת, ובצדק. אכן, חשוב מאוד למנוע את עליית חומצת הקיבה, מאחר שהוושט יכול להיפגע מהחומצה. החומצה בעצמה עשויה לגרום לדלקת, שלאורך זמן גם מגבירה את הסיכון לסרטן הוושט.

הבעיה עם תרופות המורידות את חומציות הקיבה היא שבסביבה פחות חומצית חיידקים מסוג הליקובקטר פילורי משגשגים, וספיגת הברזל ו-B12 מהמזון מופחתת. לכן, בחלק מהמקרים אפשר להשתמש באופציה הטבעית - הכוללת שתיית מיץ כרוב על הבוקר. אם אין מכונת מיץ - אפשר פשוט לטחון בבלנדר מעט כרוב עם מים ולסנן ולשתות. הכרוב עושה נפלאות לרירית הוושט ומשקם אותה. בנוסף ולא פחות חשוב, מחקרים הראו כי הכרוב מכיל חומרים נוגדי סרטן ובמיוחד סרטן הוושט.

ויטמינים מקבוצת B: ויטמינים מסוג זה הם חשובים ביותר, בין היתר בגלל שהם מהווים חלק פעיל באנזימים האחראיים על יצירת האנרגיה בגוף. כדי לחסוך קניית תוסף אפשר להשתמש באבקת שמרי בירה ונבטי חיטה העשירים בוויטמינים מקבוצת B. כל שדרוש זה שתי כפות של אבקת שמרי בירה וכף נבט חיטה ביום. ניתן לערבב ביוגורט, סלט או מרק או דייסה.

* העצות לא מחליפות ייעוץ רפואי

או תרופות שנרשמו על ידי הרופא

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים